Copy
Butlletí 54. Octubre 2020

ÈXIT DE LA JORNADA DE PORTES OBERTES
 
La Jornada de Portes Obertes del Taller Masriera, celebrada el passat dia 24 d’octubre, va permetre la descoberta de l'interior del Taller Masriera, un espai que ha de convertir-se en un nou equipament comunitari de proximitat i, esdevenir un autèntic pol dinamitzador de la vida associativa i cultural del barri de la Dreta de l’Eixample. En l’organització d’aquesta jornada, l’Associació de Veïnes i Veïns de la Dreta de l’Eixample va col·laborar amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Òmnium Cultural, i el Casal de Joves “La Dreixa”.

Les visites a aquest emblemàtic edifici van ser organitzades pel 48H Open House Barcelona, que per primer cop, obria el Taller Masriera. Al llarg del dia es van desenvolupar diverses activitats, al matí taller d'arts plàstiques i meditació amb música i, a la tarda, les entitats veïnals que hem liderat la recuperació d'aquest espai i creat la Plataforma Taller Masriera –l'AVV Dreta de l'Eixample, Òmnium i el Casal de Joves La Dreixa­­– vàrem organitzar un debat per parlar sobre el model de gestió d'aquest futur equipament.

La cloenda de la jornada la van protagonitzar la formació Capibola amb una Jam Session Blues i es va projectar un Màpping a la façana del Masriera realitzat per Toni Mira.

 
 
Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i la normativa vigent, l'Audiència Pública del pròxim dijous, 5 de novembre, se celebrarà des de la Sala de Plens del Districte i serà retransmesa en streaming a través de la pàgina web del Districte i de la plataforma digital de participació de l'Ajuntament de Barcelona: https://www.decidim.barcelona/

Com es pot participar?
En l'actual context, es pot participar per exposar les preguntes, queixes o propostes que es volen plantejar a través dels següents canals:

1.- Digitalment i de forma anticipada, deixant escrita la pregunta o petició a la sessió de l'Audiència Pública a través del formulari habilitat al menú Participació anticipada, fins 24 hores abans de la celebració de l'Audiència:
https://www.decidim.barcelona/assemblies/audiencia-eixample/f/4123/?locale=ca

2.- Intervenint digitalment en directe a l'Audiència amb opció a rèplica. Per fer-ho, cal inscriure's fins 24 hores abans de la celebració de l'Audiència, a través del formulari del menú Participació en directe:
https://www.decidim.barcelona/assemblies/audiencia-eixample/f/4122/?locale=ca.Durant les 24 hores anteriors a l'Audiència s'envia per correu electrònic l'enllaç per poder participar en directe. En cas que les peticions d'intervenció en directe no permetin una connexió de qualitat, se seguirà l'ordre de recepció de la sol·licitud.

El Regidor del Districte, amb el suport de l'equip de govern del Districte, respondrà totes les preguntes o peticions formulades tant digitalment com presencialment durant el transcurs de la sessió.

Per dubtes o incidències vinculades al funcionament de l'Audiència Pública cal adreçar-se al correu electrònic: regidoria.eixample@bcn.cat.
 
EIXAMPLE RESPIRA DEMANA TALLAR EL TRÀNSIT
DEL CARRER D'ARAGÓ CADA CAP DE SETMANA.

La plataforma veïnal Eixample Respira es mostra preocupada perquè Aragó hagi caigut de la iniciativa d'Obrim Carrers després del confinament. Per això reclama tallar el trànsit de vehicles al carrer  tots els caps de setmana, perquè els vianants hi puguin passejar, fer esport o jugar. L'entitat assegura que aquesta via és una "autopista urbana" que provoca nivells de contaminació atmosfèrica i acústica elevats, així com problemes d'"extrema gravetat" per a la salut de les persones.

Aragó va ser un dels carrers que va formar part de la iniciativa Obrim Carrers, però l'esclat de la pandèmia pel coronavirus i el confinament van alterar el projecte de l'Ajuntament. Ara, el consistori ha recuperat els talls de trànsit a vehicles a alguns carrers (Sants – Creu Coberta i Gran de Gràcia), però no a Aragó.
 
CONCENTRACIÓ PER EXIGIR EL NOU CAP DE FORT PIENC
 
Veïnes, veïns i personal del sector sanitari es van concentrar el passat dimecres, 28 d'octubre, a la cruïlla d'Alí Bei amb Passeig de Sant Joan per reclamar un centre d'atenció primària digne per a la zona, amb més personal per poder realitzar la tasca d'atenció presencial amb seguretat i qualitat. Un CAP amb més recursos: espais adients i servei de pediatria. El futur CAP Fort Pienc, compromès des de l'any 2008 en el pacte de ciutat (igual que el CAP Raval Nord o el CAP Gòtic) ha d'alçar-se a Gran Via amb Nàpols.
 

PLATAFORMA "UN NOU CLÍNIC ÉS POSSIBLE,
SALVANT EL RECINTE DE L'ESCOLA INDUSTRIAL"

Aquesta PLATAFORMA neix com a proposta de la societat civil en defensa del valor de l'arquitectura, el patrimoni, l'espai públic i els equipaments de la ciutat. És alhora, un espai de reflexió que aglutina diferents entitats veïnals, associacions i altres plataformes i rep el suport tècnic del grup d'arquitectes de l'Eixample, impulsat des del d'Arquitectes COAC — SOS Monuments — Coordinadora Esportiva de l'Escola Industrial - Associacions de Veïnes i Veïns de l'Esquerra i de la Dreta de l'Eixample i la FAVB.

Amb aquesta iniciativa, la Plataforma vol reconsiderar l'actuació d'afegir nous edificis al conjunt historicopatrimonial de l'Escola Industrial, ocupant els espais lliures d'aquest recinte amb un nou 'Campus de l'Hospital Clínic de Barcelona', i proposa que es faci un estudi de tots dos recintes, l'Hospital Clínic-Facultat Medicina i l'Escola Industrial, que permeti determinar aquelles opcions que respectin la seva identitat original. Alhora es considera imprescindible que l'Escola Industrial sigui qualificada com a BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional), com a referent emblemàtic de la modernitat industrial catalana amb més de cent anys d'història. També es vol preservar un dels pocs espais lliures que queden a la trama Cerdà, garantint que tot el recinte segueixi obert al barri, i conservant les activitats docents, esportives i socials que actualment s'hi desenvolupen, així com la seva dinamització culturalment.

Conscients de la gran necessitat que té l'Hospital Clínic i la ciutat de Barcelona de disposar d'un complex sanitari de referència, amb recerca lligada a la docència, la Plataforma creu que cal dinamitzar un espai de treball conjunt que permeti compartir una justificació de la dimensió i del programa que resolguin les necessitats del Nou Clínic.
 
Podeu llegir el manifest i donar-hi el vostre suport en aquest enllaç:
https://www.favb.cat/sites/default/files/pdfs/manifest_plataforma_escindustrial.pdf

 
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2020 Comunicació AVVDE, All rights reserved.