Copy

Nieuwe coalitieperiode, nieuwe plannen! Voor de Zuid-Hollandse Voedselfamilies staat de komende tijd in het teken van verbinden & versnellen. In deze eerste nieuwsbrief lees je wat we voor jullie onze familieleden gaan organiseren, wat er in ons netwerk allemaal gebeurt én hoe we de transitie naar een regionaler en duurzamer voedselsysteem willen helpen versnellen. Doe je mee? 

PS Heb je tips voor de nieuwsbrief? Laat het ons dan weten op info@voedselfamilies.nl 

 De WHY van de Voedselfamilies  

De Voedselfamilies is een open netwerk voor voedselinnovatie in Zuid-Holland. We geven samen vorm aan de ombouw naar een volhoudbaar voedselsysteem en willen onze provincie dé plek maken waar het regionale voedselsysteem van de toekomst vorm krijgt!

Ook in de nieuwe coalitieperiode heeft de Provincie Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld voor de Voedselfamilies! De komende jaren zullen we de community blijven ondersteunen én daarnaast gaan we aan de slag met concrete projecten, 'de transitiepaden', die de voedseltransitie helpen versnellen. De bekende thema's 80/20 Vensterbanklandbouw, Waterpark en MegaMakersMovement staan hierin centraal. Ook gaan we ons richten op de circulaire economie & kringlooplandbouw

Zo hopen we ondernemers te ondersteunen én de rest van het land te inspireren! Lees er meer over in ons online magazine dat deze zomer uitkwam.

 De Kwetsbare Kerstborrel + Winterkost Samen Studeren 

Save the date: Op dinsdag 17 december organiseren we de Kwetsbare Kerstborrel! Een moment om elkaar te treffen én om te leren over wat er dit jaar goed en minder goed ging. Tijdens de kerstborrel is er speciale aandacht voor de Proeftuinen, kom kennismaken met deze transitiemakers!

Begin 2020 organiseren we Winterkost, een studieprogramma voor familieleden over verschillende thema's binnen de voedseltransitie. We werken dit programma op dit moment uit en zullen de komende weken familieleden gaan benaderen over hoe we het programma zo relevant mogelijk voor jullie kunnen maken. 

Meer info over deze events volgt!

 Voedselfamilies - Wie is wie 

De Zuid-Hollandse Voedselfamilies is een stichting met een bestuur, een programmaraad en een kennisteam.

Patrick Kaashoek is de kwartiermaker van de Voedselfamilies en werkt aan de programmering en de transitiepaden. Dit doet hij op het thema 'makers' samen met Gerda Zijlstra en Sanne Zwart. Rachelle Eerhart werkt met hem mee aan de programmering en vervult de rol van online community manager.

Drees-Peter van den Bosch is de voorzitter van het bestuur van de stichting. De programmaraad bestaat uit mensen uit alle delen van het netwerk en houdt zich bezig met de inhoudelijke programmering.

Het kennisteam van de Voedselfamilies houdt van baanbrekende ideeën over voedsel en richt zich op kennisontwikkeling en kennisdeling, ook gericht op de proeftuinen. Dat zijn projecten in de provincie die gezien worden als voorbeeldprojecten in de duurzame voedseltransitie, vaak ontvangen zij ook financiële steun van de Provincie Zuid-Holland. Lees hier meer over het kennisteam. 

 De afgelopen maanden... 

In vogelvlucht een lijstje met wat er de afgelopen maanden gebeurde! 

  • Tijdens de tweede editie van het MegaMakersFestival won Tomasu, de sojasaus uit de Hoeksche Waard, de MegaMakerPrijs! Bekijk hier het verslag van de dag.
  • Tijdens onze Ambitiedag hield kennisteam-lid Patrick Huntjes van InHolland zijn lectorale rede en presenteerde het kennisteam haar voortgangsrapportage 'Zo Smaakt de Toekomst'.
  • We presenteerden deze zomer ons digitale magazine 'Eten maken waar je blij van wordt' over drie jaar Voedselfamilies. 
  • We brachten een groep ambtenaren en juristen bij elkaar die spraken over belemmeringen voor de voedseltransitie op het gebied van regelgeving en beleid.

 Op de hoogte blijven 

Op de hoogte blijven van wat er gebeurt binnen de Voedselfamilies? Dat kan ook tussen het verschijnen van deze maandelijkse nieuwsbrieven door! Vanaf deze maand verschijnen er bijna dagelijks berichten op onze social media. 


Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en word lid van de Facebookgroep waar je met andere familieleden van gedachten kunt wisselen. Heb je een nieuwtje? Laat het ons dan vooral weten op info@voedselfamilies.nl 

Facebook
Twitter
Website
Instagram


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Voedselfamilies · Zuid-Hollandplein 1 · Den Haag, Zh 2596 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp