Copy
Butlletí 64. Juny 2021

PASSEJADES CIUTADANES

Avui, dia 28 de juny de les 18 h a les 20 h es faran tres passejades simultànies que formen part d'una sèrie d'accions participatives per incorporar la perspectiva ciutadana en el programa Superilla Barcelona.

Cada passejada s’ubica en una plaça per fer l’anàlisi d’aquesta plaça i els entorns més pròxims. En cada passejada podran participar 10 persones. Els resultats de la diagnosi feta pels passejants se sumarà a la diagnosi que farà l'Ajuntament i que obrirà a tota la ciutadania.

La inscripció es fa a través de la plataforma decidim. 
·   Per participar en la passejada ciutadana a l'àmbit Borrell-Rocafort heu de fer la inscripció aquí: https://www.decidim.barcelona/processes/SuperillaBarcelona/f/4580/meetings/4584
·   Per participar en la passejada ciutadana a l'àmbit Enric Granados heu de fer la inscripció aquí: https://www.decidim.barcelona/processes/SuperillaBarcelona/f/4580/meetings/4587
·  Per participar en la passejada ciutadana a l'àmbit Girona  heu de fer la inscripció aquí:https://www.decidim.barcelona/processes/SuperillaBarcelona/f/4580/meetings/4586

 
 
EL PROJECTE d'EIXAMPLE RESPIRA" 5 ECOXAMFRANS AL CARRER ARAGÓ", ÉS FARÀ REALITAT.

Felicitem Eixample Respira i celebrem la votació popular en la qual aquest projecte ha resultat seleccionat:

Des de l'AVVDE hem donat suport a aquesta proposta que reivindica la creació de nous espais d'estada en forma d'Ecoxamfrans dissenyats amb urbanisme tàctic, per recuperar espai per a les persones, en detriment dels vehicles que ara els ocupen.

Crear equipaments escolars, invertir en zones verdes o augmentar la xarxa ciclista de la ciutat són algunes de les propostes de projectes que aquest mes de juny la ciutadania de Barcelona ha pogut votar a través de la plataforma digital Decidim.Barcelona. D'aquesta manera s'ha decidit com s'invertiran els 30 milions d'euros del pressupost municipal per a la millora dels barris i districtes.

Quins són els districtes que han rebut més vots?
Dels 10 districtes, els que han rebut més vots són l'Eixample (35.023) i Sants–Montjuïc (34.187). I precisament en aquest darrer districte és on hi ha els dos projectes amb més suports de tota la ciutat: la millora del Parc de l'Espanya Industrial, i la reforma del camp esportiu de Julià de Capmany per jugar a criquet. Sarrià – Sant Gervasi (amb 9.654 vots) i les Corts (amb 11.513 vots), són els districtes amb menys participació. Es dóna la circumstància que a tots dos districtes els projectes amb més vots tenen a veure amb crear un carril bici a la via Augusta i a la travessera de les Corts, respectivament.

Més espais verds i protagonisme per als infants
Els pressupostos participatius tenen un clar impacte en l'urbanisme; especialment per aconseguir més espais verds a tots els districtes i per donar més protagonisme als infants. En aquest sentit, destaquen la millora dels patis de l'Escola Pau Casals (Gràcia) o l'enjardinament i instal·lació de jocs entorn de les escoles Els Llorers i L'Arbret (l'Eixample).

Pel que fa a la creació d'espais verds i pacificats, els projectes més votats de vuit districtes caminen en aquesta direcció: enjardinar la plaça de Terenci Moix del Raval (Ciutat Vella), crear un eix verd al carrer del Rosselló (l'Eixample), millorar el Parc de l'Espanya Industrial (Sants–Montjuïc), plantar més arbres a Gràcia (Gràcia), rehabilitar la part històrica del Parc del Guinardó (Horta–Guinardó), reforestar Collserola (Nou Barris), millorar el Parc de la Pegaso (Sant Andreu), i convertir el pati de l'Escola La Farigola en un pulmó verd del barri (Sant Martí).
 

TERTÚLIA D’ESTIU DE LA PLATAFORMA MASRIERA

I si ens trobem o retrobem?  T’apuntes a imaginar amb nosaltres els possibles escenaris de futur del Taller Masriera?

SUMA’T a la Tertúlia d’aquest pròxim dimarts, dia 29, a les 19.00 h. a l'Argento's (carrer Bailèn 74, al costat del Taller Masriera).

 
AVUI ÉS EL DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL (LGTBIQ+)

En un context de reivindicació, després que el col·lectiu hagi detectat un retrocés en la convivència, especialment per un augment de les agressions homòfobes, avui se celebra el Dia de l'Orgull LGTBI+. Demà dimarts, dia 29, s'aprovarà la llei Trans al Congrés de Diputats que entre altres aspectes, admet l'autodeterminació de gènere.

En el Dia Internacional de l'Orgull Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer (LGTBIQ+), es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d'ambient Stonewall Inn i l'atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda.

 
MÉS QUE MAI SANITAT PÚBLICA.
SÍ O SÍ, ATENCIÓ PRIMÀRIA


Sense una Atenció Primària forta no hi pot haver un Sistema Públic de Salut de qualitat, equitatiu i resolutiu. Ens hi va la salut i la vida.
 
(text del MANIFEST)
Aquest mes estrenem govern i ens acomiadem de la fase més dura de la pandèmia. Ens preparem per recuperar les nostres vides i també els nostres serveis que han estat trastocats per la pandèmia i les mesures econòmiques i socials que ha comportat. El sistema sanitari i els seus professionals han fet un esforç enorme per atendre les noves necessitats que s’han presentat, però a costa de deixar de banda moltes necessitats, perquè partíem d’un sistema debilitat per un baix finançament públic i la dinàmica de privatització que les polítiques neoliberals d’austeritat han imposat els últims anys. La part del sistema que més ha patit ha estat l’Atenció Primària de Salut que ha hagut d’assumir noves funcions amb menys recursos.

Als nous governants i responsables sanitaris els reclamem que entomin amb caràcter urgent i prioritari l’atenció primària com a servei imprescindible per a la població i per al sosteniment i permanència d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat.

Per això reclamem una atenció primària que garanteixi els atributs que li donen sentit i la participació efectiva de la ciutadania en les decisions de política sanitària en tots els nivells i instàncies. En concret:

1. Reobertura de tots els CAPs i Consultoris locals. Cap consultori tancat. No a l’abandonament de les comunitats en el medi rural.
2. Recuperació de les visites presencials a criteri de pacient. No a les barreres d’accés a les visites que
3. Recuperació de la metgessa i la infermera de referència. No a les agendes úniques, consultes d’urgències, unitats d’atenció domiciliària, unitats de crònics i altres formes que trenquen la longitudinalitat.
4. Millora dels equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica per resoldre consultes administratives o de seguiment a criteri de pacient i professional.
5. Redimensionament dels Equips d’Atenció Primària en funció de la població a atendre, incloses les persones que viuen en residències. Condicions dignes per a totes les treballadores i treballadores del sector que permeti acabar amb les diferents formes de precarietat laboral existents i incrementant dels recursos humans, necessaris per a garantir una atenció de qualitat
6. Destinar el 25% del pressupost de Salut per als Equips d’Atenció Primària.
7. Garantir els serveis de suport als Equips d’Atenció Primària per a una òptima atenció a la ciutadania: comunicació fluida amb serveis hospitalaris, implantació a tot el territori del Programa de Salut Mental de Suport a la Primària, rehabilitació, podologia i altres.
8. Capacitar l’atenció primària dins del sistema: que la professional de referència pugui decidir un ingrés hospitalari o sociosanitari, prioritzar una exploració o una visita d’especialitat.
9. Posar en marxa Consells de Participació en cada Àrea Bàsica de Salut amb representació de pacients i ciutadania com a instrument per millorar la transparència, la qualitat dels serveis i la gestió dels centres. Les decisions dels Consells de Participació han de tenir caràcter vinculant.
10. Programes d’atenció comunitària per a un enfocament globalitzador dels problemes de salut, intervenint en els condicionants socials de la salut.

 

ENQUESTA POPULAR
Participa en la decisió dels futurs usos del Taller MASRIERA

 
El TALLER MASRIERA s'ha recuperat com a futur equipament per al barri de la Dreta de l'Eixample. La lluita veïnal ha estat fonamental per la recuperació d'aquest emblemàtic edifici i avui, el Taller Masriera és de propietat municipal.

En un futur pròxim, entitats, col·lectius, veïnes i veïns podrem gaudir d'aquest espai per desenvolupar-hi i gaudir d'una diversitat d'activitats artístiques i culturals.

Des de l'AVVDE, impulsora de la Plataforma Masriera, t'animem a participar en la decisió dels futurs usos del nou equipament comunitari per al barri.

Pots participar a través d'aquest enllaç:

https://plataformamasriera.cat/enquesta-coneixes-el-taller-masriera/

 

També pots respondre a l'enquesta amb aquest QR
 
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2021 Comunicació AVVDE, All rights reserved.