Copy

Nyhedsbrev for december 2020
Foredrag om kemi, luftforurening i København, lån en have, cykelværksted, m.m.

Foredrag om kemi i hverdagen og i julen

Julelys, grantræ, og sne på dåse. Det er mørkt og koldt og vi hygger i stuerne. Men sammen med træ, lys, glitterstads og nye ting under træet, sniger der sig også uønskede kemikalier ind i vores hjem, som kan være sundhedsskadelige. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at skabe et godt indeklima for din familie. Det handler om, hvad du køber og din adfærd, når du er hjemme.

Kom med til et gratis foredrag om emnet tirsdag den 1. december kl. 16.30-18 i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3.

Til dette foredrag får du gode råd og tips til, hvor du skal være ekstra opmærksom, og hvor det ikke betyder så meget, så du kan holde en dejlig jul.

Oplægsholderen, Lene Midtgaard, er kommunikationskonsulent i den grønne tænketank CONCITO og forfatter til to bøger om kemi i hverdagen.

Book din gratis billet via Billetto.
 
Få din cykel i vinterform
 

Trænger din cykel til en kærlig hånd inden vinteren? Så kom til Cykelbiblioteket (containerne ved rundkørslen ud for Prags Boulevard 43) torsdag den 3. december mellem kl. 16-18 til en gratis vinterklargøring af din cykel og få gode råd til, hvordan du vedligeholder din cykel.

Cykelforeningen Bicycle Innovation Lab står klar med cykelkyndige som kan vejlede dig i, hvordan du gør din cykel vinterklar. De introducerer løbende til, hvad du kan gå i gang med, så kom når det passer dig, men vær obs. på at der kun må forsamles 10 personer ad gangen.
 

Du kan også se Cykelbibliotekets mange specialcykler og høre mere om deres cykelbibliotek, værksted og forening.

Følg eventet på Facebook og læs mere om Bicycle Innovation Lab på bicycleinnovationlab.dk.

 

Reparer dit elektronik i Kvarterhuset

Elektronikværkstedet er flyttet til nye lokaler i Makerspace i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3.

Der er åbent elektronikværksted den første lørdag i hver måned og næste gang er lørdag den 5. december kl. 11-14. Har du en lampe, en højtaler eller andet elektronik, der er gået i stykker, og mangler hjælp til at få det repareret, så kig forbi.

Tilmeld dig ved at sende en direkte besked til Elektronikværkstedet via Facebook eller via mail til post@miljopunkt-amager.dk
Få en lånehave på besøg

Tag del i at gøre Amager skønnere ved at skabe grønne opholdssteder.

Få Miljøpunkt Amagers grønne havekasser på besøg ved din virksomhed eller boligforening på Amager og tilbyd dine gæster grønne omgivelser og siddepladser. Kasserne kan tage sig godt ud hele året og kan fx pyntes med flotte kålplanter i vintermånederne.

De eneste krav for at kunne låne de flotte havekasser er, at de skal stå ud til gaden, så alle forbipasserende kan få glæde af dem, og at låneren skal passe og pleje dem.

Send en mail til post@miljopunkt-amager.dk for at høre mere og se kassernes specifikationer på vores hjemmeside.
Stream foredrag om grønne gavle og mødesteder

Onsdag den 11. november inviterede Miljøpunkt Amager, Bibliotekshuset og Planteklubben på Amager til foredrag med urban gartner Anne Tange.
 
Anne Tange gav en letforståelig og praktisk tilgang til at komme i gang med at plante ved facaden samt interessante refleksioner over, hvordan mødesteder kan opstå.

Hele foredraget blev filmet og kan nu ses på Områdefornyelsen Sundbys temaside om grønne mødesteder, hvor du også kan downloade en praktisk guide til selv at komme i gang.

Billedet viser et eksempel på, hvordan Bibliotekshuset kunne se ud med grøn gavl. I oktober blev der plantet en klatrehortensia som med årene vil brede sig ved indgangen.

 
Deltag i et prisvindende skoleforløb om madspild
 
I oktober har 4.-7. klasserne på Skolen på Islands Bygge haft forløbet ‘Fornemmelse for mad’ på skoleskemaet. Forløbet har har lært dem at bekæmpe madspild i hverdagen.

Eleverne har blandt andet lært at give fødevarer en chance selvom de har pletter eller en uvant form. De har også besøgt den lokale Netto, der fortalte om hvordan de bekæmper madspild, og eleverne har lært at lave mad af overskudsvarer.

Forløbet var arrangeret af Miljøpunkt Amager i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og bliver udbudt igen i foråret 2021 til skoler, der ligger i Amager Øst. Undervisningen forløber over seks dage.

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om undervisningstilbuddet. Send en mail til post@miljopunkt-amager.dk
Bliv klogere på luftforurening i København

Tirsdag den 10. november holdt Miljøpunkt Amager temamøde om luftforurening. Der var blandt andet oplæg ved Københavns Kommune som netop har lanceret en ny hjemmeside om luftforurening i København og hvilke konsekvenser den har for vores sundhed.

Selvom du ikke kan se det, er luften i København forurenet. Forureningen kommer særligt fra trafik og fra brændeovne. Kommunens tre råd til at mindre luftforurening er:
1) sluk for brændeovnen,
2) lad bilen stå,
3) og vælg en renere rute ved at bevæge dig via mindre trafikerede veje.

Københavns Kommune har i år opsat deres egne målestationer i København. Du kan følge udviklingen i luftforureningen på Amager og fire andre steder i byen på erluftensund.kk.dk
Julelukket på kontoret
 
Miljøpunkt Amager holder julelukket fra fredag den 18. december. Vi er tilbage igen fra mandag den 4. januar.

Vi håber, at I alle får en god ferietid, og at I må få anledning til at nyde Amagers (by)natur.

Der er i årets løb kommet mange initiativer til at komme ud i det fri og nyde vintervejret.

Tag fx en gåtur på Amarminoen eller nyd roen med lydvandringen Rute til ro der foregår på Amager Fælled.

Man kan også besøge det nyåbnede naturområde Prøvestenen Syd som i første omgang kun er åbent for offentligheden i 2020.
Facebook
Link
Website


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Miljøpunkt Amager · Jemtelandsgade 3, 4. sal · København S. 2300 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp