Copy

Cursus 'Natuurrijke Tuinen'

Vandaag hebben we de nieuwe online cursus 'Ontwerp en aanleg Natuurrijke Tuinen' door Loek Gorris gepubliceerd. De normale prijs is € 49,00 maar voor iedereen op onze mailinglijst geven we alleen in februari een extra korting van 25 euro. De prijs van de cursus is dus tijdelijk slechts € 24,00 

Wees er snel bij, want deze extra korting is geldig tot en met maandag 28 februari 2022.  Gebruik de speciale kortingscode:  febkort22  bij het bestellen van de cursus en er wordt automatisch € 25,- van het totaalbedrag afgetrokken. U betaalt dan slechts € 24,00 voor de complete cursus.

Leer hoe je een natuurrijke tuin aanlegt. Een creatieve en harmonische tuin waar mens, plant én dier zich thuis voelen. Door juist met de natuur méé te werken ontstaat een tuin die vol leven zit, waar veel biodiversiteit is, die onderhoudsarm is, waar veel te ontdekken valt en die steeds weer verrast.
Hovenier en tuin-ontwerper Loek Gorris toont het proces van ontwerpschets tot het aanleggen van een levendige, bloeiende, kleurige, geurende natuurrijke tuin.
 

Over de online cursus 'Natuurrijke Tuinen'

De cursus bestaat uit 7 hoofdstukken met 41 video-lessen en in totaal meer dan 3,5 uur aan video. Na voltooing van de cursus heb je een een duidelijk begrip van wat een natuurrijke tuin inhoudt, hoe je biodiversiteit en een ecologisch evenwicht kunt bereiken in zo'n tuin, hoe je vijvers en stapelmuurtjes aanlegt, hoe je stevige houtconstructies bouwt, hoe je de juiste planten op je juiste plek zet en welke rol dieren in de tuin kunnen spelen. Maar vooral heb je heel veel inspiratie opgedaan om zelf, vol vertrouwen, aan de slag te gaan!

Inhoud van de online cursus 'Natuurrijke Tuinen'

Na de introductie van Loek Gorris, waarin hij vooral het belang van biodiversiteit benadrukt, gaat het tweede hoofdstuk over vijvers. Een vijver vormt immers de basis van iedere ecologische tuin: zonder water is er geen leven. Aan bod komen ondermeer het werken met gesloten grondbalans, de verschillende typen vijver, waterkwaliteit, beplanting, onderhoud en wel of geen vissen in de vijver.
Het derde hoofdstuk gaat over de aanleg van stapelmuurtjes. Onmisbaar om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen, om leefruimte voor dieren en planten te creëeren en om keerwallen of zitplekken te bouwen.
Hoofdstuk vier gaat over het bouwen met hout. Getoond wordt hoe je met duurzaam hout pergola’s, loofgangen, hekwerken, dakvegetaties en dierenverblijven kan bouwen.
Het vijfde hoofdstuk gaat over planten in de tuin. Dit uitgebreide hoofdstuk is onderverdeeld in bomen en fruitbomen, fruitstruiken, bosplantsoen, klimplanten, wilde planten, inheemse bloemenweides, kruidenspiraal en stinze- en heidetuinen.
In het zesde hoofdstuk over dieren worden achtereenvolgens bijen en insecten, kippen, konijnen en herten behandeld. Dit hoodstuk is vooral bedoeld om te inspireren, om te laten zien dat dieren niet altijd in een hok of kaal weiland moeten worden gehouden.
Tot slot wordt in hoofdstuk zeven afgesloten met een uitleg waarom natuurrijke tuinen, juist in deze tijd, zo belangrijk zijn.
 

Over Loek Gorris

Loek Gorris is specialist in ontwerp en aanleg van natuurrijke tuinen. Loek werkt bij aanleg van de tuin graag nauw samen met de bewoners, uiteraard bij het ontwerp maar liefst ook bij de aanleg. De specialiteiten van Loek zijn ondermeer vijvers, stapelmuren, pergola's, eetbare tuinen, bloemenweides, dakvegetaties en spirituele tuinen.
Loek werkt altijd met natuurlijke materialen, met wilde en inheemse planten, hij probeert zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en streeft altijd naar optimale biodiversieit. Daardoor ontstaan er ludieke, natuurrijke tuinen die passen in het landschap en een bijdrage leveren aan al wat leeft in de natuur. Loek ontwerpt en schept tuinen waar mens, plant én dier zich goed voelen.


Wees er snel bij, want deze extra korting is geldig tot en met maandag 28 februari 2022.  Gebruik de speciale kortingscode:  febkort22  bij het bestellen van de cursus en er wordt automatisch € 25,- van het totaalbedrag afgetrokken. U betaalt dan slechts € 24,00 voor de complete cursus. De normale prijs is € 49,00

Delen is lief

Heeft u familie, vrienden, kennissen of collega's die wellicht ook geinteresseerd zijn in deze cursus, dan kunt u deze email gerust doorsturen. Ook zij kunnen dan gebruik maken van deze speciale introductie aanbieding van 25 euro korting.
De prijs van de cursus is dus tot eind februari slechts € 24,00 

 

Afmelden van deze mailing lijst

U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor deze mailinglijst op onze website permades.nl of omdat u eerder een online cursus van Permades heeft gevolgd.
Stelt u verdere toezending van deze emails niet op prijs, dan kunt u zich hieronder afmelden. Wij zullen u dan in de toekomst geen emails meer sturen. Dank voor uw medewerking en excuses voor eventueel ongemak.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Permades permaculture design · Lutmastraat 32D · Amsterdam, NH 1072PJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp