Copy
Nieuwsbrief 109 | augustus 2018
Bekijk deze mail in je browser.

CO7-Nieuws

18/8 - Bezoek een laatste keer De Meersen

Het archeologisch onderzoek aan de site De Meersen in Ieper gaat zijn laatste weken in. Vooraleer alles onherroepelijk verdwijnt voor het nieuwbouwproject ‘Gloria’, willen we het brede publiek nogmaals de kans geven de opgraving te bezoeken. Op zaterdag 18 augustus wordt de site opengesteld. Praktische info vind je hier.
 
Opening Buurtsalon en erfgoedhalte Roesbrugge

Stad en OCMW Poperinge en CO7 nodigen je graag uit tijdens het kermisweekend op zaterdag 1 september om 14.30 u.  Alle info vind je hier.
Preus up min plekke!

In het hartje van Mesen pronkt het voormalige stadhuis. Het gebouw dat na WOI is heropgebouwd, werd al voor heel wat doeleinden gebruikt. Je vindt er onder andere de bibliotheek met een collectie van 10.000 boeken, al heeft medewerker Lander Vandroemme ze nog niet allemaal gelezen. Het volledige verhaal lees je hier.
Vacature

We zoeken een projectmedewerker voor de registratie en waardering van erfgoedcollecties (voltijds, voor één jaar). Alle info vind je hier.

 
Onroerenderfgoeddepot Potyze erkend

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft het onroerenderfgoeddepot Potyze erkend.  Lees hier meer.

Nieuws van de CO7-REGIO

© Archief St.-Camillus
UiT met erfgoed 
CO7 ondersteunt
                     
'Warlace@kantieper' toont unieke stukken oorlogskant uit privécollecties en musea. Je vindt er ook werken terug van kantklosgroep 'De Kersecorf'  en de Kunstacademie Poperinge. De leefwereld van vrouwen in oorlogstijd komt aan bod in de authentieke foto's uit de collectie van 'WESTHOEK verbeeldt'. Het project kan rekenen op de steun van CO7. Alle info en data vind je hier.
Gezocht: voetbalmateriaal
                    
Heb jij nog truitjes, bekers, medailles, voetbalschoenen, ballen, sportzakken met sponsoring, scheenbeschermers, entreekaartjes ... liggen van voor 1980? Stadsarchief Ieper is op zoek naar materiaal voor een tentoonstelling rond de Ieperse voetbalclubs voor 1980. Alle info vind je hier.

SAVE THE DATE Contactdag 'Wederopbouw na WO I'


 

Op maandag 1 oktober organiseert CAG in samenwerking met verschillende partners de contactdag met als centraal thema ‘De wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog’.

Dit thema wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht waarbij aandacht uitgaat naar de heropbouw van de landelijke architectuur, de reconstructie van de rurale maatschappij en het landschap. Met deze focus in het achterhoofd nemen in de voormiddag drie sprekers het woord. In de namiddag wordt een wederopbouwhoeve bezocht waar wordt ingezoomd op de context, maar vooral de activiteiten en erfgoedzorg vandaag.

Noteer alvast maandag 1 oktober in de agenda. Deze contactdag vindt plaats in CC Het Perron in Ieper. Voor het namiddaggedeelte wordt busvervoer voorzien.

Deze contactdag wordt gerealiseerd in samenwerking met het Agentschap Onroerend Erfgoed, CO7, Departement Landbouw en Visserij en de Provincie West-Vlaanderen.

ANDER NIEUWS

Jij Kiest! Zet erfgoed op de agenda van jouw gemeente

Jij Kiest is een online platform van de VRT waarop jij kan aangeven wat jij wil veranderen in jouw gemeente. Wil jij erfgoed ook hoger zetten op de agenda van jouw gemeente? Klik hier voor meer info.

Oproep: liedjes uit WO I

Het studiecentrum voor Vlaamse Muziek is op zoek naar populaire liederen over de Eerste Wereldoorlog. Heb jij nog een oud, handgeschreven liedschrift liggen met een lied over de Groote Oorlog? Neem dan contact op.

Stem mee voor de publieksprijs onroerend erfgoed

De drie laureaten van de derde editie van de Onroerenderfgoedprijs zijn bekend: Schoenfabriek Eperon d’Or in Izegem, de Heilige Geestsite in Mechelen en het belevingscentrum Het Moment in Scherpenheuvel-Zichem. De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd wordt begin oktober bekendgemaakt. Je kan in tussentijd hier stemmen op je favoriete laureaat. 

Deze nieuwsbrief gaat uit van CO7. CO7 is het samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed tussen de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren & Zonnebeke. Maandelijks nemen wij activiteiten van erfgoedpartners en -verenigingen uit de CO7 -regio op. Nieuwtjes en informatie over activiteiten kunnen doorgestuurd worden naar erfgoedcel@co7.be.

Ons adres:

CO7
Grote Markt 1
Poperinge 8970
België

info@co7.be ● 057 34 66 94

Wil je de manier waarop je deze nieuwsbrief ontvangt, aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je kan uitschrijven uit onze verzendlijst