Copy

Nevel Sales
week 47

Beste,

Goed nieuws!

We releasen we niet één, maar twéé Nevel bieren. De kerstige bekende Jubel komt er weer aan, maar ook onze nieuwe release Hoogtij, onze hybride van natuurwijn en wild bier. 

Vanaf nu te bestellen via sales@nevel.org of 06-27205494 (Marjolein), of bij onze bekende distributeurs.

Nieuwe release: Hoogtij

Hoogtij is een samenkomst van wilde bieren en natuurlijke wijnen. Het is een hybride dat we vorig jaar ook al uitbrachten, maar toen als single barrel op maar 213 flessen. Het leeuwendeel van deze Single Barrel werd geschonken ten tijde van Wild Festival, welke hier zo goed ontvangen werd, dat we besloten er een grotere batch van te maken, welke alsnog exclusiever is dan onze meeste blends. 

Deze hybride bestaat voor 75% gemiddeld 25 maanden houtgerijpt wild bier en voor 25% uit een natuurlijke wijn van biologische Regent druiven van wijnhoeve de Colonjes. Zowel het bier als de wijn zijn door ons gemaakt op een zo natuurlijke en pure manier, zonder onnodige toevoegingen. Enkel graan, hop, druiven en wilde gist. Een drank dat het beste van zowel bier als wijn laat zien in volle glorie. Deze 2de versie is nog sappiger dan de vorige en door het lage koolzuurgehalte, neigt deze iets meer naar wijn dan de vorige.
7.3% ABV. Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x37,5cl: €60,00,- (ex btw)
Doos 6x75cl: €57,00,- (ex btw)

Nieuwe release: Jubel

Jubel - Wild donker bier gerijpt op fino sherry vaten. Ons bekende bier voor de feestdagen staat er weer klaar voor en is dit jaar heel erg mooi uitgekomen. Mattias noemde het zelfs de beste Jubel tot nu toe! Jubel rijpen we in vaten waar Fino sherry in heeft gerijpt, maar niet voor de smaak die de sherry heeft achter gelaten, maar voor de Flor, het mengsel aan micro organismen die Fino sherry zijn specifieke karakter geeft. Daarom hergebruiken we dezelfde vaten elke keer opnieuw voor Jubel. We laten ook altijd iets meer ruimte bovenin het vat omdat de Flor zuurstof nodig heeft. Er ontstaat dan een dikke witte laag bovenop die een pellicle wordt genoemd. Maar we zijn elk jaar iets meer bier in de vaten gaan doen, vanwege de azijnzuurvorming die ook ontstaat in de zuurstofrijke omgeving. Dit jaar hebben we de verhouding precies goed. Genoeg om de notige smaken van de Flor te laten ontstaan, maar ook te te veel azijnzuur te voorkomen. Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 6x75cl: €48,00,- (ex btw)
KeyKeg (20l): €165,00,- (ex btw)
Luxe Jubel cadeauverpakking (omdoos 6 stuks): €69,00,- (ex btw)

Nevel Geschenkverpakkingen

In prachtige Nevel-stijl kan je vanaf nu Nevel-bieren cadeau geven. In de doos zitten 4 bieren: Alm (bio), Dwaal, Erve (bio) en Blos. Per omdoos zitten er 6 dozen in. Het wordt voor ons de eerste keer dat we met een cadeauverpakking voor onze RVS bieren op deze manier gaan werken en we zijn enorm enthousiast!

In december komt ook de kerstverpakking met Jubel + Glas weer terug, zodra de Jubel er klaar voor is. Deze ligt nu al op fles te rusten in de brouwerij. 

We hanteren hier voor iedereen dezelfde prijzen voor:
Omdoos van 6 retail-prijs: €53,70. 
De adviesprijs voor in de winkel wordt dan tussen de €15,- en €17,-. 

Ook verkrijgbaar: Bast

Bast - Houtgerijpt wild donker bier met bomen - Hoe omschrijf je de smaak van de herfst? Van een herfstachtige wandeling in een bos? Bast is een bossig, mossig, houtig bier met berkenbast, takken van spar, grove den en sleedoorn met bloesem. We wilden de smaak van de herfst samenvatten in één slok. Donker, zacht zuur, een beetje vanille, veel natuur. De lange houtrijping van 14 maanden geeft warme, rijke smaken en een mooie gelaagdheid aan het bier. De aardse nasmaak blijft lang hangen. Bast is een samenwerking met onze vriend Roald Sooijs, bekend van Flower Gin van Sooijs. Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x37,5cl: €51,00,- (ex btw)

Ook verkrijgbaar: KVLT (collab Eik & Tid)

Ons langverwachte release KVLT, een collab ism Eik & Tid. Eik & Tid is een Noorse brouwerij dat bekend staat om hun ongekookte bieren. Zij zijn bij ons in de brouwerij geweest en hebben hun eigen gistcultuur met kveik meegenomen. Dit rijke en zure bier heeft 23 maanden op Buffulo Trace bourbon vaten gerijpt. 3 maanden voor het bottelen is Gelderse biologische appel-perenstroop van de Lindegaard aan de vaten toegevoegd. De diepe karamel en fruit toetsen gaan fantastisch samen met de vanille en koffie toetsen van het bier en de bourbon vaten. 6% ABV Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x37,5cl: €54,00,- (ex btw)
Keykey (20l): €175,00,- (ex btw)

Ook verkrijgbaar: Tegendraads (collab met Elegast)

Tegendraads is een graff: een hybride van bier en cider. Deze samenwerking met Elegast bestaat uit twee versies. Deze versie is bij Nevel vergist met de Nevel huiscultuur. Daarna heeft de graff nog 7 maanden op hout gerijpt en is gedry-hopt met saaz. Deze verassende hybride is precies op de grensvlakken van cider en bier. In de neus ruik je veel bloemen en appels. In de afdronk is Tegendraads juist licht moutig en hoppig. 6% ABV. Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x33cl: €33,00,- (ex btw)

Terug in stock: Erve (bio)

Erve is een bitter, droog en rustiek tafelbier met een uitgesproken palet van Gelderse Cascade hop, die warme toetsen van steenfruit en citrus aan het bier geeft. We brouwen met hele hopbloemen, vanwege hun pure, intense smaak en bitterheid. Onze wilde huisgist heeft een landelijk en fruitig karakter ontwikkeld, dat wordt versterkt door de lokaal geteelde oergranen van de Doornik Natuurakkers bij Nijmegen. Erve smaakt het beste bij een eenvoudige maar lekkere maaltijd, of een mooie belegen boerenkaas. 6.5% ABV
Meer informatie: klik hier. 

Doos 12x33cl: €23,40,- (ex btw)
Keykeg 20L: €85,00,- (ex btw)
https://www.instagram.com/nevelwildales
https://www.facebook.com/nevel.wild.ales
Website
Copyright © 2021 Nevel Wild Ales, Alle rechten voorbehouden. Onder voorbehoud van wijzigingen


Wil je geen emails meer ontvangen?
wijzig je voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp