Copy
Nieuwsbrief 111 | oktober 2018
Bekijk deze mail in je browser.

CO7-NIEUWS

Open Monumentendag

Op 9 september deden twintig locaties in de CO7-regio de deuren open voor Open Monumentendag. Er waren zo'n 2800 kijklustigen op de been. Wil je de dag herbeleven? Check de foto's!
Welkom Hanne!

CO7 verwelkomt Hanne Deprince als nieuwe projectmedewerker. Hanne is verantwoordelijk voor de registratie en waardering van een deelcollectie van het Hopmuseum in Poperinge en de deelcollecties Fierens en Hill 60 van het MMP 1917 in Zonnebeke. Daarnaast coördineert zij de registratie van de private collectie De Speelberg in Heuvelland. Veel succes Hanne!
Speuren naar erfgoed
Kerk zoekt toekomst
maandag 22 oktober
19.30 u.
CC Het Perron • Ieper


De kerk verliest stilaan haar functie als ruimte voor gebed en erediensten. Is er nog een toekomst voor de kerken? Welk beleid wordt in Vlaanderen gevoerd? Welke herbestemming kunnen ze krijgen? Niek De Roo tracht op deze en tal van andere vragen een antwoord te formuleren. Meer info
Preus up min plekke 

Onder de gigantische schaduw van de Sint-Maartenskathedraal in Ieper komen Antonio Mattos, Sharon Demeyer en Nina Lacour ons tegemoet. Ze zijn volop bezig met het poetsen van het huis des Heren. Een opdracht die vzw Argos met hart en ziel op zich neemt. Lees het volledige verhaal hier.
Vorming: sociale media voor je vereniging
wo 28/11,  05/12 & 12/12, telkens om19.00 u.
CC Het Perron • Ieper

 
In deze driedelige workshop kom je te weten hoe je sociale media efficiënt kan inzetten voor jouw vereniging. De kans om de bekendheid van jouw vereniging  te vergroten. Klik voor meer info. 

Nieuws van de CO7-REGIO

UiT met erfgoed 
  • 05/10: Tentoonstelling 'Held op het veld' in CC Het Perron i.s.m. Stadsarchief Ieper en 'Westhoek verbeeldt'
  • 05/10: Lezing 'Over het einde van de Eerste Wereldoorlog' van Peter Trogh in CC Het Perron
  • Vanaf 17/10: Film 'Het bewaren waard' doorlopend te zien in het Yper Museum
  • 20 & 21/10: Dag van de Trage Weg in Loker en Zonnebeke
  • 22/10: Lezing 'Ondernemen met hoge goesting/gisting' van Luc Vermeersch in het Hopmuseum Poperinge
  • 25/10: Lezing 'Hekserij' van de Zonnebeekse Heemvrienden in Bib De Letterschuur, Zonnebeke
  • 25/10: Lezing 'De opgravingen rond de Sint-Niklaaskerk' door Jan Decorte voor Heemkring Flambertus in OC Vlamertinge
  • 'Ieper, Waterstad': nieuwe wandeling van 7 km. in de reeks 'Verhalen voor onderweg'
Educatief project 'Memorydate'
 
Vier musea (In Flanders Fields Museum, MMP1917, Museum aan de IJzer en Talbot House) helpen je als leerkracht om een ontmoeting te organiseren tussen jongeren van diverse origine. Wil je graag je uitstap actualiseren? Ga dan samen met een (OKAN-)klas op stap naar een herinneringsplek. Door in het verleden te duiken en je te verdiepen in een thema, denken de jongeren ook na over vandaag en de toekomst. Klik voor meer info.

ANDER NIEUWS

Officiële lancering museumPASSmusées

Met één pas kun je vanaf nu één jaar lang meer dan 120 Belgische musea bezoeken. Voor 50 € krijg je toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Alle info vind je hier.

De nieuwe Landschapskrant: wat vind jij?

De Landschapskrant die in september in de bus stak, zat in een nieuw jasje. Sinds 2018 werken verschillende organisaties hiervoor samen. We zijn benieuwd naar jouw mening!  Klik voor de bevraging.

Deze nieuwsbrief gaat uit van CO7. CO7 is het samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed tussen de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren & Zonnebeke. Maandelijks nemen wij activiteiten van erfgoedpartners en -verenigingen uit de CO7 -regio op. Nieuwtjes en informatie over activiteiten kunnen doorgestuurd worden naar erfgoedcel@co7.be.

Ons adres:

CO7
Grote Markt 1
Poperinge 8970
België

info@co7.be ● 057 34 66 94

Wil je de manier waarop je deze nieuwsbrief ontvangt, aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je kan uitschrijven uit onze verzendlijst