Copy
Nieuwsbrief 114 | januari 2019
Bekijk deze mail in je browser.

CO7-NIEUWS

Een speciale wens voor jou...
Op de preekstoel: Hans Voorbij

In de Kapittelzaal van de Ieperse Sint-Maartenskerk vinden we om de twee weken steevast een groep vrienden met eenzelfde interesse: de inventarisatie van het religieus erfgoed uit de Ieperse kathedraal. Lees het verhaal van vrijwilliger Hans Voorbij hier.
Speuren naar erfgoed  

In de reeks 'Speuren naar erfgoed' vinden dit jaar opnieuw enkele activiteiten plaats in samenwerking met Vormingplus. Zo kan je in Kemmel op 25 februari de lezing 'De Speelberg, spelen tussen de heuvels' bijwonen en op 28 maart een geleid bezoek aan het Yper Museum. Inschrijven noodzakelijk.
Geocachen met 'Poperinge verbeeldt'
Ken je geocaching al? Dat is een alom bekende wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. 'Poperinge verbeeldt' en stadsarchief Poperinge gingen aan de slag met een fervent geocacher om een speurtocht in elkaar te boksen, gebaseerd op foto's uit 'Westhoek verbeeldt'. Wil je graag een unieke postkaart in je bezit? Registreer je dan op www.geocaching.com en zoek naar 'Poperinge verbeeldt'. Als je de coördinaten vindt en de code kraakt, dan is deze postkaart van 'Westhoek verbeeldt' van jou!
'Hoe maakt u het?' 
inschrijvingen Erfgoeddag '19

'Hoe maakt u het?' is het centrale thema van Erfgoeddag op 28 april 2019. Dit jaar staan ambachten en vakmanschap centraal. Activiteiten registreren kan nog tot en met 11 januari. Meer info vind je hier.
'Emoties'
inschrijvingen Open Kerkendagen '19

Tijdens het eerste weekend van juni zetten Open Kerken jaarlijks hun religieus erfgoed in de kijker. Wil je deelnemen met jouw kerk? Laat je inspireren door het thema 'emoties'. Inschrijven kan nog tot 31 januari. Alle info vind je hier.

Nieuws van de CO7-REGIO

UiT met erfgoed 
  • 16/01: Workshop 'Aldfaer', programma genealogie in LDC De Bres, Poperinge
  • 25/01: Lezing Nicole Lehoucq 'Verliefd, verloofd, getrouwd' voor Gidsenkring Ieper
Boek 'Tractor. Een geschiedenis'

In kader van dit boek verzamelde CAG een ploeg enthousiaste auteurs die hun licht lieten schijnen over uiteenlopende onderwerpen. Met uniek beeldmateriaal, onder meer uit 'Westhoek verbeeldt' wordt de tractor in al zijn gedaanten belicht. Meer info

ANDER NIEUWS

Op zoek naar verborgen parels
Onroerenderfgoedprijs

Met deze prijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. In 2019 gaat men op zoek naar bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed dat in de regel niet toegankelijk is voor publiek. Interesse om deel te nemen? Inschrijven kan tot 1 maart. Meer info

Brandweererfgoed in Vlaanderen
ontmoetingsdag 

Op 24 januari organiseert ETWIE, in samenwerking met de Erfgoedcel Denderland, Hof van Busleyden, De Bardijnen en de Stad Aalst een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen. Meer info vind je hier.

Hoe activiteiten invoeren in de UiT-databank?
kleine handleiding 

Als erfgoedvereniging is het van belang om activiteiten voldoende in de kijker te plaatsen. Dit kan digitaal via de UiT-databank, een centraal verzamelpunt van info over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Deze handleiding legt je in vijf stappen uit hoe je op een eenvoudige manier een activiteit online kunt plaatsen.

Deze nieuwsbrief gaat uit van CO7. CO7 is het samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed tussen de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren & Zonnebeke. Maandelijks nemen wij activiteiten van erfgoedpartners en -verenigingen uit de CO7 -regio op. Nieuwtjes en informatie over activiteiten kunnen doorgestuurd worden naar erfgoedcel@co7.be.

Ons adres:

CO7
Grote Markt 1
Poperinge 8970
België

info@co7.be ● 057 34 66 94

Wil je de manier waarop je deze nieuwsbrief ontvangt, aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je kan uitschrijven uit onze verzendlijst