Copy

Nieuwjaarsbrief 2018.

Beste wensen voor 2018.


De fietsersbond wenst jou en je familie een voorspoedig, gezond en fietsvriendelijk 2018 toe.
Voor 2018 gaan we er weer volop tegenaan om het fietsbeleid in Herzele op de politieke agenda van vandaag en in het programma van morgen te krijgen.
Ondertussen weet iedereen dat fietsen belangrijk is voor mens en milieu. Nu nog zorgen dat het fietsen ook overal veilig kan in onze gemeente.

Klimaattafels Donderdag 14 december

De bijeenkomst werd bijgewoond door een vijftigtal deelnemers, zowel individuele deelnemers, als vertegenwoordigers van verenigingen. Onze fietsersbond was met vijf vertegenwoordigers het sterkst vertegenwoordigd. We zagen ook een aantal politici van verschillende strekkingen, wat aantoont dat het klimaat ook politiek hoog op de agenda staat.
De avond werd ingeleid door de provinciale begeleiders van de Klimaattafels waarin het belang van de milieuvervuiling en de impact van vooral vervoer en huishoudens geschetst werden.
Nadien werden rond een aantal tafels in een zogenaamde brainstorm ideeën verzameld die kunnen bijdragen tot een beter milieu. De poging om tot plaatselijk uitvoerbare ideeën te komen was nogal matig. In elk geval werd het belang van fietsen en de aanmoediging daarvan meermaals onderstreept.
We zijn zeer benieuwd wat ervan zal komen in de loop van 2018.

Een cadeautje voor nieuwe leden

Maak je schoonbroer, tante of oma lid van de Fietsersbond en je krijgt er zelf een pakje bovenop: een AXA Greenline voor - en achterlicht. Ze zijn mooi vormgegeven en je hebt geen batterijen nodig, want ze zijn USB-oplaadbaar.
Op onze website kan je alles snel en eenvoudig regelen. Je kan een cadeaubon downloaden en alles wordt naar het nieuwe lid verzonden. Alle info op www.fietsersbond.be/cadeaulidmaatschap.
 

Bezoek aan de schepen van mobiliteit

Op 7 december brachten we met een kleine delegatie een bezoek aan schepen van mobiliteit, Jan Van Damme. We hadden de bedoeling om ons pamflet (overhandigd op de Autovrije zondag) ter sprake te brengen en de stand van zaken te bekijken. Volgens de schepen was het pamflet jammerlijk verloren geraakt in de administratieve mallemolen en had hij het document nog niet kunnen bestuderen. We konden dus niet veel meer dan het pamflet opnieuw te overhandigen en vluchtig te overlopen. Op onze vraag om uitdrukkelijk betrokken te worden bij een aantal lopende en nieuwe dossiers kwam geen duidelijk antwoord. We gaan er echter van uit dat de schepen van goede wil is en zullen met hem binnen enkele maanden opnieuw aan de tafel gaan zitten.

Manifest voor een wervend fietsbeleid

Alle lokale schepenen en burgemeesters en partijvoorzitters ontvingen in de loop van november een manifest voor een integraal fietsbeleid. Dit manifest gaat uit van de oproep : Maak fietsers en voetgangers maatgevend in woonwijken, handelskernen, schoolomgevingen en alle andere plekken waar veel activiteiten zijn. Denk niet langer in termen van autodoorstroming, vraag je niet langer af hoeveel auto’s er per uur kunnen passeren, maar denk in termen van aantal mensen. Durf duidelijke keuzes maken voor de fietser en de voetganger.
Met tien tips, worden de huidige en de toekomstige gemeentebesturen uitgedaagd om in 2024 fietsen in de gemeente helemaal vanzelfsprekend te maken. Wie dit manifest wil lezen kan dat in dit pdf-document doen.
 

Volgende vergadering : 31 januari 2018 om 20u in 't Labierint

Copyright © fietsersbond Herzele, All rights reserved.
U kan ten allen tijde uw instellingen aanpassen of uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond · Melkerijstraat 6 · Herzele 9550 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp