Copy
View this email in your browser

MAANDKALENDER April

JEUGDZAKEN

Eind maart mochten we dan eindelijk het competitiegedeelte van dit seizoen afsluiten. Veel geregel voor spelers en ouders, maar misschien nog wel veel meer berichtjes, gesprekjes en telefoontjes van de trainers, ook onderling. Samen hebben we deze competitie succesvol afgesloten, dank voor ieders medewerking! De komende weken gaat de blik vooruit! We zoeken nog een datum voor ons regionale Springplanktoernooi, op naar het Trilan Jeugdkamp (opgeven kan nog!), we gaan kijken welke jeugdtoernooien nog bezocht kunnen worden met competitiespelers en beginnende spelertjes, en we gaan langzaam de teams formeren voor het nieuwe seizoen. Net zo belangrijk: zorgen voor continuïteit in de trainersstaf en het organiseren van meer activiteiten voor alle jeugdleden. Dit kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we ouders nodig! Zijn er leuke ideeën, aarzel niet om ze met Andy (06-25426659) te delen.

VERTROUWENSCONTACTPERSOON; kennismaking en uitleg voor kinderen

Bij BC Trilan vinden wij het belangrijk dat iedereen onbezorgd kan badmintonnen en met plezier naar de sporthal komt. Wij willen, vooral voor kinderen, zorgen voor een plek om te sporten waar je je veilig voelt. Daarom hebben we bij onze club bijvoorbeeld een vertrouwens(contact)persoon, Sandra Urbach. Zij stelt zich hieronder aan je voor en beantwoordt vragen over wat zij voor jou kan doen.

Even voorstellen!

       
  Tekstvak:   Tekstvak: Mijn naam is Sandra Urbach en ik ben 39 jaar oud. Als 7-jarig meisje ben ik begonnen met badminton, en ik heb bij twee verschillende clubs gespeeld. 
Ik heb intussen twee zoons, één daarvan speelt badminton bij BC Trilan. Je zou mij kunnen kennen van de trainingen bij de bad-mini-tonners op de donderdagen, waar ik soms meehelp.

Zelf heb ik altijd met veel plezier kunnen sporten, en dat wens ik iedereen toe. Het kan zijn dat dit voor jou niet altijd het geval is, en dat is natuurlijk vervelend. Het is goed als je hier met iemand, bijvoorbeeld je ouders/verzorgers of je trainer, over kan praten. Ook mag je (alleen, of samen met je ouders/verzorgers) met mij hierover praten, als je dat wil.

 Een vertrouwenscontactpersoon, wat is dat precies?
Goede vraag! Een vertrouwenscontactpersoon of vertrouwenspersoon is iemand waar je naartoe kan als je dingen wilt bespreken die gevoelig of spannend zijn, die te maken hebben met BC Trilan, en die het badmintonnen voor jou niet meer zo leuk maken. 
En waar moet ik dan aan denken?
Je kan dan denken aan de volgende voorbeelden: 
als je wordt gepest, 
als je het gevoel hebt dat je wordt buitengesloten, omdat je bent wie je bent
als iemand agressief tegen je is,
als iemand iets van je wil dat jij niet wilt, 
als iemand dingen tegen je zegt waardoor je je schaamt, of boos, verdrietig of verlegen wordt
als er iets gebeurt waarvan jij denkt dat het niet hoort of mag (bijvoorbeeld diefstal),
als je je misschien zorgen maakt om iemand anders
Maar, we hebben toch trainers?
Jazeker, en dat is fijn. Het is ook fijn als je goed met je trainer overweg kan.
Waarom dan zo’n vertrouwenspersoon?
Nou, het kan dus zijn dat je met dingen rondloopt waardoor je niet lekker in je vel zit en niet onbezorgd kunt badmintonnen binnen BC Trilan. Dit kan soms zó spannend zijn dat je niet naar je trainer, het bestuur of je ouders/verzorgers durft te gaan om het daarover te hebben. Als dat zo is, dan kan je bij mij terecht om erover te praten en kunnen we samen bekijken wat voor jou goed voelt om te doen, en waar ik jou bij kan helpen. 
En hoe vertrouwelijk ben je dan eigenlijk?
Eigenlijk kan je met mij alles bespreken zonder dat iemand anders hier van hoeft te weten. Maar, als het heel erg is wat je me vertelt, dan zal ik dat misschien wel moeten melden. Dit zal ik natuurlijk wel altijd met jou overleggen. 
Jij zal uiteindelijk wel de kant van het bestuur kiezen, toch?
Nee, een vertrouwenspersoon is onafhankelijk van het bestuur. Dat betekent dat ik probeer te onderzoeken wat er is gebeurd. Als jij er voor kiest om naar mij te komen dan zal ik altijd naar jouw verhaal luisteren en er voor jou zijn. Ik weet dat niemand “zomaar” naar een vertrouwenspersoon gaat.
Kan ik dan niet gewoon een keertje met je praten? Horen hoe jij ergens over denkt? 
Jazeker wel! Sporters gaan vaak naar een vertrouwenspersoon voor een goed gesprek, om tips te krijgen, of hun hart te luchten. 
Ik zou het fijn vinden om toch nog wat meer voorbeelden te krijgen wanneer ik bij je terecht kan. Dat pesten, slaan of uitschelden snap ik wel, maar de rest…?
Nog een paar voorbeelden. Misschien praat niemand in je team met je. Misschien zie je dat iemand altijd shuttles pikt. Misschien durf je om bepaalde redenen niet goed te douchen in de kleedruimte van de sporthal. Misschien heb je het gevoel dat er over jou wordt gekletst. Misschien heb je al heel lang ruzie met iemand en kom je er niet uit. Het kan ook gebeuren dat iemand jou (veel) aanraakt en je het moeilijk vindt om te zeggen dat je dat niet prettig vindt. Verschillende voorbeelden waarbij badminton bij BC Trilan voor jou niet langer alleen maar leuk en gezellig is, en je niet onbezorgd kan sporten.
Het wordt me allemaal al wat duidelijker. Waar kan ik jou nou vinden, als ik iets met je wil delen?
Je kan mij bellen of appen op 06-25123893. Je kan mij ook mailen op sandraurbach@hotmail.com. Dan kunnen we een afspraak maken. Ook kan je me in de sporthal aanspreken om een gesprek te plannen.
O jee, moet dat gesprek dan in de sporthal gebeuren?
Nee hoor, we kunnen een afspraak maken op een plek waar jij je prettig voelt!

FEESTAVOND!!

Graag nodigen wij u uit voor onze feestavond op zaterdag 21 mei 2022 waarbij we tevens het 15 jarig jubileum van BC Trilan vieren. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in De Skylounge van Park Ter Waerden in Landgraaf. Later op de avond vinden een aantal huldigingen plaats.
 
Een avond met fijne muziek en veel gezelligheid met en voor onze leden, vrijwilligers en sponsoren waarbij wij u willen bedanken voor uw bijdrage en inzet in de afgelopen jaren. Natuurlijk zorgen wij voor een hapje en een drankje.
 
Hopelijk zien wij u op 21 mei aanstaande!

KAMPLEIDING stelt zich voor!

 
 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
 
 
 
 
 
 
 
Hallo allemaal, 
Mijn naam is Maartje. Voor covid-19 ging ik voor het eerst mee als begeleiding. Sommigen zullen mij daar nog van kennen. Samen, met jullie en de andere leiding, gaan we er een fantastisch kamp van maken.
 
Groetjes, Maartje 
Hi, Rachelle hier! Ik denk dat de meeste jeugdleden mij wel kennen of misschien wel vrezen omdat zij de afgelopen editie(s) ook al mee zijn gegaan op kamp of mij eens gezien hebben op de training. Voor de mensen die mij nog niet kennen stel ik mijzelf dan graag nog even voor! Vanaf mijn 7de ben ik al actief bij BC Trilan en ik ben als jeugdlid met heel veel kampen mee kunnen en mogen gaan. Ik vond het toen dan ook altijd super om mee te gaan en ik keek er weken van tevoren al naar uit. Nu heel wat jaartjes later ben ik ondertussen 27 en ook deze editie ben ik er weer bij, maar dit keer als kampleiding net zoals de afgelopen jaren. De afgelopen twee jaar konden wij helaas geen kamp organiseren de vervelende corona-maatregelen, dus we hebben ons best gedaan om er dit jaar een NOG leuker kamp van te maken voor iedereen. Zie ik jullie dan? Ik kijk er in ieder geval naar uit! Afbeelding met persoon, vrouw, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving
 
 

 
 
 
 
