Copy
OPTIMUMNYHETER OKT 2017

Denna månad bjuder vi på bästa julklappstipset, Markus Greus undrar om du har för tajta byxor och i "Hälsohörnan" kan du läsa både nyttigt och onyttigt vetande. Dessutom finns ett fåtal platser kvar till helgens grundutbildning OptimumTränare steg 1. Säkra din plats idag genom att följa instruktionerna nedan!

Julklappsproblem? Vi har bästa lösningen!


Nu är det knappt två månader kvar till julafton och vi vill såklart hjälpa dig med bästa julklappstipset som verkligen gör skillnad för mottagaren: Ett lyxigt presentkort hos oss! Ge dina nära och kära - eller dig själv - den bästa och mest omtänksamma julklappen! 

Du vet väl om att vi erbjuder allt från specialanpassad, personlig behandling till gruppträningar, föreläsningar och en helt världsunik utbildning till OptimumTränare?

Tänk på att presentkort hos oss är en kanonbra julklapp för dig som företagare till dina anställda! Det vinner du dessutom själv på genom mera välmående personal.

Du kan köpa presentkorten direkt på vår mottagning eller beställa genom att klicka på knappen här nedan, så kontaktar vi dig. Du väljer själv valfritt belopp - sen är julklappsproblemen lösta och du kommer få en väldigt nöjd mottagare!   
Jag vill köpa presentkort - kontakta mig!
Jag vill läsa mer om vad Optimum kan erbjuda
Har du för tajta byxor?

En grundläggande premiss för en välfungerande rygg är att ha ett välfungerande nedre ländryggs- och bäckenparti. Har du för tajta byxor kan det hämma den naturliga bäckenhållningen och därmed skapa för högt tryck på ryggen som kan leda till smärtbesvär.
 

Om vi börjar med att titta på hur små barn och naturfolk rör sig så ser man att de har en naturlig svank.
De som rest runt på jorden och studerat de människor som har bäst funktion i framförallt ryggen, har sett att alla dessa människor har en bra, dvs naturlig svank längst ner i ryggen (man är alltså inte "platt" långt ner i ryggen).
Om vi sen tittar på hur det ser ut i vårt samhälle idag kan vi konstatera att vi har en tendens att dra på oss väldigt tajta byxor. När man står upp är det relativt enkelt att ha en korrekt bäckenställning, men när man sitter ner med tajta byxor så trycker byxorna bäckenet bakåt - då går det i princip inte att hålla en naturlig svank.
När man sitter med en naturlig svank så bidrar det till att det inte blir för högt tryck på ländryggsdiskarna - därmed gäller det motsatta, att om du inte sitter med naturlig svank så ökar trycket på diskarna vilket kan bidra till ryggproblem. 


Testa gärna själv när du sitter ner på en stol:
  • Börja med att tippa bäckenet bakåt så att svanken planar ut, dvs kuta ryggen bakåt eller "skjut rygg som en katt".
  • Därefter ska du vrida fram bäckenet så att bäckenet tippas framåt och svanken ökar, framförallt ska du känna att du har en tydlig svanka längst ner i ryggslutet. Du ska alltså inte svanka längre upp utan långt ner. 
  • Känn efter om det känns stelt i nedre svanken när du gör dessa rörelser.
  • Detta ska inte kännas svårt eller besvärligt alls. Känns det svårt att få fram din naturliga svank så behöver du göra denna övning dagligen i kombination med "sittande kuddtryck" som presenterades i augusti månads nyhetsbrev. Har du stora problem kan du även behöva individuell hjälp med Optimum-metoden.
Tänk på att så ofta som möjligt ha på dig byxor som sitter lite lösare och ger kroppen en chans att bibehålla sin naturliga hållning. Nu fick du alltså en legitim anledning att ta på dig mysbyxorna med gott samvete och mysa i höstrusket!
Hälsohörnan
Nu när den härliga hösten är här kan vi njuta av äppleskördar och allt vad det för med sig i form av äppelpaj, mos, must och - för många barn - den obligatoriska & spännande sysselsättningen att palla äpplen (inget smakade väl godare som barn är just dessa äpplena ;-) 
Visste du att äpplen är en art i rosfamiljen och ett av våra mest odlade fruktträd? Äpplet anses vara väldigt nyttigt och innehåller bl a antioxidanter, kalium och rikligt med C-vitamin. 
Skoj vetande:
  • Det finns över 7 500 olika sorters äpplen i världen och detta innebär att det skulle ta dig över 20 år att prova alla om du åt en sort per dag!
  • Det tyngsta äpplet som någonsin skördats vägde 1,36 kg.
  • Man har hittat många rester från äpplen vid boplatser från yngre sten- och bronsåldern i Centraleuropa.
  • Nästan hälften av jordens äpplen odlas i Kina.
  • Äpplet används som symbol för bl a kärlek, sexualitet, fruktsamhet, livet, upplysning och rikedom. Frukten förekommer i ett flertal sagor, mytologier och ritualer. Asarna åt t ex av Iduns äpplen för att slippa åldras.
Vi hoppas att ni alla njuter av en
HÄRLIG HÖST! 
Jag vill boka tid för Personlig behandling
Jag vill boka tid till Optimum Gruppträning
Vi har ett fåtal plaster kvar till helgens extrainsatta utbildning: OptimumTränare steg 1. Boka din plats idag genom att klicka på länken nedan!
Jag vill boka utbildningsplats OptimumTränare

Markus Greus - grundare av Optimum-metoden är från början legitimerad sjukgymnast, licensierad personlig tränare, diplomerad STAC-elittränare och diplomerad massör. Han började sin utbildning till PosturalTerapeut i San Diego 2001 och har sedan dess vidareutvecklat och förfinat tekniken. 2014 var det dags att ändra benämningen till Optimum-metoden som även innefattar de manuella behandlingsteknikerna samt en helhetssyn på människans välmående.

Markus arbetar i dagsläget med kunder i alla åldrar samt några av Sveriges främsta elitidrottare. Dessutom utbildar han nya OptimumTerapeuter, OptimumTränare, håller gruppträningar och föreläser för företag och allmänheten om Optimum-metoden och principerna för god muskulo-skelettal hälsa. 

Copyright © 2017 Optimum, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp