Copy
juni 2019

Digitale nieuwsbrief van
De Christengemeenschap

Meer informatie? Ga naar onze website.

Ten geleide

Hierbij ontvangt u de tweede digitale nieuwsbrief van de Christengemeenschap in 2019.

De volgende data voor het inleveren van kopij is:
15 augustus 2019.

Uw ervaringen en opmerkingen zijn welkom op secretariaat@christengemeenschap.nl Als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u onder aan de nieuwsbrief op de link om uit te schrijven drukken.

Namens het landelijk bestuur,

Ellis Booi (secretaris).
 


Voor uw agenda


De landelijke ontmoetingsdag voor leden en belangstellenden vindt dit jaar plaats op:
zaterdag 12 oktober in Driebergen

Informatiedag 22 juni te Driebergen

Een verdiepingsjaar van de Christengemeenschap in Nederland

De Christengemeenschap beschrijft zichzelf als een beweging voor religieuze vernieuwing. Vernieuwing, niet in uiterlijke zin, maar vanuit de diepten van de onzichtbare, spirituele werkelijkheid die de bron vormt van al het religieuze streven. Uit diezelfde spirituele bron kan geput worden voor elke waarachtige vernieuwing van ons menselijke bestaan, zowel individueel als in het groot. Het initiatief voor dit verdiepingsjaar komt voort uit onze wens om wegen naar deze spirituele bron te vinden en te verkennen.

Wat en hoe: We geven dit verdiepingsjaar in een eerste jaargang de vorm van zeven weekenden. Een vaste groep deelnemers geeft deels zelf vorm aan het programma, de uitwisseling, en de begeleiding. Als terugkerende elementen in de bijeenkomsten is gedacht aan inhoudelijke verdieping rondom de Mensenwijdingsdienst en het Nieuwe Testament; aan kunstzinnige ontwikkeling en verwerking; aan innerlijke scholing; en aan ruime gelegenheid voor gesprek en uitwisseling met elkaar. De beoogde leeftijdsgroep voor dit jaar zijn mensen tussen de 21 en 42 jaar.

Informatiedag: Op zaterdag 22 juni, 10:00-16:00 in de Pauluskerk te Driebergen, vindt er een informatiedag plaats voor iedereen die interesse heeft in dit initiatief, erover wil horen, er iets van wil meemaken, er misschien ook iets aan wil bijdragen.

Het programma in het kort: Mensenwijdingsdienst, gesprek en uitwisseling, lunch, zingen, bespreken van het initiatief in meer detail, afronding en vooruitblik.

Contact: neem voor aanmelding en vragen contact op met verdiepingsjaar@gmail.com

Ter info
De zeven weekenden voor het verdiepingsjaar staan gepland op 20-22 september, 1-3 november, en in 2020 voor 10-12 januari, 21-23 februari, 3-5 april, 15-17 mei, en 26-28 juni.

Berichten uit de gemeenten

Eigen kapel voor Zeeland

Stand van zaken

Zoals wij in een eerder bericht al meldden werkt de Christengemeenschap Zeeland te Middelburg aan het realiseren van een langgekoesterde wens om de mensenwijdingsdienst in een eigen ruimte te kunnen voltrekken. Het voor enkele uren opbouwen van het altaar wordt dan na 50 jaar verleden tijd.

Het bouwontwerp van de architect Marc Schepens ziet er prachtig uit en wacht op goedkeuring van het Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit (WARK). Onze gemeente heeft de maquette in handen gehad en de folder die u later nog zult ontvangen enthousiast begroet.

Met eigen middelen kan de aankoop gefinancierd worden en met een lening kan de verbouwing beginnen. Maar om de kapel en de gemeenteruimten geheel naar wens te kunnen afbouwen is sinds kort een actie gestart waarvan wij hopen dat wij binnen het jaar het ontbrekende bedrag van circa € 140.000 bijeen kunnen brengen.

Naar aanleiding van een vorig schrijven hebben enkelen van u daar reeds op gereageerd met een donatie. Wij zijn daar erg dankbaar voor en het geeft ons goede moed voor het vervolgtraject.

Wanneer ook u de Christengemeenschap Zeeland wilt ondersteunen in haar streven naar een voltooide Kapel zouden wij u zeer dankbaar zijn.

Elk bedrag dat wordt bijgeschreven op Triodos Bank: NL32TRIO0212120905 ten name van de Christengemeenschap Zeeland te Middelburg dient dit doel!

Wilt u meer weten over de bouwplannen dan kan Wim van der Brug u daarover vertellen.
Wim van der Brug: E-mail wimvdbrug123@gmail.com  tel: 0610781795

Voor vragen over de financiën kunt u contact opnemen met Adrie Maas.
Adrie Maas: aemaas@xs4all.nl / tel: 0651387562

Jong en spiritueel

Internationale Pinksterconferentie 2019: 7 - 11 juni


Internationale pinksterconferentie
7-11 juni 2019 in Witten (Duitsland)
Voor jonge mensen van 14 tot 30 jaar

Lieve lezers,

Graag wil ik de internationale  jongerenconferentie nog een keer onder de aandacht brengen!

Pinksteren komt steeds dichterbij! Op het moment zijn we met een nog hele kleine, maar leuke, groep jonge mensen die samen op 7 juni naar Witten gaan! Hoe meer mensen er mee gaan, hoe leuker het natuurlijk wordt!

Jullie kunnen ons helpen door in jullie omgeving nog een keer om je heen kijken of er toevallig nog last minute kandidaten zijn die eigenlijk heel graag mee willen op deze  fantasievolle reis. Misschien heb je kinderen, kleinkinderen of ken je andere jonge mensen die het misschien leuk vinden om mee te gaan. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als het mogelijk is dit initiatief nog een keer in de gemeentes onder de aandacht te brengen na de dienst! Er is een sprankelend programma met  kunstzinnige, creatieve, actieve, muzikale of inhoudelijke werkgroepen.

De conferentie is van vrijdag 7 juni tot en met dinsdag 11 juni in Witten (Duitsland) en is voor jongeren van 14 tot 30 jaar.

De kosten voor de conferentie zijn 140 euro en de reis wordt voor scholieren en studenten door de Christengemeenschap betaald!

Er is een hele mooie website van de conferentie waar alle informatie te vinden is die je nodig hebt: www.iyfestival.org

Als je mee wil kan je een e-mail sturen naar jongenspiritueel@gmail.com  

Veel dank!

Hartelijke groet,

Miriam van Osch en Joshua Rutgers
 

We helpen je graag op weg.

Heeft u vragen of opmerkingen over de Christengemeenschap? Aarzel dan niet om onze site te bezoeken of ons te e-mailen.
 

Contactgegevens

Landelijk Secretariaat De Christengemeenschap
Groot Hertoginnelaan 4
2517 EG Den Haag
Tel: 070-3451506
 

Copyright © 2019 De Christengemeenschap, Alle rechten voorbehouden.
U staat op onze mailinglijst omdat u zich heeft opgegeven voor de digitale Nieuwsbrief van de Christengemeenschap. U kunt zich eenvoudig via onderstaande link afmelden.

Ons e-mailadres is:
secretariaat@christengemeenschap.nl

Wilt u het toezenden van deze Nieuwsbrief aanpassen?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of uw afmelden bij de Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp