Copy
Flaix Butlletí 65. Juliol 2021
ENS ARRIBA DE LA FAVB:
 
PRESENTACIÓ DEL PACTE PER L'HABITATGE PÚBLIC A GLÒRIES.
 
Serà dijous, 8 de juliol a les 11:00 hores a l'Esplanada davant de la porta del Museu del Disseny (DHUB).
Aquesta presentació la fem les entitats signants del pacte: les quatre associacions veïnals signants que conformem el Compromís per Glòries (Clot-Camp de l'Arpa, Fort Pienc, Poblenou i Sagrada Família) i quatre col·lectius de lluita pel dret a l'habitatge de la zona (El Nus-Sindicat de barri del Poblenou, Observatori d'Habitatge i Turisme del Clot-Camp de l'Arpa, Observatori dels barris del Poblenou i Sindicat d'Habitatge del Poblenou).

La transformació actual de tot l'entorn de la Plaça de les Glòries Catalanes, iniciada oficialment l'any 1999 i continuada pel Compromís per Glòries (CxG2007), ha produït importants canvis a la zona, però a un ritme molt més lent del previst i acordat.

En temes d'habitatge, la realitat està encara molt lluny dels objectius del moviment veïnal i de lluita pel dret a l'habitatge. Ara ja es poden trobar centenars de pisos (habitats o en construcció). però tots són de venda i amb uns preus prohibitius per a les classes populars dels quatre barris de l'entorn.

Tot i així, el més greu és que no n'hi ha cap que sigui de lloguer públic de gestió directa (HPLLGD) i encara ara estem esperant que es posi la primera pedra del primer edifici que pugui començar a constituir el parc públic de gestió directa a la zona.

Amb les dinàmiques actuals no s'aconseguirien ni de lluny els aproximadament 700 pisos (HPLLGD) que es poden fer a la zona. Cal un fort canvi de polítiques en aquest sentit i que hi hagi una ferma voluntat política a tots els nivells per aconseguir-ho.

El Pacte per l'Habitatge Públic a Glòries vol ser l'eina que impulsi i exigeixi aquesta nova voluntat política i col·lectiva que necessitem.

Us convidem a assistir a la presentació del pacte, en la qual se’n detallaran tots els aspectes i concrecions, i us demanem que en difongueu el contingut, que ha partir del dia 8 de juliol també estarà disponible a Internet i a les xarxes socials.

AV Clot-Camp de l’Arpa, AV Fort Pienc, AV Poblenou, AV Sagrada Família, El Nus-Sindicat de barri del Poblenou, Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot-Camp de l’Arpa, Observatori dels barris del Poblenou i Sindicat d’Habitatge del Poblenou.
 

2ona TERTÚLIA D’ESTIU DE LA PLATAFORMA MASRIERA

Et convidem a imaginar amb nosaltres
els possibles escenaris de futur del Taller Masriera.

SUMA’T a la Tertúlia d’aquest pròxim dimarts, dia 8 de juliol, de 19.00 h a 20.30 h al Bar Argento's (carrer Bailèn 74, al costat del Taller Masriera).

 

ARRIBA LA 5a EDICIÓ DEL FESTIVAL TANGENT:
l’EIXAMPLE AMB LA CREACIÓ EMERGENT

Tangent, Festival de les Arts de l’Eixample, torna al seu format habitual amb energies renovades. Durant el mes de juliol, els centres cívics i culturals de l’Eixample ofereixen divuit nits màgiques als seus espais exteriors amb dansa, teatre, circ i diferents formats musicals.   

El Centre Cívic Sagrada Família inaugura el 6 de juliol el Tangent 2021 amb el concert de bomba del grup afrodescendent Mancha 'E Plátano, un estil propi de l’illa de Puerto Rico que traspua la història de les seves dones, els esclaus i els cimarrones.

Durant quatre setmanes s’oferirà una programació intensa: Música indi amb Meritxell Neddermann al CC La Casa Elizalde (7 de juliol), indie-rock amb The Prussians al CC Urgell (8 de juliol), el projecte multidisciplinari de la companyia Mètrica Bàrbara (9 de juliol) a l’Espai de Fotografia Català-Roca, l’espectacle Fil (12 de juliol) –circ contemporari- al CC Fort Pienc, circ d’equilibri amb INO (13 de juliol) al CC Sagrada Família, dansa contemporània i música electrònica amb Tradere (14 de juliol) al CC La Casa Elizalde i ball flamenc contemporani amb Luaº (15 de juliol) al CC Urgell.

A l’equador del Tangent podrem gaudir de teatre i cant líric amb Plomes i reclams (16 de juliol) al CC Cotxeres Borrell, Alhajat o la suma dels dies (19 de juliol) -una peça teatral sobre un camp de refugiats- a La Casa Elizalde, circ minimalista amb Mentir lo mínimo (20 de juliol) al CC Urgell, OVVIO (21 de juliol) -circ d’equilibri i manipulació d’objectes- al CC Casa Golferichs, la música brasilera de Maracujás (22 de juliol) al CC Cotxeres Borrell, la música electrònica de b1n0 (23 de juliol) al CC Fort Pienc, COSSOC (26 de juliol) -dansa en constant equilibri- al CC Sagrada Família, l’espectacle de música i dansa #Bombollasegura (27 de juliol) a l’Espai de Fotografia Català-Roca i el concert de Núria Graham (28 de juliol) al CC Fort Pienc.

Podeu consultar la programació i reservar entrades a:
https://ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/festival-tangent-2021
 

El web 100x100 ESTIU recull totes les activitats per a infants i adolescents que es poden fer a la ciutat aquest estiu, inclosa la Campanya de Vacances.
 
Podeu consultar aquest l’enllaç:
https://www.barcelona.cat/100x100estiu/ca

ENQUESTA POPULAR
Participa en la decisió dels futurs usos del Taller MASRIERA

 
El TALLER MASRIERA s'ha recuperat com a futur equipament per al barri de la Dreta de l'Eixample. La lluita veïnal ha estat fonamental per la recuperació d'aquest emblemàtic edifici i avui, el Taller Masriera és de propietat municipal.

En un futur pròxim, entitats, col·lectius, veïnes i veïns podrem gaudir d'aquest espai per desenvolupar-hi i gaudir d'una diversitat d'activitats artístiques i culturals.

Des de l'AVVDE, impulsora de la Plataforma Masriera, t'animem a participar en la decisió dels futurs usos del nou equipament comunitari per al barri.

Pots participar a través d'aquest enllaç:

https://plataformamasriera.cat/enquesta-coneixes-el-taller-masriera/

 

També pots respondre a l'enquesta amb aquest QR
 
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2021 Comunicació AVVDE, All rights reserved.