Copy
Butlletí 69. Desembre 2021
 
  MISSATGE DE CONDOL

Des de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l'Eixample expressem el nostre condol i el nostre més profund dolor per la mort de quatre persones membres de la mateixa família el 20 de novembre, víctimes d'un incendi a un local on residien a plaça Tetuan. Quatre morts tant injustes com evitables.

Feia dos anys que vivien i passejaven a prop nostre, visitaven els mateixos metges i acudien als mateixos col·legis. Eren els nostres veïns. Malgrat això, el sistema socialment injust impedia que poguessin accedir a la dignitat, protecció i beneficis de la categoria de ciutadania. Aquelles persones vivint en situació de vulnerabilitat, per la injustícia institucional i social, tenen la vida en risc.

Molts veïns i veïnes continuen patint aquesta injustícia institucional que els declara en situació d'irregularitat, deixant-los fora de la possibilitat d'accedir a un habitatge o, en definitiva, de viure dignament.

Per això cal seguir reivindicant la solidaritat, la reducció de desigualtats i les polítiques d'acció social des de tots els espais col·lectius de la ciutat. Des de l'AVVDE continuarem la nostra tasca reivindicativa i et convidem, com sempre, a col·laborar-ne amb nosaltres fent-te soci o sòcia per avançar en l'acompliment d'aquestes metes.

Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l'Eixample
Desembre 2021

 
 
Superilla Barcelona
 
SUPERILLES

Traslladem els dubtes dels veïns i veïnes respecte al projecte de les superilles a la sessió informativa convocada per l'Ajuntament

El passat dia 30 de novembre l'Ajuntament de Barcelona va convocar una nova sessió informativa sobre el projecte Superilla Barcelona, a la seu del Districte de l'Eixample.

Van explicar el desenvolupament dels quatre projectes de transformació dels carrers Girona, Consell de Cent, Comte Borrell i Rocafort que estan treballant de manera coordinada els quatre equips que van guanyar el concurs municipal.

El seu objectiu fins ara ha estat el de concretar alguns consensos sobre solucions que donin unitat al conjunt d'eixos verds sense perdre la singularitat de cada un d'ells.

Sembla que el disseny de l'espai públic va trobant respostes eficients als reptes de la transformació urbana que suposen els nous carrers pacificats, però la ciutadania expressa encara certs dubtes de fons.

Aprofitant la presència de la Janet Sanz i d'en Xavier Matilla, com a màxims responsables municipals del projecte dels Eixos verds, des de l'AVVDE vam transmetre les qüestions que ens arriben:

  • Percebem que, si bé una àmplia majoria comparteix el desig de més espais públics i millor qualitat de l'aire als nostres barris, també existeix preocupació per com la pacificació d'alguns carrers pot arribar a afectar a altres carrers propers, si no es concreta una reducció del trànsit que ara mateix ni s'entreveu. Més tenint en compte que en aquests darrers mesos s’han recuperat els índex de trànsit pre-pandèmia.
  • Per altra banda, les mesures empreses fins aquest moment –xarxa ortogonal del bus que ha de facilitar els desplaçaments en transport públic; increment de la xarxa de carrils bici; zona de baixes emissions; entre d'altres– no semblen tenir encara efectes tangibles.
  • També vam preguntar quines són les dades actuals que disposa l'Ajuntament; quines mesures complementàries s'estan estudiant; quines polítiques s'han acordat amb la resta d'administracions amb responsabilitats en les xarxes interurbanes de transport públic en general i de ferrocarril en particular; i amb quines previsions es treballa per al curt i mitjà termini.

Algunes de les respostes van ser que els acords amb l'Estat per a la millora de la xarxa de RENFE a Catalunya suposen inversions importants en la millora de rodalies; que la zona de baixes emissions està iniciant el seu camí, etc. Poca concreció.

Des de l’AVVDE compartim el diagnòstic: la millora de la qualitat de l'aire a l'Eixample és urgent, perquè és una qüestió de salut pública. No obstant això, també calen mesures a curt termini que evitin molèsties tangibles, una calendarització més concreta i la facilitació de dades que permetin saber quan durarà aquest mentrestant i en quins termes anirem avançant.

El repte és important i sabrem esperar, però els ciutadans necessitem valentia per part de les diferents administracions públiques.

Finalment, demanem a l'Ajuntament de Barcelona encara més força i millor informació que ens permeti confiar en el lideratge d'un projecte que considerem imprescindible.

 
Inauguració Espai Xamfrà 317 Espai Entitats xamfrà 317
 
  INAUGURACIÓ INSTITUCIONAL XAMFRÀ

Celebrem la inauguració institucional de l'Espai d'Entitats Xamfrà 317

El passat dijous 9 de desembre va celebrar-se la inauguració institucional de l’Espai d’Entitats Xamfrà 317, al carrer d’Aragó 317. El barri de la Dreta de l’Eixample disposa d’aquest nou espai per a la vida comunitària i per desenvolupar les tasques de l’AVVDE.

Hi van assistir el regidor del districte, Pau Gonzàlez, membres de l’AVVDE, de La Dreixa i de l’associació de comerciants Cor Eixample.

    INAUGURACIÓ PER A SÒCIES

Vine a conèixer el nou espai Xamfrà 317!

Et convidem a conèixer el nou local de l’AVVDE, a l’Espai d’Entitats Xamfrà 317, al carrer Aragó cantonada amb Girona, el proper dilluns 20 de desembre entre les 18.30h i 19.30h!

La inauguració d’aquest nou espai ens permetrà rebre a les veïnes i veïns, amb cita prèvia, per parlar sobre la situació del barri i com millorar-la.

Us animem a participar activament i compartir les vostres consultes, entre tots i totes podem aconseguir un barri millor!

 
 
Consell Plenari del districte
 
CONSELL PLENARI

Alguns apunts del darrer Consell Plenari del Districte de l'Eixample

El passat dijous 2 de desembre va celebrar-se el Consell Plenari, on es van aprovar mesures socials molt positives per les persones sense llar. El dol per la família de la Plaça Tetuan va estar present en tot moment. Hi havia pocs punts a l'ordre del dia que fessin referència a la dreta de l'Eixample, però fem esmena dels punts que s'aplicaran en general, a tot el Districte.

Hi haurà un nou pla contra el sensellarisme i es continuaran reivindicant els drets d'inclusió de les persones amb discapacitat

Durant el darrer Consell Plenari també es va proposar un estudi sobre l'estat dels parcs interiors d'illa que permetrà estudiar les seves necessitats.

Referent a la mobilitat s'ha demanat un estudi dels carrils bici amb doble direcció i el nombre d'accidents que s'han registrat. La preocupació per la nova mobilitat fa palès la necessitat d’una revisió constant

Pots veure la gravació del Consell Plenari en aquest enllaç

 
Concert pel Biocè
 
RECOMANEM

Eugenio Ampudia. Concert pel Biocè. A l'Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina

La Fundació Lluís Coromina acull la mostra de fotografies i el video «Concert pel Biocè» del reconegut artista conceptual Eugenio Ampudia. L’artista va idear un concert el 22 de juny del 2020 al Teatre del Liceu amb motiu de la seva reobertura acabat l’estat d’alarma pel covid. Un concert format per un quartet de corda que va interpretar «Crisantemi» de Giacomo Puccini, davant un públic botànic format per 2.292 plantes. Juntament amb les fotografies es projecta el vídeo de l’acció en gran format i també l’storyboard del projecte. La Fundació Lluís Coromina va ser un dels promotors del projecte.

El concepte Biocè, suggerit per Blanca de la Torre, comissaria de l’acció, substitueix el terme Antropocè, que defineix la més recent historia de deteriorament del nostre planeta per l’impacte de l’home. El Biocè apel·la pel començament d’una nova era que situï, finalment, la vida en el centre.

Aquesta mostra respon al desig de la Fundació de donar suport a iniciatives disruptives que posen en valor la importància de preservar els ecosistemes naturals, ja que nosaltres també som natura.

Títol:«Eugenio Ampudia. Concert pel Biocè».

Lloc:Fundació Lluís Coromina. Espai Isern Dalmau (Mallorca, 305, local, 08037 Barcelona).

Horari:Dimarts a divendres de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h.

 
ACTIVITATS AL BARRI PER AQUESTS FESTES DE NADAL
 
Activitats nadal
Felices festes
footer
web  facebook  twitter

Copyright © 2021 Comunicació AVVDE

Contacta amb nosaltres:
comunicacio@avvdretaeixample.cat
Comunicació AVVDE
C/ València, 08009 Barcelona
Barcelona, 08009
Spain

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Comunicació AVVDE · Casa Elizalde. C/ València, 08009 Barcelona · Barcelona, B 08009 · Spain