Copy
Kære Metropolis-venner.

Vi har gemt en stor nyhed til jer. Nyheden om en helt særlig forestilling, som vi længe har glædet os til at kunne dele.

Det seneste år har vi inspiceret bådeværfter i Marstal, dykket ned i gamle sømandsfortællinger, drukket kaffe hos Carsten Jensen og kommunikeret intensivt med belgiske kunstnere for at gøre klar til denne sommers store forestilling... og udflugt:
 
VI, DE DRUKNEDE
som musikalsk totalteater i M
arstal
af det belgiske ensemble Walpurgis på baggrund af Carsten Jensens roman
6., 7., 8., 9., 10. aug. kl. 20.30 på HCC Bådeværft, Marstal, Ærø
Læs mere
Carsten Jensen: "Det bliver stort"

Forestillingen, der skabes af det banebrydende belgiske musikteater Walpurgis med 20 medvirkende, skal spille lige præcis der, hvor Carsten Jensens fantastiske fortælling udspiller sig - midt mellem byens eventyrlige sømandsskrøner, stemningsfulde havnemiljø og med det skummende hav som horisont. Scenen er det historiske HCC Bådeværft.

Carsten Jensen har fulgt processen fra start og glæder sig til at se sin roman komme til live i Marstal:
 
Jeg arbejdede i fem år på min roman om sømændene fra Marstal, Vi, de Druknede. Judith Vindevogel og hendes teater Walpurgis har arbejdet mindst lige så mange år på deres storslåede forestilling over min bog. De har stået igennem storme og udholdt vindstille i en ikke altid lige nem produktion, men på ambitioner og drømme har de aldrig givet afkald, og nu lander de omsider samme sted, som jeg og så mange sømænd engang satte ud fra, Marstal Havn, hvor udsigten til master, rig, hav og øer udgør den bedst tænkelige kulisse. Det bliver stort for mig, for romanen, for marstallerne og for kunsten og Walpurgis. Jeg kan slet ikke vente på sommerens store begivenhed i Marstal!

Musikteater om det mangfoldige fællesskab

Carsten Jensens roman om fødebyen Marstal har med sine mere end en halv million solgte eksemplarer medført en hidtil uhørt interesse for det afsides øsamfund og de viljestærke marstallere. VI, DE DRUKNEDE er en moderne Odyssé om søfartsbyens storhed og fald fortalt gennem de dristige sømænd, som trodser skæbnen, døden og familien for at betvinge havet.

Det belgiske musikteater Walpurgis er kendt for at tage livtag med samfundsaktuelle temaer i deres værker. Så hvorfor beskæftige sig med en roman, der tager udgangspunkt i et lille, dansk øsamfund i årene 1848 til 1945? Kunstnerisk leder og instruktør Judith Vindevogel er ikke i tvivl om romanens aktualitet:
 
Fortællingen er enormt vigtig, for den beskæftiger sig med de samme problematikker, som vi står over for i dag. Den undersøger, hvordan vi som samfund og individer håndterer de enorme forandringer, som globaliseringen fører med sig. I forestillingen fokuserer vi på drømmen om, at vi alle kan leve sammen, og at der er brug for os alle – som på et skib, hvor alverdens nationaliteter, kulturer og sprog mødes og sejler sammen ud i verden. Det er drømmen om et mangfoldigt fællesskab, der er værd at kæmpe for.”


Vi håber, at I tager med os til Marstal i august på dette helt særlige Metropolis-eventyr.

Selvom København er vores by, synes vi, at VI, DE DRUKNEDE, der på så afgørende vis har forandret danskernes forhold til Marstal, skal opføres her, hvor virkelighed og fiktion kan få lov til at flyde sammen i storslået totalteater.

Du kan tage frem og tilbage samme dag for at se forestillingen, eller du kan benytte lejligheden til at udforske smukke Ærø. Læs mere om mulighederne på vores hjemmeside. 
Læs mere, og køb billet
info@kit.dk

Opdater dine præferencer eller afmeld