Copy

Nevel Sales
week 40

Beste,


Vanaf deze week is Tam te bestellen

 Vanaf nu te bestellen via sales@nevel.org of bij onze distributeurs:
- Van Bieren: vanbieren.nl (landelijk)
- Dutch Pionering: info@dutchpioneering.com (brabant, zuid holland, zeeland)
- Hoppy Brothers: info@thehoppybrothers.com (limburg)
- Bierboetiek: info@bierboetiek.nl (landelijk)
- Kobier: info@kobier.nl (zuid holland)
- Cider Winkel: raul@ciderwinkel.nl

Nieuw bier: Tam!

Tam - Wild donker bier met geroosterde kastanje Het meest onstuimige seizoen van het jaar, de diepst gevoelde verandering. Niemand blijft onberoerd door een rood en geel bladerdek, het onvermijdelijke vallen van de blaadjes. Stormachtig weer, plotselinge kou, tegenwind in alle richtingen. Najaar betekent loslaten van wat niet meer nodig is, een terugkeer tot jezelf, stilstaan bij het afgelopen jaar. Naar buiten om uit te waaien, naar binnen om op te warmen.

Tam is een mild, zacht, bijna crèmig bier met een licht zure ondertoon. Het herfstige karakter laat zich proeven in toetsen van gepofte kastanjes, hazelnoot en geroosterd brood. Dit donkere bier is gebrouwen met lokale kastanjes die gefermenteerd zijn met een koji cultuur en vervolgens geroosterd. Deze speciale bewerkte kastanjes zijn gemaakt door De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, waar we veel mee samen werken. Bij Nevel gaan we inzetten op steeds meer kastanjes gebruiken voor onze bieren. Kastanjes zijn de duurzaamste bron van zetmeel, omdat het van bomen, komt in plaats van de bewerkelijke en intensief geteelde granen. Met Tam proberen we de eerste stappen te zetten om de teelt en verwerking van kastanjes in Nederland op gang te brengen.Meer informatie & persmap, klik hier.

prijsindicatie:
Doos 12x33cl: €32,- (ex btw)
Kegstar 20L: €110,00 (ex btw)

Uitgelicht: Krisp

Hij is er weer: KRISP! De wild vergiste Tsjechische pils collab met Poesiat & Kater. Hij is bij ons als zoete broodjes over de toonbank gevlogen en we hebben hem aangesteld als vast pils in onze eigen bar, zodoende hebben we samen met Julian van Poesiat & Kater nóg een keer de handen ineen geslagen. 

Krisp - 5.6% -  Krisp is een wilde Tsjechische stijl pilsner gebrouwen met 10 g/L saaz hop en koud vergist met de Nevel wilde huiscultuur. Nevel en Poesiat & Kater komen samen in dit bier door onze liefde voor pilsners en wilde fermentatie. 

Doos 24x33cl: €48,- (ex btw)
Kegstar 20L: €85,00 (ex btw)

Ook verkrijgbaar: Purper

We hebben een hele mooi herintroductie van Purper. We wilden heel graag werken aan meer kleur in het assortiment, om zo ook de verschillen binnen de prachtige nevel bieren meer te kunnen benadrukken en herkenbaarder te maken. Ons houtgerijpte bier met lavendel en aroniabes, maar nu met extra aroniabes, hierdoor éxtra paars, maar ook een beetje zuurder: yumm! Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x37,5cl: €53,00,- (ex btw)
Doos 6x75cl: €50,00,- (ex btw)
KeyKeg 20L: €172,00,- (ex btw)

Ook verkrijgbaar: Mijmer

Na succes van de single barrel Mijmer in 2021, hebben we voor het eerst een hele volle batch gemaakt van een bier dat als special begon. Dankzij de mogelijkheid om een grote hoeveelheid lokaal geteelde zwarte bessen te kunnen gebruiken, en vanwege ons eigen enthousiasme over de heerlijke combinatie met venkelzaad, mag ik nu voor het eerst aan jullie een single barrel (die inmiddels niet meer zo single is) presenteren! Gereleased in onze houtgerijpte serie, doet Mijmer dit jaar mee. Houtgerijpt wild bier met 250g/L zwarte bes en venkelzaad. Spetterend fruit en met een ondersteuning van venkelzaad. Mijmer heeft maar liefst 24 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. In de geur ruik je een diepe fruitige geur door de zwarte bessen. De zwarte bessen komen van hof Reigersberg en hebben 3 maanden in het bier gemacereerd. Het venkelzaad is eerst kort geroosterd en proef je mooi terug. Het venkelzaad is afkomstig van de Ommuurde Tuin. Mijmer is zeer complex en rijk van smaak. 5,2% ABV. Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x37,5cl: €56,00,- (ex btw)

Ook verkrijgbaar: Gloed

Gloed is friszuur en fruitig, met een rijke geur van rood fruit. Na de lange houtrijping van 14 maanden heeft Gloed nog vier maanden op het hele fruit gelegen zodat de smaken goed konden intrekken. Voor deze versie hebben 215g/L kersen en 55g/L zwarte bessen gebruikt. De afdronk blijft subtiel hangen met lichte toetsen van vanille en kaneel. Gloed is een mooi, elegant bier om van te genieten. 5,8% ABV. Meer informatie & persmap, klik hier.

Doos 12x37,5cl: €59,00,- (ex btw)
Doos 6x75cl: €55,00,- (ex btw)

Onze core-range bieren

Dwaal - Wild witbier met szechuanpeper en gewone berenklauwzaad. Dwaal is een kruidig en verfrissend bier dat geïnspireerd is op de traditionele Belgische stijl witbier.

Doos 12x33cl: €26,00,- (ex btw)
KeyKeg 20L: €100,- (ex btw)
 
Alm - Wild blond bier met vergeten kruiden. Droog, kruidig, licht bitter bier met toetsen van citrus. Alm is geïnspireerd op de saison, een traditioneel Belgisch oogstbier.

Doos 12x33cl: €26,00,- (ex btw)
KeyKeg 20L: €100,- (ex btw)
Erve - Een bitter, droog en rustiek tafelbier met een uitgesproken palet van Gelderse Cascade hop, die warme toetsen van steenfruit en citrus aan het bier geeft. Een spannende kruising tussen een brett IPA en een saison.

Doos 12x33cl: €26,00,- (ex btw)
KeyKeg 20L: €100,- (ex btw)
 
Weide - Wild licht bier met lokaal geteelde Spalter hop en oergraan. Strak bitter en dorstlessend. Weide is geïnspireerd op de grisette, een traditioneel arbeidersbier.

Doos 12x33cl: €26,00,- (ex btw)
KeyKeg 20L: €100,- (ex btw)
https://www.instagram.com/nevelwildales
https://www.facebook.com/nevel.wild.ales
Website
Copyright © 2022 Nevel Wild Ales, Alle rechten voorbehouden. Onder voorbehoud van wijzigingen


Wil je geen emails meer ontvangen?
wijzig je voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp