Copy
Butlletí 55. Novembre 2020

19 DE NOVEMBRE:
CONCENTRACIÓ PER EXIGIR EL NOU CAP DE FORT PIENC
 
MANIFEST DE LA PLATAFORMA NOU CAP FORTPIENC JA!
 
VEÏNES, VEÏNS, a la sanitat de Fort Pienc i Dreta de l'Eixample estan passant coses que no podem deixar passar:

L’Equip d’Atenció Primària Passeig Sant Joan ha estat durant més d’una dècada dividit “temporalment” en dos CAPS, el de Passeig Sant Joan i el de Carles I. Arrossegant falta d’espais i infraestructures durant anys, fet que ha ocasionat que anés perdent dotacions pròpies de l’Atenció Primària com l’odontologia, la pediatria i l’atenció a la salut sexual i reproductiva ASSIR.

Per això, al pacte de ciutat del 2008 ja hi consta la planificació del nou CAP Fort Pienc a Gran Via amb Nàpols. Han passat 12 anys i encara hi ha litigis i no s’ha iniciat la construcció d’aquest. Ara diuen que el terreny acaba l’expropiació i executa l’enderroc el 2021. Posteriorment l'IMHAB publicarà el concurs per arquitectes a l’estiu i no sabem quants anys més haurem d’esperar.

Amb la pandèmia de Covid-19 i el tancament de Carles I el mes de març la situació s’ha fet insostenible. Per aquest motiu al juny vam iniciar mobilitzacions i se’ns va prometre un annex al C/ Alí Bei, provisional amb 10 consultes, que havia d’estar acabat el 15 d’octubre i no s'ha construït. Ara parlen de 14 de desembre.
Per tant:
    -Perquè els sanitaris puguin atendre amb seguretat, amb la dignitat que mereixem, amb més i millors visites presencials.
    -Perquè no volem la distància que generen unes línies telefòniques col·lapsades
    -Perquè cal més accessibilitat, volem un CAP a l’abast per mantenir l’autonomia. Amb menys traves i menys llistes d'espera i amb més recursos i professionals.
    -Perquè volem poder fer seguiment de malalts crònics i recuperar la longitudinalitat. Que les persones puguem ser valorades per la nostra metgessa i la nostra infermera.

Perquè a més de la covid ens preocupen tots els problemes i condicionants de salut. La causa de tot això NO ÉS la COVID-19, és la manca d’inversió a la sanitat i una disminució progressiva i permanent dels recursos en sanitat des del 2008, especialment a l’Atenció Primària, que afecta a la manca de personal sanitari, equipaments i edificis en condicions. Fort Pienc no és una excepció, altres barris estan en la mateixa situació: Raval, Gòtic, La Pau... Cal coordinar lluites. No ho arreglarem omplint les butxaques de la sanitat privada. Cal defensar més inversió a la sanitat pública. EXIGIM del Consorci Sanitari i del Districte que es comprometin a una data i un calendari de construcció concretat a pressupostos. Per això ens coordinarem per anar fent mobilitzacions finsa  aconseguir-ho.

Plataforma NOU CAP FORTPIENC JA!
VEÏNS/ES i ENTITATS DELS BARRIS DE LA DRETA DE L’EIXAMPLE I FORT PIENC I PROFESSIONALS DE L’EAP EXIGIM LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU CAP FORT PIENC JA!
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2020 Comunicació AVVDE, All rights reserved.