Copy

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează
Conferința „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România? Ediția a VIII-a” 
25 februarie 2020, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Aula Carol I
(str. Ion Ghica, nr. 4, Etaj 2, Sector 3, București )


Detalii privind agenda conferinței și participarea AICI

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează conferința
„Managementul profesionist, provocarea majoră pentru companiile cu capital de stat”.

Joi, 27 februarie 2020, Palatul CCI București, Sala Ștefan Cerchez
(Str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București).


Detalii privind agenda conferinței și participarea AICI

Rețeaua internațională de consultanță Premier Global Council vă invită să participați la seminarul intensiv dedicat firmelor interesate să-și extindă activitatea în Statele Unite ale Americii sau pe alte piețe europene.

În cadrul seminarului vor fi abordate diverse aspecte privind: structura legală, documentația de import/export, resurse guvernamentale, reprezentare pe piața americană, competiție, analiză industrială, analiză industrială, dezvoltarea relațiilor comerciale, pregătirea pentru delegații comerciale, noțiuni de contabilitate primară.

Seminarul va fi susținut în limba engleză 
Taxă de participare: 500 euro/participant
Termen limită pentru înregistrare: 26 februarie 2020
Detalii privind agenda seminarului și condițiile de participare la
info@pgcgroup.ro și AICI
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti organizează
în parteneriat cu Professionals Business Knowledge
cursul “Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal”
acreditat ANC, pentru toate modulele din standardul european COR 242 231

Detalii privind agenda cursului și condițiile de participare
AICI

Președintele CCIB, dr.ing. Costică Mustață, a fost invitat în studioul postului de radio București FM, în emisiunea ”Întâlniri Capitale”, realizată de jurnalistul Răzvan Roceanu, în cadrul căreia a prezentat o analiză privind economia Capitalei, dar și principalele repere ale activități Camerei bucureștene în 2020.

Urmăriți emisiunea înregistrată 
AICI

Aspecte privind schimbul de mărfuri între UE și Marea Britanie
Global Project Support SRL realizează lucrări speciale în domeniul construcțiilor, concentrându-se pe tehnologia de ultima oră. Ca lider de piață și pionier în domeniu, organizația acționează ca antreprenor principal în proiecte din întreaga lume. www.globalprojectsupport.eu

Datorită executării noastre optime de proiecte, putem continua să ne extindem granițele!

Descoperiți mai multe despre companie AICI
HOTELCON este un sistem de rezervări prezent de peste 20 ani pe piața din România, cu peste 1.000 agenții partenere, cu acces la 250.000 de unități hoteliere, apartamente, transferuri și rent a car. https://new.hotelcon.travel/

Valorile companiei: profesionalism, disponibilitate, dedicare
Aflată de peste 11 ani în piața de transport, CAYUGA LOGISTIC oferă servicii de transport rutier de mărfuri pe rute internaționale și interne. 
Compania oferă totodată soluții de depozitare/ manipulare și alte servicii conexe transportului internațional de mărfuri specifice fiecărei activități.

Responsabilitate – sinceritate - disponibilitate

Descoperiți mai multe despre companie AICI

Palatul CCIB Business Center oferă antreprenorilor și organizatorilor de evenimente săli de reuniune complet echipate, într-un spațiu rafinat și cu personalitate.
Situat într-o clădire încărcată de istorie, cu o arhitectură rafinată și o poziție accesibilă din punctul de vedere al mijloacelor de transport și al parcării (parcarea de la Pța.Universității este în imediata vecinătate), Palatul CCIB Business Center oferă cele mai bune condiții pentru organizarea de întâlniri de afaceri, workshop-uri, conferințe,forumuri sau lansări de produse și servicii.

Programați-vă un tur al Palatului și rezervați-vă din timp spațiul dorit pentru 2020 la anca.vasile@ccib.ro

Fiți parte din comunitatea CCIB !

Vă invităm să vizionați Sala STEFAN CERKEZ I AICI

 • Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2020 amână termenul de 15 martie 2020 pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice până la 25 mai 2020.  În  anul  2020, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice se prorogă până la data de 25 mai 2020 inclusiv
 • Ordonanța Guvernului nr. 5/2020 pentru  modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală; între principalele modificări sunt avute în vedere : obligația terțului poprit de a plăti organului fiscal suma cuvenită în termen de 3 zile lucrătoare de la data înființării popririi sau la data la care creanța devine exigibilă; obligația băncilor de a plăti sumele indisponibilizate în termen de 3 zile de la indisponibilizare (anterior - 3 zile calendaristice); procedura privind corectarea plăților efectuate eronat se va aplica și plăților efectuate de terții popriți.
 • Notificarea cu privire la intenția de a beneficia de restructurare în baza Ordonanței Guvernului nr. 6/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, poate fi depusă între 1 febuarie si 31 martie 2020; beneficiarii procedurii de restructurare a obligațiilor bugetare principale restante nu mai sunt supuși condiției de a avea obligații în cuantum mai mare sau egal cu un million RON:
 • Taxa pe active financiare este abrogată începând cu anul 2020, dar declararea taxei pe active aferente anului 2019 se va efectua până la data de 25 august 2020 inclusiv, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 11 din 9 ianuarie 2020
 • Data până la care furnizarea de energie electrică pentru clienții casnici se va realiza în condiții reglementate de ANRE a fost modificată. Inițial, termenul limită era de 28 februarie 2022, însă acesta a fost devansat pentru 31 decembrie 2020 (OUG nr. 1/2020)
 • Data până la care producătorii români de gaze naturale au obligația să vândă cu prețul de 68 RON/MWh către furnizorii clienților casnici și ai producătorilor de energie termică a fost devansat pentru 30 iunie 2020. Această măsură va fi aplicată de ANRE doar dacă prețul mediu de piață, monitorizat de ANRE, va fi mai mare de 68 RON/MWh (OUG nr. 1/2020)
 • Începând cu 30 aprilie 2020, va fi abrogată rata de rentabilitate a capitalului investit de 6,9%, exprimat în termeni reali, înainte de impozitare, pentru calculul tarifelor de transport şi distribuţie a gazelor naturale în perioada de reglementare 2019-2024 (OUG nr. 1/2020);
 • Furnizarea gazelor naturale la preț reglementat pentru clienții casnici se va efectua până la 30 iunie 2020 (OUG nr. 1/2020)
 • Comisia Europeană a actualizat lista produselor cu dublă utilizare; actualizarea a intrat în vigoare la 31 decembrie 2019; noi produse au fost adăugate în lista de control a exporturilor (software conceput pentru a restabili funcționarea microcomputerelor/microprocesoarelor după impulsuri electromagnetice (EMP) sau descărcare electrostatică (ESD) (3D005); măști și reticule concepute pentru senzori optici (6B002); platforme de lansare aeriană pentru vehicule de lansare spațială (9A004g); alte tranzistoare cu microunde (3A001b3f); generatoare de semnal cu „lățimile de bandă de modulare ale frecvenței radio” (3A002d5)
 • Supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp partial a fost eliminată de la 1 ianuarie 2020, conform prevederilor legii nr. 263/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
 • CALENDARUL OBLIGATIILOR FISCALE
  • 10 februarie : 010 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică; 020 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal; 070 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. sau 700 Declarație pentru înregistrarea/modificarea categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal - Formularul electronic 700, după caz.
  • 17 februarie : Depunerea Situaţiei produselor din grupa tutunului prelucrat eliberate pentru consum în luna de raportare - pentru luna precedentă ; Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite rezultate în luna pentru luna precedentă - produse energetice; Depunerea Situației centralizatoare privind achiziţiile/utilizările de produse accizabile şi livrările de produse finite rezultate în luna pentru luna precendentă - alcoolul etilic şi alte produse alcoolice; Depunerea Situaţiei centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile pentru luna precendentă; Depunerea situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de alcool și băuturi spirtoase pentru luna precedentă - anexa 12; situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de vinuri/bauturi fermentate/produse intermediare pentru luna precedentă - anexa 13; situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de bere pentru luna precedentă - anexa 14; situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție tutunuri prelucrate pentru luna precedentă - anexa 15; situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de produse energetice pentru luna precedentă - anexa 16; situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedentă, după caz. - anexa 17, după caz
  • 25 februarie : Depunerea Declarației informative privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private - Formularul 107
  • 25 februarie : Plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă
  • 25 februarie : Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adăugată - pentru luna precedentă - Formular 301, precum și a formularului 307
  • 25 februarie : Declararea și plata impozitului pe profit pe anul precedent - Formularul 101
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright ©  CCIB, All rights reserved.

Our mailing address is:
office@ccib.ro
CCIB recunoaște importanța datelor dumneavoastră personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în cuprinsul  Termenilor și Condițiilor.
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București · Str. Ion Ghica, Nr. 4 · Sect. 3, București · Bucharest 030044 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp