Copy
View this email in your browser

JEUGDKAMP 2022, mogen we eindelijk weer?!

Al heel wat jaren gaan we met BC Trilan op Jeugdkamp en hebben we samen met de jeugd onvergetelijke weekenden meegemaakt. Helaas hebben we door covid19 de laatste twee jaren niets kunnen organiseren. Omdat we alle jeugdleden deze onvergetelijke belevenis gunnen, gaan we er dit jaar weer met vol enthousiasme tegenaan. Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni gaan we met zo veel mogelijk jeugdleden naar Posterholt, all inclusive voor een leuke prijs. 
De organisatie is gestart, de kampleiding is al druk met het plannen en het uitwerken van de verschillende activiteiten. We hopen dan ook dat we onze jeugd enthousiast krijgen om weer mee te gaan, zodat we de succesvolle kampen van de afgelopen jaren voort kunnen zetten. Wij hebben er in ieder geval al ontzettend veel zin in. 
De flyers worden de komende weken uitgedeeld bij alle jeugdgroepen. Maak elkaar nu alvast enthousiast en zorg samen dat iedereen erbij is! Na de carnavalsvakantie zullen enkele kampleden zich komen voorstellen tijdens de trainingen om de plannen te onthullen. Vanaf eind maart is het mogelijk om in te schrijven en let goed op: VOL = VOL, dus schrijf je snel in!!!

 

SOCIALE veiligheid voorop

Hopelijk is het niemand ontgaan: de e-mail van het bestuur op 13 februari jl., over het belang van een sociaal veilige (sport)omgeving voor alle mensen betrokken bij onze club.
Misschien is het toch wel even wennen of schrikken dat er bij BC Trilan nu zo’n uitgesproken aandacht uitgaat naar (on)veiligheid. Misschien heeft het bericht jou aan het denken gezet. Misschien heb je er al wel met iemand over gesproken. Dat is allemaal oké. 
 
Informatie website
Op de website is intussen meer informatie te lezen over onze gedragsregels, verklaring omtrent gedrag (VOG) en aannamebeleid voor vrijwilligers, en de vertrouwenscontactpersoon (VCP). 
BC Trilan is een goedgekeurde sportorganisatie die een gratis VOG voor de vrijwilligers mag aanvragen bij NOC*NSF/Justis. Wij gaan hier dan ook binnenkort mee starten.
 
Wij nodigen je uit om het bestuur te benaderen als je hierover verdere vragen hebt. En wij nodigen je uit als je een onveilig gevoel of onveilige ervaring binnen de club wil melden, om contact op te nemen met onze VCP, Sandra Urbach.
 
En mijn kind?
Als ouder/verzorger van een bad-mini-tonner of jeugdlid kan het best lastig zijn om, als je dat wil, (on)veiligheid bespreekbaar te maken met je kind, om uit te leggen wat wel en niet kan en mag, en wat je (samen) kan doen in geval van een onveilige situatie. Wij willen in een volgende nieuwsbrief terugkomen op een voor kinderen begrijpelijke uitleg over wat een VCP is, en wanneer en hoe Sandra gevraagd kan worden naar je/jullie te luisteren en mee te denken. Het kan mogelijk helpen in de bewustwording bij kinderen wat wel en niet oké is, en het gesprek daarover laagdrempelig(er) met elkaar aan te gaan. Het staat iedereen uiteraard vrij om die uitleg wel of niet met je kind te lezen.
 
Digitale (en anonieme) enquête
In een van de volgende nieuwsbrieven zullen we ook een link delen naar een digitale en volledig anoniem in te vullen vragenlijst over jouw welbevinden (of die van je kind) bij BC Trilan. We hopen dan natuurlijk op een hoge respons onder alle Trilanezen, zodat we een representatief beeld kunnen krijgen van aandachts- en verbeterpunten voor (de sociale veiligheid van) onze club.

CONTRIBUTIEKORTING i.v.m. corona

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, is er over februari geen contributie ingehouden. Dit is een compensatie vanuit de club voor de gemiste speelmogelijkheden eind 2021 i.v.m. de Corona lockdown. Betaal jij normaal gesproken de contributie per kwartaal of per jaar? Dan wordt er binnenkort een bedrag teruggestort ter hoogte van de contributie over februari, zodat ieder lid de compensatie ontvangt.
 
Hopelijk is dit de laatste Corona compensatie die wij doorvoeren, dat zou namelijk betekenen dat wij gewoon lekker kunnen blijven spelen in de toekomst! 

BC Trilan @ Parkcity Live

Al vanaf de start van het festival, werkt BC Trilan met vele vrijwilligers op Parkcity Live. Op 16 + 17 juli mag het weer doorgaan, en dus zijn wij er ook weer bij. Groter dan ooit. Leden vanaf 16 jaar, maar ook ouders en andere geïnterreseerden die een handje willen helpen zijn van harte welkom. Op elk moment hebben we dat weekend meer dan zestig personen nodig. Met veel gezelligheid samen zorgen voor een leuke vulling van de clubkas. Help jij ook mee? App voor meer informatie naar Andy, 06-25426659.

UPDATE Legionella Sportpark Strijthagen

Enkele maanden geleden verscheen er in De Limburger een verontrustend bericht met betrekking tot de watervoorziening op sportpark Strijthagen. Uit navraag bij beheer en Gemeente Landgraaf blijkt dat het een langlopend probleem is waarbij er voor de gebruikers 0 risico is geweest en zal zijn. Vanwege de aangetroffen legionella besmettingen zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.  
BC Trilan wordt sindsdien door de betrokken partijen op de hoogte gehouden en medio 2022 zullen de nodige grootschalige werkzaamheden plaatsvinden om het probleem definitief te verhelpen. Mocht er iets te melden zijn, dan horen onze leden dat natuurlijk direct. Wel alvast een concreet verzoek met betrekking tot douchen: bij enige ongeregeldheid aan de douchekoppen, graag direct melden bij Andy.

SPEELKALENDER februari en maart

De carnavalsvakantie komt er aan en dus hebben jullie nog de kalenders van de maanden februari en maart tegoed. Vanaf vrijdag 25 februari geldt er een aangepast programma. Vrijdag 4 maart zijn er wel de normale trainingen in verband met de competitiewedstrijden dat weekend. Het vrijspel voor jeugdleden kan op woensdag 2 maart vanaf 20.00 uur in sporthal Strijthagen. Om de kalender in groter formaat te bekijken: klik op rechter muisknop - afbeelding openen in nieuw tabblad.

 

COMPETITIE resterende wedstrijden

De komende maand moeten alle resterende wedstrijden van onze dertien competitieteams gespeeld worden. Er zijn de nodige personele problemen en natuurlijk zijn er misschien al bepaalde data niet mogelijk vanwege andere plannen. Toch hopen wij samen met alle competitiespelers 100% van de wedstrijden te spelen. Daarvoor zijn al vele nieuwe data geprikt. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat de competitie op de enige juiste manier wordt afgesloten. Een aantal teams liggen nog op kampioenschapskoers, zouden we dan zelfs wat leuke feestjes hiervoor kunnen gaan organiseren?

AANPASSINGEN Trainersstaf

Op maandag 21 februari heeft Rik Hermans zijn laatste training voor BC Trilan verzorgd. Rik heeft gedurende enkele jaren de JC- en C/D-groep op maandag de fijne kneepjes van de badmintonsport bijgebracht. Rik kiest er nu voor om zijn focus te verleggen en meer tijd vrij te maken voor andere dingen. Natuurlijk laten we dat niet zomaar voorbij gaan. Het bestuur en leden willen Rik bedanken voor zijn inzet en hopen hem nog lang bij ons in de sporthal te mogen begroeten. 

PINKPOP wegafzetting

Hallo allemaal,

Pinkpop zal dit jaar eindelijk weer doorgang vinden en wel op 17, 18 en 19 juni 2022. Wij zijn alvast op zoek naar leden die ons willen helpen bij de wegafzetting. Dit doen wij inmiddels al vele jaren en onze vereniging krijgt er een mooi bedrag voor. 
Wil je meehelpen, dan moet je wel 18 jaar of ouder zijn. De afzetting moet bemand worden van donderdagmiddag tot en met zondag, iedere dag zijn er drie diensten. 
Voor meer informatie en aanmelden: cjwebosch@gmail.com of recreatiezaken@bctrilan.com
Alvast heel erg bedankt! 

 

PAASTREFFEN!

WIE is er in februari jarig?

Het is de kortste maand van het jaar: februari. De meesten associëren deze maand met veel kou, regen en de donkere, korte dagen. Maar ben je in deze maand geboren? Dan geldt dit vast niet voor jou, want jij hebt weer een goede reden om een feestje te vieren.
 
De volgende leden waren in februari jarig. 

 • 1 februari         Frans Jongen
 • 4 februari         Stijn van Limbeek
 • 6 februari         Kim-Eva Bauer
 • 6 februari         Wendy Haan
 • 9 februari         Paul Roncken
 • 12 februari       Fenna Rasch
 • 14 februari       Remko Adema
 • 14 februari       Jurre Adema
 • 15 februari       Rawshan Kathirgamalingam
 • 18 februari       Maren Baar
 • 18 februari       Danio Voll
 • 19 februari       Riet Dinjens-Soomers
 • 19 februari       Monica Spijkers
 • 23 februari       Riyaan Rahman
 • 24 februari       Joost Voncken
 • 26 februari       Bianca Meijer

WIE is er in maart jarig?

Mensen die in maart geboren zijn, geven je het vertrouwen dat je altijd bij hen terecht kunt en halen graag het beste in anderen naar boven. Ze draaien niet om de feiten heen en vertellen je altijd hun eerlijke mening. Ze zijn open en rechtuit, en dat kunnen anderen alleen maar appreciëren!
 
De volgende leden zijn in maart jarig. Proficiat alvast:

 • 2 maart             Huub Engelen
 • 2 maart             Rob Vogelzang
 • 5 maart             Marga Muhlenberg
 • 7 maart             Anna Delahoche
 • 7 maart             Nina Delahoche
 • 8 maart             Nick Penders
 • 9 maart             Serena Verharen
 • 10 maart          Guido Pluijmen
 • 11 maart          Anne Dooyeweerd
 • 11 maart          Maurice Jongen
 • 11 maart          Harry van Opdorp
 • 14 maart          Frans Reinaerts
 • 20 maart          Nathalie Cremers-Scholtes
 • 28 maart          Demi Hoeppertz
 • 29 maart          Gyano Verbrugge
 • 31 maart          Tobias Hendriks
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 BC Trilan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp