Copy
View this email in your browser

DE WEEK TEGEN PESTEN; “Grapje! Moet toch kunnen?!”

In de week van 26-30 september j.l. was het de “Week tegen Pesten” met als thema “Grapje! Moet toch kunnen?!”. Misschien dat (ouders/ verzorgers van) kinderen hier over gehoord hebben via school. Pesten begint vaak klein. Het gaat dan om grapjes of opmerkingen die we niet meteen pesten noemen, maar iemand wel een vervelend of onveilig gevoel geven. Als dit zich opstapelt kunnen grapjes uitdraaien op pesten.
 
Helaas wordt er ook in de “grote mensen wereld” gepest, op het werk, bij de sportclub, … Vandaar dat ik dit thema hier onder de aandacht wil brengen. In de recent verspreide enquête over sociale veiligheid binnen BC Trilan staan onder andere de stellingen “Kinderen moeten tegen een stootje kunnen; een plagerij hoort erbij”, en “Er wordt bij ons wel eens gepest/ getreiterd”. Ik ben heel benieuwd wat jullie mening hierover is. Invullen van de enquête kan nog tot 1 november a.s. via https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_be0V8y4C9CSiGWy
 
Waar ligt nou eigenlijk de grens tussen humor en pesten? Een simpel antwoord is er niet. Voor iedereen is die grens anders, en iedereen bepaalt voor zichzelf wanneer die grens wordt overschreden. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van het effect van jouw grapjes op anderen. Zijn jouw grappen of opmerkingen altijd leuk voor iederéén of sluit je hiermee soms een specifiek iemand of een specifieke groep mensen uit? Probeer oog te hebben voor hoe anderen jouw gedrag (zouden kunnen) ervaren, en ben aardig voor elkaar!
 
Sandra Urbach, vertrouwenscontactpersoon BC Trilan

Trots op onze sponsoren

Dit seizoen spelen wij met twaalf teams in de verschillende competities van Badminton Nederland. Hoe geweldig is het dan om te vermelden dat inmiddels tien teamsponsoren hebben weten te vinden. Maar onze zoektocht gaat verder. Omdat onze voornaamste sponsoruiting, de clubkleding, op zich laat wachten, zijn we flink aan de slag gegaan om toch de juiste promotie te kunnen geven. Hierover ontvangen onze sponsoren op zeer korte termijn bericht. Belangrijkste boodschap is dat de sponsoring niet alleen geldt voor de seizoen 2022-2023 en 2023-2024, maar we verlengen die met een jaar tot en met seizoen 2024-2025. 
 
Wij presenteren: 
 
In Balance Podotherapeutisch Centrum TRILAN 1 
Hermans HSE Consulting TRILAN 2 
Elektro Tim TRILAN 3 
De SKylounge TRILAN 4 
Leanmakers TRILAN 5 
... TRILAN 6 
Bloemen Parket TRILAN 7 
… TRILAN D1 
Bakkerij Aroma TRILAN J1 
Computerservice Kerkrade TRILAN J2 
Target Personeelsdiensten TRILAN J3 
Relakz IT Solutions TRILAN J4

Nieuwjaarsbingo 7 januari

In 2020 was het een groot succes, nu is het opnieuw tijd voor de Trilan Nieuwjaarsbingo, mogelijk gemaakt door de jeugdkamp organisatie. Reserveer zaterdag 7 januari 2023 in de agenda en wees erbij in De Skylounge. Meer informatie volgt snel. Mocht je bedrijfjes of winkels weten die eventueel een kleine sponsoring willen doen, laat het ons weten. Nathalie (06-28338001) pakt dit dan graag op om zo veel mogelijk prijzen te verzamelen voor de bingo.

Trilan Teltafels

Het heeft even geduurd maar een lang gekoesterde wens van het bestuur is in vervulling gegaan. Ook wij beschikken nu over mooie teltafels waardoor we geen mappen meer hoeven vast te houden. Leo Haan heeft in samenwerking met Maartje Jegerings (dank!) hier zijn vrije tijd aan besteedt en het resultaat mag er wezen. Door middel van A3 kliklijsten zullen we ook onze teamsponsoren hierop laten terug komen. En bij onze toernooien kunnen bijvoorbeeld deze banen door middel van sponsoring geadopteerd worden.
 

Jeugdcommissie en activiteiten!

Tot voor covid19 hadden we een zeer actieve Jeugdcommissie. Helaas hebben we daarna weinig kunnen organiseren voor de jeugdleden (behalve het geweldige jeugdkamp). Dat willen we nu graag oppakken maar hebben we de hulp van jullie nodig! Zo willen we graag een familiespeurtocht organiseren in december 2022 of maart 2023, zijn we ook wel weer eens toe aan een zwem- of filmmiddag (in … 2023) en is er ook budget voor andere leuke dingen. Allemaal mede mogelijk gemaakt door onze, al sinds 2007 lopende, Trilan Jeugdlotto. Het enige wat ontbreekt: helpende handen voor één of meer activiteiten. Zin om mee te helpen? Neem dan contact op met Andy (06-25426659). En, goede ideeën zijn altijd welkom!

Kersttreffen!

We gaan er vanuit dat we dit jaar eindelijk weer ons kersttreffen kunnen organiseren. De verdere communicatie volgt nog maar zet alvast donderdag 15 december hiervoor in je agenda!
De jeugd start om 18:00 en de senioren zullen om 19:30 beginnen. Je kunt je ook alvast aanmelden, spreek daarvoor iemand van de recreantencommissie aan.

Horeca Roda JC!

Vrijdag jongstleden mochten we voor het eerst dit seizoen een horecapunt bij Roda JC bemannen. Door een aantal afmeldingen wegens ziekte waren we maar met een kleine groep. Desondanks hebben we er een gezellige avond van gemaakt. Na aanmelden bij het stadion even na 18:00 mochten we naar ons horecapunt in het uitvak toe. Daar duurde het nog even voordat de supporters uit Venlo arriveerden. Voor het duel begon en rond de rust was het druk aan het loket maar daaromheen was het erg rustig en viel er ook nog iets van de wedstrijd te zien. Door de ervaring bij onder andere ParkCity Live konden we de VVV-supporters vlot voorzien van bier en broodjes. Na het opruimen kon iedereen om half 11 weer huiswaarts.

Dit soort activiteiten zijn essentieel voor onze clubkas, we financieren er activiteiten zoals het Kersttoernooi mee. Voor zulk soort werkzaamheden betekent iedere vrijwilliger een grote bijdrage. Vrijdag 27 januari zijn we weer aan de beurt en dan zullen we hoogstwaarschijnlijk bij een horecapunt voor de thuissupporters staan. Wil jij ook een steentje bijdragen, stuur dan een mailtje aan recreatiezaken@bctrilan.com of spreek Joost Voncken aan in de sporthal. 

Kalender Oktober

Kalender November

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 BC Trilan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp