Copy
 Butlletí 61. Abril 2021
FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!!
Sant Jordi és cultura, flors i amor. Poques celebracions populars uneixen tant com aquesta Diada. Sortim al carrer, entomem el sol i comprem el llibre que fa dies que tenim ullat.
La Llegenda de Sant Jordi i el drac no és un relat amb intencions patriarcals que pretenguin induir a nenes i dones  a ser unes bledes en espera d’un home que les rescati del mal. Per començar, no és un conte, sinó una llegenda, hereva dels mites antics, i hem d’interpretar-la com a simbòlica.
Si prenem al cavaller com un cavaller real de sexe home, i la princesa com una princesa real de sexe dona, el drac també ha de ser real, no una metàfora. O tots són concrets i tangibles, o tots són metàfores. Si no quadra que el drac existeixi, com és obvi, és que tots són personatges simbòlics (el cavaller, la princesa, el drac, són símbols de l’inconscient col·lectiu) i el missatge va dirigit al psiquisme per ajudar en el desenvolupament personal.

“Sant Jordi matant el Drac” obra del s. XV de Bernat Martorell.

El pròxim 25 d’abril es viurà una nova jornada reivindicativa veïnal, que inclourà un tall de trànsit, entre les 11 del matí i dos quarts de tres de la tarda, del tram d’Aragó que va del carrer Independència al carrer Dos de Maig.

La revolta escolar neix des de diferents AFAs i AMPAs de tot Catalunya, amb la col·laboració d’Eixample Respira i l’aFFac. Des del desembre del 2020 la revolta escolar promou talls de carrer davant de les escoles (cada 15 dies els divendres a la sortida de l’escola) per tal de reclamar una major pacificació als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll.

Els talls convocats per les entitats de la revolta veïnal neix en el marc de la campanya global “Recuperem la ciutat” amb una aposta decidida per ciutats i pobles més verds, més justos i més humans, que posin la salut i la vida de les persones al centre. Un reclam per incentivar modes de mobilitat sostenibles, compartits i a l’abast de tothom.


EIXAMPLE RESPIRA

L’Eixample Respira és una plataforma veïnal, apartidista, del districte de l’Eixample de Barcelona que comparteix una gran preocupació per la qualitat de l’aire que respirem diàriament.

Al nostre districte, des de l’any 2010, se sobrepassen de forma sistemàtica els nivells legals de diòxid de nitrogen (NO²), i patim diàriament una qualitat de l’aire molt per sobre dels nivells màxims exigits per l’Organització Mundial per la Salut.
Els nostres carrers són veritables autopistes urbanes, per exemple:
Carrer Aragó (6 carrils) 85.635 vehicles/dia
Gran Via (8 carrils) 56.694 vehicles/dia
Carrer Marina (6 carrils) 42.252 vehicles/dia
Carrer València (4 carrils) 29.817 vehicles/dia

Cotxes i motos, tot i representar tan sols un 24% dels desplaçaments a la ciutat, són la principal font de contaminació i soroll, tot monopolitzant pel seu ús exclusiu la major part de l’espai públic.

L’Eixample és el districte més poblat de Barcelona, amb una densitat de població de les més altes d’Europa: 356,3 hab/ha. Al districte hi ha 53 escoles bressol, 47 escoles infantils i de primària, 32 centres d’educació secundària, batxillerat i FP i 1 escola d’educació especial.

Pots llegir el manifest de les entitats convocants dels talls mensuals de la revolta veïnal:
https://docs.google.com/document/d/1UwGbpNJl_OL9tvY82Kqj20thlOvv7jqBM9uycXjAlTA/edit

 

26 d'abril: reunió del Consell de Barri de la Dreta de l’Eixample

La reunió del pròxim dilluns serà a les 18.30 h. i es farà en format digital, a través d’una videoconferència amb el següent ordre del dia:
1. Presentació de l'estat dels Pressupostos Participatius
2. Projecte d'implantació del tramvia a la Diagonal
3. Estat del projecte Superilla Barcelona
4. Torn obert de paraules

Disposeu de tota la informació sobre la sessió al següent enllaç:
https://www.decidim.barcelona/assemblies/barridretaeixample/f/2897/meetings/4391
https://www.decidim.barcelona/assemblies/barridretaeixample/f/2897/meetings/4391?locale=es

Si únicament voleu voleu seguir la reunió, podeu fer-ho a través de la seva retransmissió en streaming a través del següent enllaç:
https://youtu.be/zFWt0JOm1m8
 

El pròxim mes de maig arriba la FESTA MAJOR DE LA DRETA DE L’EIXAMPLE: MANS A LA CÀMERA!!!

En el marc de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, es convocarà a partir del pròxim 30 d’abril,  la 2a edició del Concurs de fotografia de l’AVVDE.

Us avancem que el tema d’aquesta edició és LA VIDA AL CARRER. Es premiaran 4 fotografies que obtindran un val de 100 € destinat a utilitzar-lo als comerços adherits a Coreixample. La 1a edició, inaugurada l’any passat, va recollir la memòria de la primavera diferent que vàrem viure i va premiar les imatges que més originalment van expressar la vida als nostres patis i balcons.

BEN AVIAT US COMUNICAREM LES BASES DE LA 2a EDICIÓ del CONCURS DE FOTOGRAFIA, AIXÍ COM  TOTES LES ACTIVITATS PREVISTES DEL BARRI.

ARTS ESCÈNIQUES:
PENSANT ELS USOS DEL FUTUR TALLER MASRIERA


El passat dissabte, 17 d'abril, va tenir lloc una trobada entre l’AVVDE, impulsora de la Plataforma MASRIERA, i diferents professionals rellevants del món de les Arts escèniques: Sergi Belbel, Raimon Molins, Imma Colomer, Arnau Vilardebó, Teresa Urroz, Jordi Cortés, Pere Vallribera, Pere Sagristà, Montse Guallar i Josep Galindo entre altres. Aquesta és una primera reunió del que es preveu, ben aviat, l’organització de diferents grups de treball que tidran l'objectiu de reflexionar sobre els usos d aquest nou equipament públic i comunitari.

La trobada va iniciar-se amb la visita a l’edifici del Taller Masriera per després, debatre plegats què pot aportar un espai com el Taller Masriera al panorama de les arts escèniques actual, tenint en compte una mirada oberta a l'àmbit educatiu i social, tant en el context específic del Barri i també en el marc més ampli de la ciutat.

La jornada va ser objecte d’una gravació que formarà part d’un documental que l’AVVDE ha posat en marxa amb la productora cinematogràfica Nanouk Films.
 
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2021 Comunicació AVVDE, All rights reserved.