Copy
Verduurzaming is op dit moment wereldwijd dé grootste maatschappelijke uitdaging. Lees hoe SETGA hier een voorbeeldrol in neemt...
Bekijk deze mail in je browser

 

Duurzaamheid bij SETGA


Sinds haar oprichting vertegenwoordigt Modernista de Spaanse armaturen fabrikant SETGA exclusief in Nederland. SETGA levert stijlvolle LED armaturen én zet zich in voor een duurzame wereld door het voorbeeld te geven in een milieuvriendelijk, eerlijk en transparant productieproces van armaturen voor de buitenruimte.

Verduurzaming is op dit moment wereldwijd dé grootste maatschappelijke uitdaging. Het creëren van een circulaire economie, waarin hergebruik van producten en grondstoffen gemaximaliseerd wordt en waardevernietiging geminimaliseerd wordt, is daarvoor essentieel.

Alle producten maken natuurlijk gebruik van de duurzame LED techniek, maar waar Setga het grootste verschil maakt is bij de productie van de armaturen. 98% van de toegepaste materialen komt uit West-Europa en er wordt lokaal geproduceerd in Galicië, één van de duurzaamste regio’s in Europa.

Voor het populaire armatuur Essenze is de totale LCA inzichtelijk gemaakt en op basis van de verkregen inzichten mag de Essenze zonder schroom het meest duurzame armatuur genoemd worden dat in de huidige markt verkrijgbaar is. Belangrijke elementen hierin zijn:

  • herkomst componenten; 92% wordt verkregen binnen een straal van 60 km rondom de fabriek.
  • locatie van productie; 65% van de energie voor de productie wordt op een duurzame wijze opgewekt.
  • wijze van productie; 50% minder energieverbruik t.o.v. hetgeen gebruikelijk in de branche, minimale uitstoot schadelijke stoffen.
  • upgrade performance programma waardoor het armatuur na 20 jaar 77% van haar waarde behoudt en de levensduur verhoogd wordt tot wel 35 jaar.  
  • inzet van minimaal 12% social return bij de assemblage.


Bekijk hier de totale traceability van de Essenze

Benieuwd hoe de armaturen van SETGA ingezet kunnen worden bij uw volgend project? Graag vertellen we u er meer over.

Maak een afspraak
Copyright © 2018 Modernista, All rights reserved.
Modernista Looiershof 45 Rotterdam, Zh 3024 CZ Netherlands
update je gegevens of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp