Copy
Butlletí 65. Juliol -Agost 2021

Jornades de debat sobre l'Eixample i la metròpoli de Barcelona

Les Jornades que van tenir lloc els passats 13 i 14 de juliol,  van reunir la reflexió històrica i l'anàlisi sobre el futur del districte: Des d'una perspectiva històrica es va analitzar el que ha significat la trama Cerdà per l'extensió de la ciutat a partir del segle XIX, durant el segle XX i l'evolució del districte en els seus 150 anys de vida. Per pensar o imaginar el futur del districte, urbanistes, ecòlegs i experts en mobilitat van ser convocats a les Jornades per abordar qüestions com si és possible controlar el procés de gentrificació, quina ha de ser la gestió de la mobilitat per tenir una ciutat saludable o plantejar la relació entre les dinàmiques urbanes i la diversificació del territori des del punt de vista social.

En un districte com el de l'Eixample on es concentra l'aire més brut, el trànsit més dens i una contaminació acústica molt elevada, la preocupació per la millora de les condicions de vida i el confort de les persones ens condueixen a la defensa de la biodiversitat i dels serveis ecosistèmics. Una defensa per la qual aposten els experts participants en les Jornades, i que ha estat i és un dels valors pels quals lluitem amb perseverança des de l'AVVDE.

En ple procés de debat i de transformació amb la implantació de nous eixos verds i la Superilla BCN, el debat de les Jornades van incidir en com desenvolupar la transformació ecològica i renovar el teixit urbà en termes de sostenibilitat, el repte d'assegurar la presència d'habitatge assequible al districte i el risc de gentrificació existent, la gestió de la mobilitat per garantir una ciutat saludable i interconnectada amb l'Àrea Metropolitana o quina activitat econòmica hauria de capitalitzar el districte de l'Eixample.

Està previst que les Jornades reprenguin a la tardor, des de l'AVVDE celebrem aquesta iniciativa i reclamem la possibilitat de donar més espai i més veu a la participació ciutadana.

 
ENS ARRIBA DE LA FAVB
 
Ens trobem en una situació d’emergència, aquesta es veurà seriosament agreujada a partir de la finalització de l’Estat d’Alarma i el retorn dels desnonaments sistemàtics fins ara aturats a la cua d’espera. Si més no, la crisi econòmica generada i el retorn de l’activitat turística també afectaran el mercat de l’habitatge, evidenciant per part de les administracions municipals, autonòmiques i estatals, la inexistència de cap Pla d’Emergència.

En el Comunicat de la Comissió d'Habitatge que ens arriba de la FAVB s’assenyalen aquests punts importants:

1. Celebrem que finalment hagi arribat la resposta al Dictamen d’emergència habitacional desprès que la Favb va entrar el document Mesures Ineludibles al Consell de Ciutat, el mes de juliol del 2019. Han hagut de passar dos anys (un des de la presentació i un any més des de la redacció del Dictamen) per rebre finalment una resposta per part de la Regidoria d'Habitatge. En aquest sentit, destaquem l’extrema lentitud d'aquests tràmits participatius fins al punt que fan posar en dubte la seva utilitat.
2. Destaquem la gran labor realitzada des de l'Ajuntament de Barcelona en Disciplina d’habitatge i en la creació de l'UCER, la Unitat Contra l'Exclusió Residencial.
3. No reconeixem els resultats del Cens d'Habitatges Buits elaborat per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, que assigna només un 1,2% d’habitatges buits, perquè no es corresponen amb la realitat del mercat de l’habitatge, actualment amb una oferta mitjana del 5% a la ciutat i superior al 10% del parc en les àrees centrals de la ciutat, indicador real del nombre d’habitatges desocupats o buits.
4. Des de l'inici de la crisi de l'habitatge, seguim sense conèixer amb dades estadístiques quina és l'oferta real del mercat de l'habitatge, dada fonamental per elaborar polítiques d'habitatge. La manca d’un registre d’ofertes i d’inspeccions en el moment que surt un habitatge al mercat, és una evidència més de la poca reglamentació d’aquest sector en comparació amb d'altres com l’alimentari o el sanitari. L’habitatge ara mateix també s’ha convertit en una qüestió de Salut Pública.
5. Interpretem una capacitat limitada en la producció d'HPO, Habitatge de Protecció Oficial, de lloguer per part de l'IMHAB, l'Institut Municipal d'Habitatge de Barcelona, i conflictes en la gestió del seu propi parc, ja que precisa continuar produint habitatge de propietat per sostenir-se com a empresa. En aquest sentit, la producció directa d’HPO ha estat menor que en èpoques anteriors, només superada gràcies a l'aportació numèrica de les entitats privades i el cohabitatge. Les xifres, doncs, evidencien unes greus limitacions en la construcció del Parc d’Habitatge protegit que preveia la Llei del Dret a l’Habitatge del 2007, sistemàticament incomplerta.
6. Les Taules d'Habitatge obertes no s'han tornat a reunir des del desembre de 2019, manifestant-se reiteradament la negativa a reunir-les, generant-se una correlació de forces que condueix, sense mediació, cap a la violència dels desnonaments. Tot ha passat al terreny del conflicte urbà, desnonament darrere desnonament de forma compulsiva i repetitiva, en un procés acumulatiu sense solució.
7. L'Oficina Antiassetjament immobiliari no s'ha creat perquè no se li vol atorgar cap contingut jurídic, una labor de propostes legislatives, de recursos per incompliments de les lleis vigents i de creació de jurisprudència en defensa del Dret Constitucional a l'habitatge, feina que actualment no esta fent ningú de forma sistemàtica i efectiva.
8. Lamentem l'absentisme en matèria d’inversions en HPO per part de la Generalitat de Catalunya, qüestió evidenciada per les dades estadístiques de la resposta i especialment greu per a la població afectada, actitud sobre la qual aquest Consell de Ciutat s'hauria de pronunciar.
9. Reclamem a la Generalitat la necessitat de regular el mercat de l'habitatge més enllà de la limitació de preus actual, amb l’exercici de les seves competències exclusives en la inversió pública en la creació d’un Parc d’Habitatge protegit, la reglamentació del sector amb creació d'un Registre d'Ofertes, base estadística fonamental, la reglamentació i veracitat de la publicitat i un cos d'inspecció de les condicions dels habitatges que surten al mercat, tal i com es fa en altres sectors econòmics, quan aquests es converteixen en un problema de Salut Pública.
10. Encoratgem a la revisió de la Llei pel dret a l'habitatge 2007 i la redacció d'una nova Llei d'habitatge estatal que li doni cobertura constitucional, en la línia de la Regulació de preus aprovada a Catalunya i que doti de recursos econòmics per a la producció d'un parc públic de lloguer assequible.

ENQUESTA POPULAR
Participa en la decisió dels futurs usos del Taller MASRIERA

 
El TALLER MASRIERA s'ha recuperat com a futur equipament per al barri de la Dreta de l'Eixample. La lluita veïnal ha estat fonamental per la recuperació d'aquest emblemàtic edifici i avui, el Taller Masriera és de propietat municipal.
En un futur pròxim, entitats, col·lectius, veïnes i veïns podrem gaudir d'aquest espai per desenvolupar-hi i gaudir d'una diversitat d'activitats artístiques i culturals.
Des de l'AVVDE, impulsora de la Plataforma Masriera, t'animem a participar en la decisió dels futurs usos del nou equipament comunitari per al barri.

Pots participar a través d'aquest enllaç:

https://plataformamasriera.cat/enquesta-coneixes-el-taller-masriera/

 

També pots respondre a l'enquesta amb aquest QR

Després de l'intensitat d'aquests darrers mesos, tanquem la barraca i marxem uns dies de vacances.
A partir del mes de setembre tindrem unes quantes novetats que us avancem:


Seguirem organitzant GRUPS DE TREBALL per debatre els futurs usos del recuperat TALLER MASRIERA.

INICIAREM una campanya per reclamar un espai social i d'arts escèniques al Taller Masriera que anirà acompanyada d'un MANIFEST.

INAUGURAREM un NOU ESPAI SOCIAL compartit amb altres entitats situat al carrer Aragó, es dirà "Espai d'entitats Xamfrà 317".

POSAREM en MARXA una CAMPANYA de CROWDFUNDING a través de la plataforma de micromecenatge GOTEO. Aquesta plataforma dóna suport a iniciatives amb un elevat impacte comunitari i està especialitzada en el finançament de projectes socials, culturals, tecnològics i educatius. SENS DUBTE, tenim un PROJECTE ENTRE MANS del que us parlarem ben aviat.

I sens dubte, seguirem batallant pel BON VEÏNATGE, per la gent, per la JUSTÍCIA i la COHESIÓ SOCIAL, i tot això amb un pensament OBERT i VERD.


 
Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l'Eixample
Copyright © 2021 Comunicació AVVDE, All rights reserved.