Copy
Velkommen til Metropolis 2019 – Walking the City
Metropolis 2019 tager dig på rejse til fods gennem København. Baglæns. Eller i 24 timer. Eller udstyret med et mobilt spejlkabinet. Eller på jagt efter byens lyde… En række internationale og danske kunstnere skaber alt andet end traditionelle byvandringer, der åbner vores øjne, ører og sanser for helt nye sider af byen – og os selv. 

Johannes Bellinkx får os til at vende ryggen til alt det velkendte for at vandre baglæns gennem byen. Benjamin Vandewalles eventyrlige installationer forvandler verden til et spejlkabinet, der giver os nye perspektiver. Sisters Hope tager os på sanselig 24-timers ekspedition for at vække visioner om fremtidens by. Familien demonstrerer denne fremtid for os for at undersøge, hvad vi bør gøre oprør over i nutiden. Skræp & co. sender os på opdagelse i Sydhavnen til et musikalsk ekko af livet ved vandet. Compagnie XY’s 20 akrobater bærer os på hænder og fødder og løfter Bellahøj skyhøjt.
 
På Metropolis 2019 er den vigtigste ingrediens dig. For det er dig, der skaber værkerne. Du skal gå, opleve og sanse aktivt. Der er ingen distance til kunsten, for du er selv en del af den. Og der er ingen distance til virkeligheden, for du er midt i den. Det er kunsten at åbne sig.


Se det fulde program nedenfor og på www.metropolis.dk
Er det en kunst at gå?
Det at gå tilhører os alle, og ingen kunstner kan hævde at have opfundet vandringen. Men som kunstnerisk format har den vundet frem i en tid, hvor vi har brug for at sætte farten ned, aktivere vores sanser, komme i forbindelse med os selv og vores omgivelser - og måske spare på CO2-aftrykket.

Vandringen som kunstgreb sender tråde til Situationisternes dérive i 60’erne, hvis motiver vækker genklang i dagens Europa. Vandringen som en generobring af de kommercialiserede og kontrollerede byer. Vandringen som en demokratisk kunstform, hvor alle kan være med, og hvor enhver er med til at skabe sin egen oplevelse. Og ikke mindst vandringen som udtryk for en søgen mod enkelthed og nærhed – en længsel efter at genfinde mening i hverdagen frem for at søge det spektakulære.
 
Metropolis har derfor planlagt en sommersæson, hvor nogle af Europas mest interessante, aktuelle, nytænkende kunstnere tager os på vandring gennem byen. De hiver os ud af rutinerne og tager os til steder, vi aldrig har været, og får os til at opleve de steder, vi kender, som for første gang.
OPRØRETS KOORDINATER af Kunstkollektivet Familien
Lang tids politikerlede og afmagt har resulteret i et blodigt oprør i København i sept. 2019. Audiowalken tager os på tidsrejse og undersøger, hvordan dette oprør og vores handlinger fra denne tid sender lydbølger gennem de næste mange generationer.
18. maj-1. juni / Christiansborg / Billet 40-150 kr.
STEMMER, STRØM OG STØJ PÅ SLUSEN af Skræp & co.
Ni eksperimenterende musikere indfinder sig i Sydhavnen. I den arkitektonisk stramme kanalby. Under den majestætiske og udskældte Metropolis-bygning. På den vindblæste Sluse. Blandt kaotiske bådebyggere. De finder lydene i omgivelserne og komponerer videre på arkitektur, stemmer, mågeskrig, vind og vand.
20.-22. juni / Sydhavnen / Gratis
REVERSE af Johannes Bellinkx
Vend ryggen til det velkendte for at vandre baglæns gennem byen. Vi er så vant til at være på vej fremad, altid med det næste mål for øje. Men hvad betyder det for vores liv, hvis det mål, vi konstant bevæger os efter, ikke findes? Se, hvordan noget så simpelt som at vende en hverdagshandling om kan give helt nye perspektiver på, hvor du er.
29. juni-7. juli / Israels Plads / Billet 45 kr.
STUDIO CITE og FRAMING THE CIRCLE af Benjamin Vandewalle
Studio Cité er en krydsning mellem et omrejsende Tivoli og et spejlkabinet med opfindsomme konstruktioner skabt til at udforske byen. Alle forlystelser fordrejer, forvirrer og forstyrrer dit syn og lader dig opleve byen, som var du Gulliver på rejse. Studio Cité inviterer også på koreograferet vandring med 
Framing the Circle.
4.-14. juli / Amagerbro Torv, Blågårds Plads, Enghave Plads / Gratis

SENSUOUS CITY af Sisters Hope
THE PERFORMANCE er en 24-timers rituel vandring, der skal hjælpe os med at finde en sanselighed i vores måde at være på i byen. Sisters Hope bringer os i kontakt med det nære, og det æstetiske i storbyen og lægger grunden for nye drømme og visioner om fremtidens by.
THE ARCHIVE på Københavns Rådhus er en stor undersøgelse af fremtidens by - et emotionelt kort, der tegner et nyt billede af København.
- Performance: 4., 9., 11. juli / Billet 275 kr. - 200 kr. earlybird
- Archive: 4.-24. juli / Kbh. Rådhus

METROPOLIS PÅ GRØNNINGEN

Grønningen skal forvandles til Nordvests frodige åndehul, og Metropolis og Områdefornyelsen Nordvest har inviteret en række lokale kulturaktører og Metropolis-kunstnere til at udfordre stedet:


KAROLINE H. LARSEN rykker ind med kilometervis af farverige snore og stof og forvandler med beboere og besøgende Grønningen til en kalejdoskopisk sky – 22. maj-2. juni
BUREAU DETOURS bygger byrums-møbler, som man kan indrette parken med – juni

CHLOE MOGLIA, som sidste sommer fik jer til at falde bagover af benovelse, indtager Grønningen med seks luftakrobater i monumental spiral-skulptur – 30.-31. aug
Maj-okt. / Grønningen, Kbh. NV / Gratis

THE VOYAGES af Compagnie XY – en del af Move It!
Bellahøj forvandler sig til scene for forunderlige, uforudsigelige møder med 20 fantastiske akrobater fra det anerkendte nycirkus-kompagni XY. På græsplæner, i trappeopgange, på balkoner. To mand høj. Tre mand høj. Hver dag nye scenarier. Og hver dag en ny invitation til at være med.
20.-25. aug. / Bellahøj / Gratis

GREGARIOUS af Soon Company – en del af Move It!
To sublime cirkusartister udfordrer hinanden til sidste sveddråbe i et vidunderligt anti-heroisk studie af grænsen mellem konkurrence og broderskab.
23.-25. aug. / Bellahøj / Gratis

METROPOLIS RESIDENCIES
Sideløbende med sommerens forestillinger arbejder 15 kunstnere i stedspecifikke residencies over hele byen. Metropolis inviterer internationale og danske kunstnere til at dykke ned i København og skabe performance og kunst specifikt til og med vores by.
Under temaerne NARRATING THE CITY, SENSING THE CITY og CHOREOGRAPHING THE CITY arbejder de hver i en måned med kunst, der fortæller nye historier; med at sanse og erfare byen; og med koreografi af byens liv. Vi inviterer løbende til åbenhus-arrangementer, hvor kunstnerne præsenterer deres idéer og refleksioner.
Kunst og byudvikling på kanten af byen
For første gang samarbejder Metropolis med Områdefornyelser og Lokaludvalg i København om at skabe kunstneriske oplevelser til udvalgte bydele, områder og pladser, hvor der er ønske om forandring. Kunsten rykker ind med nye perspektiver og oplevelser, der er med til at ændre beboeres og besøgendes blik på stedet.
 
På Bellahøj rykker Compagnie XY ind i en uge med fællesskabende akrobatik. På Amagerbro Torv skaber Benjamin Vandewalle liv med sit kunstneriske Tivoli. Nordvests oversete åndehul Grønningen udfordres med bl.a. pop-up installationer, stofbaner som forbindelse mellem husene og højtsvævende luftakrobatik sommeren igennem.
Se hele Metropolis-programmet her
info@kit.dk

Opdater dine præferencer eller afmeld nyhedsbrev