Copy
Butlletí 53. Setembre-octubre 2020

Respirar net és un dret!

Continua l'alerta per l'augment d'emissions contaminats en les ciutats catalanes.
Ens sumem a les accions per transformar la mobilitat insostenible, reduint de forma dràstica el vehicle privat.

Dissabte 3 d'octubre a les 18 h. Plaça Francesc Macià.
⚠️ Concentració estàtica i autoritzada.

Per estimar l'aforament, us demanem que us apunteu aquí:
https://cutt.ly/QfDi5eb

Es farà una coreografia molt senzilla, com s'ha fet a les
concentracions en altres ciutats:
https://youtu.be/OaH3Xcsy7s4

 
 
Sessió ordinària telemàtica del Consell del Districte:
8 d’octubre de 2020, 19 h.
 
La sessió d’aquest Ple es celebrarà de manera telemàtica a la Sala de Plens i per videoconferència. Podrà seguir-se pel canal YouTube de l’Ajuntament de Barcelona a través del següent enllaç:   https://youtu.be/p7VaPrb5Qac

Les ciutadanes i ciutadans que vulguin intervenir en un punt de l’ordre del dia, podran registrar la seva intervenció pels següents canals:
a) Presentant una sol·licitud d'intervenció mitjançant la plataforma IRIS, fins a les 12:00 hores del dia 7 d’octubre, en l'apartat d'òrgans de participació de les informacions i consultes de la web municipal on hi haurà la informació específica per al Plenari del Districte:
https://w10.bcn.cat/StpQueixesWEB/serveisIris.do?cbDetall=4908&consulta=1&directo=0&i=c&tescolta=1&i=c&origen=PLENARI_EIXAMPLE
b) Enviant un correu a:  regidoria.eixample@bcn.cat. El termini serà fins a les 12:00 hores del dia 7 d’octubre.
 
Les ciutadanes i ciutadans que vulguin intervenir directament via telemàtica, ho hauran d’indicar. El mateix dia del Plenari rebran l’enllaç corresponent per poder-se connectar.
 Us recomanem la lectura de l'article "EN DEFENSA DE L'EIXAMPLE I ELS SEUS BARRIS", escrit per la geògrafa i historiadora, veïna de l'esquerra de l'Eixample, Mercè Tatjer Mir.

Ha estat publicat a la Revista Carrer, núm.155, aquest mes d'octubre.

PLATAFORMA "UN NOU CLÍNIC ÉS POSSIBLE, SALVANT EL RECINTE DE L'ESCOLA INDUSTRIAL"

Aquest Plataforma recull la proposta de la societat civil en defensa del valor de l'arquitectura, el patrimoni, l'espai públic i equipaments de la ciutat. Aquesta plataforma és un espai de reflexió que aglutina diferents entitats veïnals, associacions i altres plataformes i rep el suport tècnic del grup d'arquitectes de l'Eixample, impulsat des del d'Arquitectes COAC — SOS Monuments — Coordinadora Esportiva de l'Escola Industrial - Associacions de Veïnes i Veïns de l'Esquerra i de la Dreta de l'Eixample i la FAVB.

Amb aquesta iniciativa i, juntament amb el veïnat del barri de l'Esquerra de l'Eixample i de la ciutat de Barcelona, vol reconsiderar l'actuació d'afegir nous edificis al conjunt HISTÒRICO-PATRIMONIAL de l'Escola Industrial, ocupant els espais lliures d'aquest recinte amb un nou 'Campus de l'Hospital Clínic de Barcelona', segons les informacions publicades a la premsa escrita.

La PLATAFORMA proposa que es faci un estudi de tots dos recintes, l'Hospital Clínic-Facultat Medicina i l'Escola Industrial, que permeti determinar aquelles opcions que respectin la seva identitat original. Alhora es considera imprescindible que l'Escola Industrial sigui qualificada com a BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional), com a referent emblemàtic de la modernitat industrial catalana amb més de 100 anys d'història. També es vol preservar un dels pocs espais lliures que queden a la trama Cerdà, garantint que tot el recinte segueixi obert al barri, i conservant les activitats docents, esportives i socials que actualment s'hi desenvolupen així com la seva dinamització a nivell cultural. Conscients de la gran necessitat que té l'Hospital Clínic i la ciutat de Barcelona de disposar d'un complex sanitari de referència, amb recerca lligada a la docència, creiem que cal dinamitzar un ESPAI DE TREBALL CONJUNT que permeti compartir una justificaci4 de la dimensió i del programa que resolguin les necessitats del Nou Clínic, optimitzant la seva ubicació actual antiga caserna Bombers. 

Aquesta PLATAFORMA vol ser un espai de reflexió i també de presa de decisions, que apropi les inquietuds de veïns i veïnes, entitats locals, administracions públiques així com el complex sanitari de l'Hospital Clínic.

 
Podeu llegir el manifest i donar-hi el vostre suport en aquest enllaç:
https://www.favb.cat/sites/default/files/pdfs/manifest_plataforma_escindustrial.pdf

 
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2020 Comunicació AVVDE, All rights reserved.