Hallo, ik ben Nathalie. De meeste kennen mij misschien als de vrouw van Andy of mama van Lana. Ik ben al heel wat jaartjes actief binnen Trilan. 27 jaar geleden begon ik zelf met deze fantastische sport, bij het toen nog zogehete BC Trim. Niet alleen op de baan vertoon ik mijn kunsten nog altijd, ook heb ik een tijd training gegeven aan de jeugdrecreatie groep. Ik zit momenteel in de jeugdcommissie en ben lid van de TeC. Het allerleukste jaarlijkste uitje is natuurlijk ons jeugdkamp. Wat super dat we dit jaar weer mogen gaan! Alle inspiratie en op hol geslagen ideeën zijn dan ook afkomstig uit mijn eigen ervaringen tijdens de fantastische jeugdkampen. Wij kijken er als leiding enorm naar uit. Jij gaat toch zeker ook mee? Heb je nog niet ingeschreven en wil je heel graag mee, geen paniek, geef dit dan snel door aan een
van de trainers! Tot snel! 
Hoi, mijn naam is Julian. Ik ben 25 jaar oud, woon samen met mijn vriendin Rimke en ik geef les in groep 5! Mijn favoriete hobby’s zijn: motorrijden, grappen maken, lezen, muziek maken, een potje gamen, sporten en natuurlijk badmintonnen. Ik heb superveel zin om weer op kamp te gaan en als je me iets wilt vragen, dan kan dat! 

Tot snel! 
Julian
 
 
 

 
 
 
Hoi allemaal,
Mijn naam is Bianca en ik ga dit jaar weer mee op het gezelligste, leukste en gekste uitje van het jaar: het JEUGDKAMP!
Ik zal mezelf even kort voorstellen.
Ik badminton nu zo'n 15 jaar bij BC Trilan en speel op dit moment competitie op team 4. 
Verder organiseer ik, buiten dit te gekke kamp, ook nog het jaarlijkse BC Trilan senioren toernooi en ben ik lid van de TeC. Je kan me ook vinden op de festivals waar we achter de bar staan, want van gezelligheid en dansjes word ik altijd vrolijk! Ik heb enorm veel zin om met jullie een feestje te vieren nu we eindelijk weer samen op kamp mogen.
Hebben jullie er net zoveel zin in? Dan zie ik jullie 10 -11 & 12 juni. 
Twijfel niet en schrijf je vooral in voor ons jeugdkamp!
Hallo allemaal,

Ik ben Caroline en inmiddels alweer bijna 27 jaar lid van onze mooie Badmintonclub Trilan (voorheen BC Trim). Heel wat jaartjes als competitie speler maar nu badminton ik alleen nog voor de fun. 
Ook zit ik nu al een aantal jaren in het bestuur. 
Vroeger ben ik zelf altijd mee geweest op jeugdkamp en daar bewaar ik heel goede herinneringen aan. Inmiddels ga ik al heel wat jaren zelf mee als leiding. Ook dit jaar na twee jaar afwezigheid door Corona, gaan we er weer een spetterend kamp van maken. Ik ben al een paar keer bij de kamplocatie geweest en die is prachtig. We zouden het super vinden als er veel kinderen, vooral ook nieuwe jeugdleden, meegaan. Uit eigen ervaring weet ik dat het heel leuk is om, behalve de kinderen van je eigen trainingsgroepje, anderen beter te leren kennen. Hopelijk tot ziens in juni! 
Afbeelding met persoon, binnen, verjaardag, carrousel

Automatisch gegenereerde beschrijving

 
 
 
 
 
 
 
Hallo, Ik ben Jacqueline. De meeste kennen mij misschien als de moeder van Demi. 
Ik ben vaak in de hal te vinden. Tijdens competitiewedstrijden zie je mij regelmatig achter de wedstrijdtafel en geniet ik van een potje badminton. Daarnaast ben ik vaak actief en betrokken bij de activiteiten van de jeugdcommissie. Ik hoop er ook dit jaar weer samen met jullie een gezellige kamp van te maken!
Groetjes Jacqueline. 
 
A close-up of a person smiling

Description automatically generated Hoi, 


Ik ben Ruben, jarenlang heb ik badmintontraining gegeven bij BC Trilan, maar doordat ik verhuisd ben en ander werk heb gevonden (niet meer in Landgraaf) ben ik minder aanwezig bij de vereniging.

Al enkele jaren ben ik meegeweest op de leukste jeugdkampen die Limburg kent, die van BC TRILAN!
Vaak mocht ik dan de sport- en spel onderdelen mee verzinnen, omdat ik jarenlang gymleraar ben geweest.
 
Natuurlijk blijf ik graag meegaan en heb weer waanzinnige dingen voor jullie verzonnen om het kamp met de minste slaap en de meeste lol mee te begeleiden 😉.

Tot dan!!!!

 

IN BALANCE Podotherapeutisch Centrum Op Bezoek

Maandag 21 maart jl was het eindelijk zo ver. Sponsor van Trilan 1, In Balance Podotherapeutisch Centrum uit Hoensbroek, bezocht onze trainingsgroepen. In Balance richt zich met hun hightech zolen op het optimale functioneren van het lichaam en het voorkomen van blessures bij sporters of door ouderdom. Vele Trilanezen zijn inmiddels vaste klant bij In Balance, maar ze zijn ook officieel partner van Roda JC, Fortuna Sittard, Limburg Lions en vele individuele topsporters.

Door middel van een snelle screening van het beweegpatroon, werden deze maandag zo'n veertig sporters onder de loep genomen. Ook was er advies met betrekking tot het juiste schoeisel voor de badmintonsport. Inmiddels zijn er als feedback brieven uitgedeeld waarin men wordt uitgenodigd voor een intake op de praktijk. Dit alles aan de hand van de bevindingen van de snelle screening op 21 maart. Wij hopen dat vele spelers dit oppakken om zo toekomstige blessures of voortijdige ouderdomsklachten zo veel mogelijk te voorkomen. Namens BC Trilan willen wij Marvin en Kail van In Balance graag bedanken voor hun toewijding!

PINKPOP wegafzetting

Hallo allemaal,

Pinkpop zal dit jaar eindelijk weer doorgang vinden en wel op 17, 18 en 19 juni 2022. Wij zijn alvast op zoek naar leden die ons willen helpen bij de wegafzetting. Dit doen wij inmiddels al vele jaren en onze vereniging krijgt er een mooi bedrag voor. 
Wil je meehelpen, dan moet je wel 18 jaar of ouder zijn. De afzetting moet bemand worden van donderdagmiddag tot en met zondag, iedere dag zijn er drie diensten. 
Voor meer informatie en aanmelden: cjwebosch@gmail.com of recreatiezaken@bctrilan.com
Alvast heel erg bedankt! 

PLUS Spaaractie

De spaaractie voor clubs gaat nog steeds door, iets waar we heel blij mee zijn.
Wel is er een kleine verandering, je krijgt nu een spaarkaart waar je zelf de stickers op moet plakken. Vergeet dus niet bij het afrekenen te vragen naar de stickers. 

Bij de kassa krijg je voor elke 10,- aan boodschappen een sticker. Een volle kaart levert onze vereniging 3,- op. Je kunt mij mailen en ik kom de spaarkaarten even ingooien. Volle spaarkaarten kom ik ook graag ophalen. Laat even een berichtje achter via: cjwebosch@gmail.com 

Namens BC Trilan heel hartelijk dank!! 

Caroline Bosch

WIE is er jarig in april?


April, de maand waarin de bloemetjes weer gaan bloeien en de temperaturen langzaam weer gaan stijgen. Een fijne lentemaand om je verjaardag te vieren. In deze maand vier jij samen je verjaardag met onze koning Willem-Alexander!
 
De volgende leden zijn in april jarig. Proficiat alvast:
 • 3 april                Maud van Summeren
 • 4 april                Carla Wetzels Pelzer
 • 7 april                Fabio Langius
 • 7 april                Femke Dassen
 • 7 april                Mark van Klaveren
 • 10 april              Bas Overtoom
 • 10 april              Julian Veldhuizen
 • 10 april              Vincent Jansen
 • 12 april              Anna Müller
 • 12 april              Perla Salden
 • 14 april              Mark Ceelen
 • 15 april              Lars van Overdijk
 • 16 april              Robin Misere
 • 18 april              Rowan Schara
 • 23 april              Dex Vervuurt
 • 23 april              Luuk Kolenburg
 • 24 april              Djanayro Jacobs
 • 25 april              Peter Crousen
 • 26 april              Macey Hanssen
 • 26 april              Pim Rutten
 • 27 april              Harrie Porteners
 • 28 april              Guido Paffen
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 BC Trilan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp