Copy
View this email in your browser

Voorwoord bestuur

Een bewogen jaar loopt langzaam ten einde. Bijna het hele jaar werd gedomineerd door het covid19-virus. Sporthallen, tribunes en kantines raakten leeg. Trainingen en wedstrijden werden afgelast of in een aangepaste vorm buiten gegeven. Waar veel verenigingen lijdzaam toe moesten zien hoe hun leden massaal hun abonnement opzegden, bleven de Trilan-leden de vereniging trouw. Heel hartelijk dank daarvoor, maar ook voor de vele leuke reacties bij het bezorgen van de kerstattentie. Hopelijk heeft de chocolade mogen smaken! Heb je (nog) geen chocolade ontvangen? Neem dan even contact op met: secretariaat@bctrilan.com
 
We hebben dit jaar ook weer nieuwe leden mogen verwelkomen waar we als club heel blij mee zijn! We hopen dat na de huidige lockdown, 2021 weer een mooi badmintonjaar mag worden en dat de lopende competitie alsnog hervat kan worden. We gaan dan zeker alle moeite doen om alsnog bepaalde activiteiten te laten plaats vinden.
 
Langs deze weg wensen wij als bestuur alle leden, vrijwilligers en sponsoren prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Shuttle verkoop

Voor leden bestaat de mogelijkheid om via de vereniging veren shuttles aan te schaffen. Momenteel zijn dit de Victor Queen 78 die € 16,50 euro per koker kosten. Je kunt een koker aanvragen door een bericht te sturen naar 06-115 112 06. Om het administratief proces te verbeteren gaan we vanaf nu een tikkie sturen voor elke aanvraag.

TRILAN Jeugdzaken

Door de huidige lockdown ging helaas de SinterKerst activiteit bij Quatro Cinema niet door. Misschien maar goed ook want de uitgezochte film werd alsnog door de producent terug getrokken. Zodra het kan gaan we deze activiteit alsnog inhalen. Of dat nu in deze winter, de aankomende lente of pas in de zomer is, naar de film gaan we! Een volgende activiteit kondigen we dan snel daarna aan. En natuurlijk ook niet vergeten, het Trilan Jeugdkamp vindt plaats op vrijdag 4 juni tot en met zondag 6 juni 2021.

TRILAN Competitiezaken

De kans dat Badminton Nederland de gestarte competitie gaat hervatten wordt steeds kleiner, maar we houden hoop. Inmiddels denkt de bond ook over alternatieve versies na, maar daar is nog niets concreet van. Begin december is er een digitale regio-vergadering geweest om daarin mee te denken en ook te horen wat de plannen zijn voor 2021. Ook los van covid19 staat er bij Badminton Nederland weer veel op de planning.
Zodra het kan gaan wij zelf wel de nodige toernooien organiseren. Dat kan heel klein op de normale speelavonden, maar houd vooralsnog ook nog gewoon rekening met Trilan Clubkampioen (28-feb, alle leden), het Trilan Springplanktoernooi (28-mrt, bad-mini-ton) en het Trilan Tournament (17 en 18-apr, senioren). Desnoods doen we het op een aangepaste wijze. Als het kan, zal iedereen vast en zeker staan te springen om weer te kunnen badmintonnen met een echt wedstrijdelement erin. Houd vol en zet 'm op!

Jeugdtrainers voorgesteld

Via de appgroepen met alle jeugdleden hebben we onze jeugdtrainers voorgesteld. Hun ouders mogen al zo lang niet op de tribune toekijken, dat we graag een beetje achtergrondinformatie wilden verstrekken over onze trainersstaf. Dit is ook hier terug te vinden op onze website. Zeker de ouders van nieuwe leden hebben nog geen idee met wie hun kind daadwerkelijk op de badmintonbaan aan de slag gaat. Altijd leuk om te lezen toch?
 
Een groot deel van deze trainers krijgt in januari (als het mag) een trainersopleiding aangeboden om hun kennis verder te verhogen. Dankzij het Landgraafs Sportakkoord, digitaal vastgelegd in 2020 en waar BC Trilan actief aan deel neemt, komt Badminton Nederland met het BWF Shuttle Time programma op bezoek in sporthal Ter Waerden. De voorbereidingen worden nu getroffen en meer informatie moet nog volgen.
 
Klik hier om kennis te maken met onze jeugdtrainers

Technisch aansprakelijkheid (verzekering) bij blessures of activiteiten

Zowel BC Trilan als de bond bieden momenteel geen verzekeringen aan voor sporters, dit omdat vrijwel alle ongevallen onder de wettelijke aansprakelijkeidsverzekering of ziektekostenverzekering van de sporter vallen. Deelnemen aan verenigingsactiviteiten is dan ook voor eigen risico.
 
Het is dus van belangrijk om blessures te voorkomen. Vaak worden deze veroorzaakt door het gebruik van foutieve schoenen. Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van goede badmintonschoenen, die aan de volgende eigenschappen voldoen:

 • De schoen moet beschikken over een verstevigde hielkap, en verder een goede stabiliteit en demping hebben, goed vocht kunnen ventileren en mag niet té zwaar zijn.
 • Schoenen met een licht gekleurde zool die absoluut geen strepen achterlaat (non-marking) zijn verplicht.
 • Zeer belangrijk, een schoen is na enkele jaren versleten, ook al is de buitenkant nog puntgaaf. De afgenomen demping in de schoen veroorzaakt dan sneller pijn tijdens en zelfs na het sporten.

Voordat je aan een sportactiviteit begint, is het belangrijk dat je spieren, pezen en bloedsomloop warm wordt. Wanneer je geen warming-up doet, is de kans op blessures vele malen groter. Een warming-up heeft een positief effect op je snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Omdat de bloedsomloop gestimuleerd wordt, worden je spieren goed doorbloed. Deze spieren zijn minder kwetsbaar dan koude spieren. Ook je stofwisselingsprocessen worden gestimuleerd. Dit betekent dat je spieren beter aan zuurstof kunnen komen waardoor de kans op spierpijn verkleint. Tot slot neemt je zenuwgeleiding toe, dit werkt positief voor je reactievermogen.
 
Om een goede warming-up uit te voeren, is het belangrijk dat je dit geleidelijk opbouwt. Je begint rustig met 2 à 3 minuten joggen, hierna doe je een stuk of vier spierversterkende (activerende) oefeningen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je beweeglijkheid en stabiliteit in je spieren gestimuleerd wordt. Daarna is het raadzaam op dynamische rekoefeningen uit te voeren. Hiermee worden de bewegingsuitslagen van je gewrichten en spieren groter gemaakt.

Wie is er in januari jarig?

De eerste maand van het jaar kreeg de naam van de Romeinse god Janus. Janus is de god van de deuren (poorten), doorgangen en de god van het begin en het einde. Mensen die in januari geboren zijn, zijn sympathiek, betrouwbaar en staan altijd klaar voor een goed gesprek. Je kunt 24/7 op hen rekenen, ook wanneer ze de situatie misschien minder aangenaam vinden. Bovendien zijn ze erg loyaal
 
De volgende leden zijn in januari jarig. Proficiat alvast:
 

 • 01 januari         Berrie Geuskens
 • 03 januari         Zoë van Marle
 • 06 januari         Herman Bloemink
 • 08 januari         Petra Pierik-Pieters
 • 09 januari         Marin van Ooijen
 • 10 januari         Koen Lempers
 • 11 januari         Melanie van Opdorp
 • 11 januari         Ron Verberne
 • 12 januari         Rick Meijs
 • 17 januari         Bart Huijnen
 • 17 januari         Hub Otten
 • 19 januari         Arjen Braad
 • 20 januari         Joey Straube
 • 22 januari         Sander Andrien
 • 24 januari         Mirella Haartmans
 • 26 januari         Sharona Cremers
 • 26 januari         Sanne Dassen
 • 28 januari         Anne van Mil
 • 29 januari         Audrey Herben

Sponsorkliks

Denkt iedereen aan het gebruik van onze Sponsorkliks bij online bestellingen? Kost niets extra maar levert onze club regelmatig een kleine sponsoring op die wij goed kunnen gebruiken.

Klik hier voor sponsorkliks

PLUS Spaaractie

De spaaractie loopt nog steeds en ook steeds meer mensen melden zich om mee te sparen voor de club!!! Dit is al geweldig, maar het zouden er nog veel meer kunnen zijn. Meld je bij Caroline Bosch indien je een (nieuwe) stempelkaart wilt ontvangen. 

Hier hoef je zelf niets extra’s voor te doen, alleen je boodschappen halen zoals je normaal ook doet. Stempels zijn te verkrijgen bij de Plus supermarkten bij iedere 10,- aan boodschappen. Een volle stempelkaart levert onze vereniging 3,- op. 

Ik ben meestal op dinsdagavond en donderdagavond in de sporthal en heb stempelkaarten bij me. Ook kun je mij mailen en ik kom de spaarkaarten even ingooien. Volle spaarkaarten kom ik ook graag ophalen. Laat even een berichtje achter via: cjwebosch@gmail.com 

Namens BC Trilan heel hartelijk dank!! 

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 BC Trilan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp