Copy

Velkommen til

Det er næsten ikke til at tro, at der kun er gået to måneder siden vi sad i det lille blege retslokale i Svendborg, hvor hammeren faldt, og vi blev ejere af 711 m2  mursten, maskiner og muligheder på Marstal Havn.

Opbakningen fra nær og fjern har været aldeles overvældende. Og efter vores Åbent Hus sidste lørdag, så er der kommet næsten 100 nye modtagere af dette nyhedsbrev.

Velkommen til allemand! Vi glæder os over interessen, de mange inputs og de gode historier.

Motorfabrikken Marstal 18.03.17
Videoen fra arbejdsdagen er filmet af Kasper Helms Thorsøe.

Arbejdsweekenden
D. 18 marts tørnede 45 frivillige arbejdere sammen for at hjælpe med at forskønne fabrikkens ydre. Med mange ugers forberedelse og et solidt sponsorat fra Stark i ryggen, så var der dækket op til en yderst produktiv og hyggelig arbejdsweekend.

Lokale og tilrejsende, unge og gamle, erfarne og uerfarne arbejdere ser alle ens ud i kedeldragt.

Vi fik lagt en vigtig grundsten for den ånd af virkelyst og samarbejde, som vi gerne vil opbygge.

Læs mere og se alle billederne på hjemmesiden.

Der var også rigtig fin pressedækning på dagen.
Fyns Amts Avis lavede en stor fed artikel og P4 Fyn havde både et videoindslag, en artikel og tre radioindslag på.

Alt kan ses og høres på hjemmesiden.
 

Medlemskaber
Arbejdsweekenden var også anledning til at rulle vores støtteforening ud.

“Motorfabrikken Marstals Startpatroner” hedder den. Og donationerne fra støtteforeningen skal gå til arrangementer som bogstavelig talt driver værket. Et årsmedlemskab koster 250 kr, og ønsker man at donere yderligere, så er der gode sager og eksklusive begivenheder i vente.

Bliv Startpatron her eller send os en email på info@motorfabrikkenmarstal.com

Besøg af Kulturregionen
I dag får vi besøg af en lille delegation fra projektet Mod.Strøm fra Kulturregion Fyn.

Mod.Strøm er et innovativt kunst- og kulturprojekt på Fyn og øerne. Projektet understøtter kreativiteten i området og mennesker med drømme, visioner og skabertrang. Mod.Strøm vil således gøre op med billedet af Fyn som et udkantssted, hvor tingene er gået i stå, og se Fyn som Danmarks kreative hjerte. På Ærø skal de ud over Motorfabrikken besøge Fattiggården i Bregninge og Høkeren i Skovby. Læs mere her.

Steffen Brandt støtter

I næste uge optræder Steffen Brandt til to hjælpemotorkoncerter. Overskuddet går til vores støtteforening. Billetterne blev revet væk, og vi håber at kunne lave mindst lige så populære arrangementer snart igen. Selve koncerten foregår på Østersøen Idrætsefterskole, hvor taget er tæt. Men vi starter begge dage med en Riga og en velkomst i maskinhallen på fabrikken.

Påsken
Skærtorsdag regner vi stærkt med at holde stumpemarked i butikslokalet. Vi har fået et hav af henvendelser fra folk der lige akkurat står og mangler en pakning eller en reservedel. Og vores vidunderlige “Motormænd” vil hjælpe os med at sortere i sagerne, sådan så vi ikke sælger ud af arvesølvet. Vi vender tilbage når vi kender den endelige åbningstid.

Fremover
Vi arbejder på at lave en plan for sommeren. Vi er klar over at der vil være mange interesserede tilrejsende, og vi udtænker en måde at vise fabrikken frem på, på trods af dens ugæstfrie tilstand.

Tilbage i starten af februar søgte vi midler fra RealDanias Underværkerkampagne, til at starte byggeriet af en ny tagkonstruktion. Intet nyt endnu, men vi vender naturligvis tilbage, hvis vi skulle være så heldige at lande fondsmillionen.

Fund fra fabrikken
Til sidst vil vi lige dele nogle gode fund som Gunner Rasmussen har gjort i løbet af de sidste uger: Gunner har hjulpet os med at sortere i de mange mange kilo papirer og mapper i de forskellige kontorer og arkivskabe.

En hel kasse fyldt med metalklichéer som har været brugt til brochuretryk - i hvert fald tilbage i 1960’erne.
En smuk rulle pakketape med logo og slogan
Og vigtigst af alt: en grundtegning fra 1963. Ruminddelingen har stort set ikke ændret sig, og mange af maskinerne står også præcis på samme plads.
Tusind tak for støtten og interessen og de gode ønsker!

Lone, Julie & Nina
info@motorfabrikkenmarstal.com
Lone: 23284201 // Julie: 31500141 // Nina: 30229777

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Motorfabrikken Marstal · Havnegade 11 · Marstal 5960 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp