Copy

NIEUWSBRIEF
December 2019 nummer 35

Welkom bij de nieuwsbrief van FietsForum Tilburg. In deze nieuwsbrief wordt een mooie ambitie uitgesproken door onze voorzitter, blikken we terug op onze fotowedstrijd, hebben we diverse bijzondere fietsmeldingen en laten we zien waar we ons het komend jaar op gaan richten.

En wat is uw persoonlijke fietsgelukwens voor 2020? Deel deze met ons!

Het FietsForum Tilburg wenst u een gelukkig en gezond 2020. En natuurlijk weer veel leesplezier in deze nieuwsbrief.

Tilburg als fietsstad weer terug in de top 10?

Laatst verzuchtte een groot fietsliefhebber tegen mij dat het in het centrum van Tilburg maar niet opschiet met het fietsen. ‘’Er passeert een hele generatie studenten die zich onze stad niet anders zal herinneren dan een aaneenschakeling van omleidingen en andere fietsongemakken. Dat is niet goed voor Tilburg’’. Gelijk heeft-ie, niet voor niets deed Tilburg het slecht bij de eerste Fietsstadverkiezing (2018).

Op de website van het FietsForum Tilburg is de voorzitter aan het woord.

Lees meer

Fotowedstrijd 2019

De jaarlijkse fotowedstrijd van FietsForum Tilburg had dit jaar als thema “De blije (Tilburgse) fietser”. Er kwamen voldoende foto's binnen via info@fietsforumtilburg.nl . Daaruit konden we 12 foto's selecteren die aan het gekozen thema voldeden.

Ze kregen een plaats op schildersezels bij de achteringang (spoor) van de nieuwe LocHal.

Tussen 22 en 29 september konden bezoekers hun voorkeursfoto kiezen en daarop stemmen. Dat deden er zo'n 150. Op 29 september werd in De Stemmingmakerij (LocHal) tijdens het fietscafé de winnende foto bekend gemaakt.

Het bleek een foto van Brigitte Mutsaers te zijn die met nog twee andere foto's meedong naar de prijs, 100 euro. Op de foto was Tommy, haar zoon, te zien die op een zeer warme dag in het Spoorpark ter verkoeling en tot zijn plezier door de fonteinen fietste.

Brigitte was niet aanwezig tijdens het fietscafé, maar de prijs en de foto (30x45) werden aan huis afgeleverd. Ze was er erg blij mee (nog een blije Tilburgse fietster) en meldde zich spontaan aan als fietsnetwerker.

Lees meer

FietsForum Tilburg in 2020

In 2020 gaat het FietsForum Tilburg zicht richten op:
  • Tilburg terug naar de Top 10 van Fietssteden

  • Aandacht voor knelpunten voor fietsers

  • Uitbreiding van de Fietsnetwerkers

  • Fietsfilmprogramma rond World Bicycle Day / Fietscafé

  • Aandacht voor fietsparkeren bij winkelcentra

  • Actie voor veilig fietsen: fietscontrole en -reparatie

  • Actie tegen fietsdiefstal

Vrijwilliger worden?


We blijven op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het kernteam kunnen versterken. Ken je iemand of wil je zelf iets betekenen voor de mobiliteit in de stad? Heb je een warm hart voor voetgangers en fietsers in het algemeen? Wil je mee helpen met het oplossen van mobiliteitsvraagstukken die aan het Fietsforum worden voorgelegd? We zijn op zoek naar een verkeerskundige. Maar ook als u wilt meedenken over hoe Tilburg zijn fietsklimaat kan verbeteren.

Heb je interesse of vragen, neem dan contact op via info@fietsforumtilburg.nl.

Lees meer

Meldingen van onze fietsnetwerkers

Het Fietsforum Tilburg was weer blij met de vele knelpuntmeldingen, want die moeten het Tilburgse fietsnetwerk uiteindelijk beter maken.

Nogal wat meldingen kwamen er over het fietsparkeren. De gemeente heeft dat mede op ons verzoek opgepakt, doet nu een inventarisatie van de verschillende locaties waar gebreken waren aan het fietsparkeren en laat PON een onderzoek doen naar het fietsparkeren bij enkele grote winkelcentra. Binnenkort zijn de resultaten bekend en volgen er maatregelen. Natuurlijk zijn we nog steeds zeer tevreden over de gratis fietskelders in het centrum en over het nieuwe “fietshotel” dat bij het Station in aanbouw is.

Wij zijn er ook gelukkig mee dat de rotondes in Tilburg de komende jaren aangepakt gaan worden. Fietsers komen op de heringerichte rotondes in de voorrang en er wordt ook rekening gehouden met voetgangers.

We pleiten al jaren voor fietsstraten (max. 30 km en de auto is te gast). Ze kwamen en komen er en ze zijn veiliger dan voorheen (Trouwlaan, St. Josephstraat, Kapelstraat). We denken dat er nog meer mogelijkheden zijn en uiteindelijk moet de snelheid in de hele bebouwde kom naar 30 km per uur.

We zijn ook gelukkig met de aanpassingen van de fietspaden langs de Ringbanen. Er komen steeds meer tweerichtingenfietspaden langs die Ringbanen, zodat fietsers veel minder vaak deze drukke en gevaarlijke wegen over hoeven te steken.

Ook goed: geleidelijk worden alle tegelfietspaden aangepakt en voorzien van comfortabeler asfalt. Wij hopen dat de fietsnetwerkers via fietsnetwerkers@fietsforumtilburg.nl hun meldingen blijven doorgeven, ook als de wensen ter verbetering niet onmiddellijk gehoor vinden. Er bestaat een meerjarenplanning die ervoor zorgt dat alle grote werken voor de komende twee jaren al vastliggen.

Verder nog twee recente verbeteringen aan het Tilburgse fietsnetwerk

  • Het vernieuwde fietspad naar de abdij Koningshoeven en verder richting Moergestel;
  • Het verlegde en verbrede fietspad van de Gasthuisring.
Lees meer

In de media

Hieronder een aantal artikelen die zeker het lezen de moeite waard zijn:

Lego en auto's

Hebben we ons wel een afgevraagd waarom Lego zo op auto's is georiënteerd? Zie de oproep van de heer Marcel Steeman uit Heerhugowaard.
Copyright © 2019 FietsForum Tilburg, All rights reserved.


Onze adresgegevens:
FietsForum Tilburg
IJzerstraat 23
5038 BN TILBURG

De volgende instellingen kunnen gewijzigd worden:
voorkeur wijzigen  | nieuwsbrief niet meer ontvangen

Email Marketing Powered by Mailchimp
FietsForumTilburg
FietsForumTilburg
Email