Copy
View this email in your browser

Бюлетин: Юни-Август 2017 г.

Новини, събития и всичко свъзрано с
Българо-швейцарската програма за сътрудничесто.

Новини
Пресконференция по повод кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация на фондация "Асоциация Анимус" 

На 9 август фондация „Асоциация Анимус“ проведе пресконференция, по повод реализирането на национална кампания за превенция на трафика на хора и трудова експлоатация на българи в чужбина.
Една бизнес история с домашно сладко

Всяка сряда Мая Ангелова е на фермерски пазар и продава сладка, които прави в цеха си в планинското село Превала в Западна Стара планина. Там природата е непокътната, а икономиката неразвита. Сладката ѝ за пазара са красиво опаковни и гордо изложени, и търсенето често надвишава предлагането.
Известен фермер от Швейцария учи български фермери да правят алпийски сирена

Швейцарският фермер Йоаким Аншо ще учи тази седмица български фермери да правят алпийско сирене. Йоаким Аншо (28) работи в семейната био ферма Льо Сапале (Le Sapalet) в живописното селце Росиниер, разположено в регионалния природен парк Грюер-Пеи дън. Фермата се управлява от него, баща му и двамата му братя. От осем години  работи във фермата, като отговаря за преработката на млякото и ръководи петима от общо шестте работници във фермата.
Домашните грижи - алтернативата на скъпия болничен престой или на дома за възрастни хора

„Проектът „Домашни грижи за независим и достоен живот е успешен модел за интегрирано предоставяне на здравни и социални услуги по домовете на възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания, който може да бъде добър пример за много други страни“, думи на посланикът на Конфедерация Швейцария Денис Кнобел, по време на международна конференция на тема „Домашните грижи – успешен модел за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в общността“
Чиста храна и честен поминък в рамките на НАТУРА 2000 - мисията е възможна

В аулата на Софийския университет се проведе заключително събитие по проект „За Балкана и хората“, изпълняван по Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Проектът „За Балкана и хората“ работи за устойчиво развитие на стопанството. Получава награда от Натура 2000. Осъществява се от Консорциум от 5 български и 4 швейцарски НПО и Министерство на земеделието и храните, представлявано от ИАСРЖ. Консорциумът се представлява от Фондация Биоселена.
Събития
На 8.06 в гр. София се проведе годишната среща за представяне на напредъка по Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Беше обсъден и приет годишния доклад за 2016 г., с който можете да се запознаете тук. Гостуващата делегация от Конфедерация Швейцария изрази задоволството си от открития диалог, като бяха начертани следващите стъпки за успешно завършване на подкрепените проекти. Беше подчертано доброто сътрудничество между двете страни, като основа за успешна работа.
Copyright © 2017 Българо-Швейцарска програма за сътрудничество, All rights reserved.

Вие получавате този бюлетин, във връзка с абонамент към Българо-Швейцарската програма за сътрудничество. Ако желаете да се прекратите абонамента за бюлетина, моля направете го ТУК.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Българо-Швейцарска програма за сътрудничество · Бул. „княз Александър Дондуков“ 1 · Sofia 1000 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp