Copy
Voor een betere weergave:
Bekijk deze mail in je browser
View this email in your browser

Land in Zicht Nieuwsbrief mei 2020


Hierin:

Wat betekent Corona voor Land in zicht?


Op vrijdag 13 maart bereikte ons als team van Land in Zicht het bericht over de corona maatregelen en de zogenaamde lockdown. Dat dit grote impact op ons heeft gemaakt dat mag duidelijk zijn. Onze eerste gedachten waren dan ook hoe moet het met onze zorgdeelnemers die afhankelijk zijn van de dagbesteding bij Land in Zicht. Vrijwel direct gingen we aan de slag met elkaar om te kijken hoe we het een en ander konden regelen. Vooral kijken naar wat kunnen we wel doen. We bedachten alternatieve zorg voor verschillende deelnemers en brachten spullen thuis om aan de slag te gaan. We maakten bellijsten om regelmatig in contact te staan met onze deelnemers. Na de eerste week deels dicht te zijn was er al snel de noodzaak om enkele zorgdeelnemers op locatie toe te laten. De weken daarna hebben we dat langzaam uitgebreid naar meer deelnemers op verschillende dagdelen.
    (terug)

Hoe ontvangen we deelnemers op Land in Zicht?


Om het een en ander in goede banen te leiden is een plan van aanpak corona opgesteld. Hierin hebben we aangegeven hoe de verschillende maatregelen toegepast moeten worden bij LIZ. We hebben de woonkamer aangepast zodat we op voldoende afstand van elkaar kunnen blijven. Ook de werkplaats wordt opgeruimd en opnieuw ingericht. Andere gedragsmaatregelen en hygiënemaatregelen worden voortdurend onder de aandacht gebracht van deelnemers en medewerkers. Het vergt van ons allemaal een bepaalde discipline. Maar dat is voor het leveren en waarborgen van goede zorg van het grootste belang.
    (terug)

Impressie van de activiteiten van deelnemers


In de eerste weken hebben we alternatieve activiteiten aangeboden aan onze deelnemers. Dit varieerde van het maken van nestkastjes en kaarten tot het opkweken van planten uit zaad. Wekelijks sturen we een bericht naar deelnemers en andere direct betrokkenen en delen we dit met elkaar. Dat we veel creatief talent in ons midden hebben is duidelijk: enkele deelnemers schrijven gedichten, een van de deelnemers zingt mooie liederen. Er wordt gekleid, kaarten gemaakt, puzzels gelegd en een nieuw onderkomen voor Land in Zicht van lego gebouwd.
    (terug)
 

Tuinonderhoud gaat gewoon door

Wat fijn dat we in de lenteperiode zijn en er zich voldoende tuinonderhoud aandient. Onze ‘groenjongens’ kunnen we in koppels van twee onder begeleiding laten werken in het tuinonderhoud. Doordat we buiten aan het werk zijn is er voldoende ruimte om de anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Heeft u een tuinopdracht voor ons, neem dan contact op met Land in Zicht. We onderhouden bestaande tuinen maar leggen ook nieuwe tuinen aan.

Hieronder een project van afgelopen maand, zie het effect van voor en na de metamorfose.
  (terug)

Nieuwe folders

Land in Zicht heeft nieuwe folders. In december afgelopen jaar hebben we een nieuw logo gepresenteerd. Een volgende stap om meer bekendheid te geven aan de activiteiten van Land in zicht is een nieuwe folder gemaakt. De folder verspreiden we bij ons bekende adressen van zorgorganisaties. Wilt u folders hebben om uit te kunnen delen aan mogelijke geïnteresseerden neem dan contact met ons op. Dan sturen wij het aantal gewenste exemplaren toe. (folder hier bekijken)
    (terug)

Voortgang moestuin

Alles begint te groeien en te bloeien. Dat merken we ook op Land in Zicht. We hebben dit jaar een moestuin aan huis gecreëerd. De eerste planten zijn gezaaid en in de grond gezet. In de winter zijn aardbei bakken op plukhoogte gemaakt. Ze staan er al mooi bij. Heel erg benieuwd hoe het er over een maand uitziet.
    (terug)

Insectenhotel

Het eerste insectenhotel is gebouwd samen met onze deelnemers. Onze kleine gevleugelde vrienden op Land in Zicht hebben hiermee een 5 sterren onderkomen gekregen.
    (terug)

Nieuwe deelnemers zijn welkom bij Land in Zicht

Kennismakingen met nieuwe deelnemers kunnen gewoon doorgaan. Natuurlijk houden we de voorzorgsmaatregelen in acht. Heb je belangstelling voor dagbesteding bij land in zicht neem dan contact met ons op via email (info@landinzicht.net) of bel 06 36410874.
    (terug)
 
Copyright © 2020 Land in Zicht, All rights reserved.


Wil je iets aan je instellingen wijzigen of de nieuwsbrief opzeggen?
 instellingen wijzigen      Opzeggen

Email Marketing Powered by Mailchimp