Copy

Doe mee met de Zuid-Hollandse Stikstofweken!

Stikstof, hoe zit het nou eigenlijk? Tijdens de Zuid-Hollandse Stikstofweken gaan we op expeditie in ‘stikstofland’. Om samen te ontdekken wat 'stikstof’ betekent en wat de kansen en mogelijkheden zijn.


We organiseren webinars over hoe de stikstofproblematiek de landbouw raakt en gaan op excursie naar verschillende boerenbedrijven en een natuurgebied.

We houden een open vizier tijdens deze campagne. We geloven dat we dan de beste vragen kunnen stellen en het meeste kunnen leren. Daarom is ook iedereen welkom om mee te doen met de webinars en deel te nemen aan de excursies: boeren, burgers en buitenlui. Iedereen met een passie voor de landbouw, de natuur en het voedselsysteem!

Hieronder en hier op de site vind je het online & offline programma! Heb je een vraag of een suggestie over de Zuid-Hollandse Stikstofweken? Neem dan contact met ons op via info@voedselfamilies.nl

Hartelijke groet,

Rachelle Eerhart en Patrick Kaashoek
Stichting Voedselfamilies

ONLINE-PROGRAMMA

Do 25 juni 19:30-21:00 College en Q&A 'Stikstof voor Dummies' 

Met Frank Verhoeven van Boerenverstand & Kringloopboeren Midden-Delfland. 

Ma 29 juni 15:00-17:00 Webinar 'Stikstof: waar zit de pijn?'
Met melkveehouder Jaco Kastelein uit Bodegraven, Dirk Kunst van Natuurmonumenten en Frank Lenssinck van het Veenweide Innovatiecentrum.

Do 2 juli 10:00-12:00 Webinar 'Stikstof en de ambtenaar'
Een kijkje achter de schermen van 'de' overheid. Hoe is het om als Rijks- en provinciaal ambtenaar te werken aan het stikstofdossier? 

Ma 6 juli 15:00-17:00 Kansenparade 'Een leven zonder Stikstofprobleem' Met o.a. boerin-adviseur Saskia Joha van Hoeve Kazan, Inge van Paassen van LTO, Louise Bokhoven van de Milieufederatie en Guido Enthoven van het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie.

Wo 15 juli 10:00-11:30 Gesprek 'Wat leerden we van de Stikstofweken?' We gaan in gesprek met iedereen die zijn of haar lessen, nieuwe inzichten en openstaande vragen wil delen!


Bekijk het volledige programma van de Zuid-Hollandse Stikstofweken op www.voedselfamilies.nl/stikstof

OFFLINE-PROGRAMMA

Vr 26 juni 10:00-12:00 Bedrijfsbezoek BD-Kaasboerderij Noorderlicht, Noordeloos
Hoe worden de kringlopen gesloten op dit bedrijf en wat is het verdienmodel van Kees en Maria van Gaalen?

Vr 3 juli 10:00-12:00 Bedrijfsbezoek Proeftuin Precisiebemesting, Wassenaar Hoe werkt precisiebemesting in de melkveehouderij en wat zijn de resultaten tot nu toe? Trekker Herre Bartlema leidt ons rond.

Do 7 juli 15:00-17:00 Excursie Nieuwkoopse Plassen Natuurmonumenten Wat is het effect van (teveel) stikstof op dit natuurgebied? Boswachter John Pietersen verzorgt de excursie.

Vr 10 juli 10:00-12:00 Bedrijfsbezoek Kringloopstal Hoeve Rust-hoff, Maasland Hoe werkt de kringloopstal op dit bedrijf en hoe bouwen Jeroen en Gusta van der Kooij aan hun verdienmodel?

Ma 13 juli 15:00-17:00 Bedrijfsbezoek Bio-Vleesveehouder Hoeve Kazan, Nieuwveen De Limousin koeien van John en Saskia Joha eten 100% gras van eigen land. Hoe werkt deze wijze van vleesproductie?


Bekijk het volledige programma van de Zuid-Hollandse Stikstofweken op www.voedselfamilies.nl/stikstof

 Op de hoogte blijven 

Op de hoogte blijven van wat er gebeurt binnen de Voedselfamilies? Dat kan ook tussen het verschijnen van deze maandelijkse nieuwsbrieven door! 


Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en LinkedIn en word lid van de Facebookgroep waar je met andere familieleden van gedachten kunt wisselen. Heb je een nieuwtje? Laat het ons dan vooral weten op info@voedselfamilies.nl 

Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
LinkedIn


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Voedselfamilies · Zuid-Hollandplein 1 · Den Haag, Zh 2596 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp