Copy

NIEUWSBRIEF
December 2020 nummer 38

Welkom bij de nieuwsbrief van FietsForum Tilburg.

In deze nieuwsbrief staan we stil bij het overlijden van onze penningmeester Anton Jungerhans. Daarna geven we het woord aan de voorzitter van het FietsForum Tilburg over het thema : Oproep om door te pakken!

Zoals altijd hebben we aandacht voor de fietsmeldingen van onze fietsnetwerkers en gaan we in op het fenomeen fietskoeriers. Aan de lezers van deze nieuwsbrief nog een verzoek om je profiel te actualiseren.

Het FietsForum Tilburg wenst je veel leesplezier en een mooi 2021 toegewenst.

Anton Jungerhans

Een prachtig mens is heengegaan. Wij zijn diep geraakt door het overlijden van Anton. Anton was als (voormalig) binnenstadsmanager 20 jaar lid van FietsForum Tilburg, waarvan de laatste jaren als penningmeester.

Wij zijn dankbaar voor zijn grote bijdragen aan onze stad. Wij gaan zijn kundigheid, zijn hartelijkheid en zijn joie de vivre enorm missen. Wij wensen Carla, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
 

Gemeente Tilburg moet doorpakken

Mobiliteitsbeleid vraagt om durf en creativiteit. Voorzitter Rob van Mierlo aan het woord over de stand van zaken in Tilburg over het fietsklimaat in onze stad.
Lees meer

Fietsnetwerkers opgelet!

We zouden het op prijs stellen als je jouw fietsnetwerkersprofiel wilt bijwerken, zodat we in de toekomst iets gerichter de fietsknelpunten in Tilburg kunnen gaan aanpakken. Het bijwerken van je profiel kan via deze link of onderaan deze nieuwsbrief. Alvast bedankt voor je medewerking.

Fietsagenda 2020

Fietsers (en voetgangers) krijgen in Tilburg meer ruimte, vaker voorrang en sneller groen bij verkeerslichten. Dit staat in de Fietsagenda 2020 die de gemeente Tilburg heeft gemaakt, met ondersteuning vanuit het FietsForum Tilburg. De Tilburgse Fietsagenda is een deeluitwerking van de Mobiliteitsaanpak Tilburg (2016) en vormt een onderdeel van de Mobiliteitsagenda013.
Lees meer

Kort nieuws

Fixi App
Per 28 december gaat de gemeente Tilburg een nieuw meldsysteem gebruiken. De BuitenBeter App komt  te vervallen. De Fixi App is een nieuwe tool die het voor zowel de inwoners als voor de gemeente makkelijker maakt om meldingen te doen en af te handelen. Dus wanneer het gaat om kleine zaken, zoals een losliggende stoeptegel, kunt u deze melden aan de gemeente Tilburg. Dat kan via het centraal meldpunt van de gemeente (bel 14013) of via de Fixi App. Opmerkingen over grote zaken, zoals gevaarlijke kruispunten of ontbrekende fietsstallingen, kunt u melden bij het FietsForum. Gebruik hiervoor ons formulier of mail ons. 

De binnenstad bezorgt
Er is een nieuwe speler in de fietskoeriers dienstverlening. De fietskoeriers van Tour de Ville zijn een bezorgservice gestart vanuit de binnenstad. Sinds 1 november kunnen inwoners van Tilburg vanuit de veilige thuisomgeving shoppen bij winkels met een vestiging in de binnenstad van Tilburg. Een overzicht van deelnemende winkels kan via centeroftilburg.com gevonden worden. De bezorgservice is een initiatief van het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg. samen met het Binnenstad Management, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied en de Gemeente Tilburg. Het FietsForum Tilburg is blij met dit mooie initiatief.
Fietstunnel
Tussen donderdag 8 oktober en maandagnacht 12 oktober 2020 is de tunnelbak voor de fietstunnel onder de Ringbaan Zuid geplaatst. Door deze nieuwe tunnel wordt het fietsen naar Stappegoor een stuk veiliger en sneller. Hoe deze tunnel is gemaakt, kan je via deze time-laps video bekijken.  Op 14 december is de fietstunnel onder de Ringbaan Zuid officieel geopend door wethouder Mario Jacobs en gedeputeerde Christophe van der Maat. De gemeente Tilburg heeft hiervan een video gemaakt op facebook. Het FietsForum Tilburg is zeer content met deze nieuwe voorziening.

Knip in de Trouwlaan
Op 12 november 2020 was er een informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van de Trouwlaan. Een overzicht van de gestelde vragen tijdens deze bijeenkomst kan gevonden worden via de website van de gemeente Tilburg. Het FietsForum Tilburg zal de ontwikkelingen goed in gaten blijven houden.

Openingstijden fietsenstallingen
Vanwege de lock down sluiten de meeste gemeentelijke fietsenstallingen tijdelijk de deuren. Meer informatie over de openingstijden is na te lezen via Tilburg Fietst!

Resultaten via onze fietsnetwerkers

  • Fietsers hebben in het verleden wel eens geklaagd over hun veiligheid op rotondes. Welnu, in 2021 worden er vervroegd 6 rotondes aangepakt, 5 in de Reeshof en 1 in Berkel-Enschot. Fietsers krijgen voorrang op deze rotondes. In de volgende jaren worden er meer rotondes heringericht.
  • De fietsoversteek van de Wittebollenstraat linksaf de Goirkestraat in wordt verbeterd, veiliger voor fietsers.
  • Er komen steeds meer handige, veilige en goed bereikbare fietsparkeerplekken, met beugels (nietjes).
  • De fiets- en voetgangersoversteken bij verkeerslichten hebben hier en daar een langere tijd gekregen, of krijgen die nog.
  • Bij de stedelijke ontwikkeling wordt er steeds meer vanuit de fiets gedacht. Denk aan Stadsforum, fietsstraten, de veiligheid bij scholen, snelfietsroutes.
Lees meer

Zin om actief te worden binnen het FietsForum Tilburg?

Fietsforum Tilburg blijft op zoek naar fietsnetwerkers in de gemeente Tilburg! De fietsnetwerkers zijn onze ogen op straat. Ze komen met klachten en tips. Samen houden we de gemeente scherp op het gebied van fietsbeleid. We geven de reactie van de gemeente Tilburg op de meldingen terug aan onze netwerkers.

Ook vragen wij soms om feedback op een thema, bijvoorbeeld rondom het winterweer of de stallingen in de stad. Interesse? Stuur een mail naar info@fietsforumtilburg.nl.

In de media

Hieronder een aantal artikelen die zeker het lezen de moeite waard zijn:
De fiets-breimachine. Iets voor het Textielmuseum Tilburg?
Copyright © 2020 FietsForum Tilburg, All rights reserved.


Onze adresgegevens:
FietsForum Tilburg
IJzerstraat 23
5038 BN TILBURG

De volgende instellingen kunnen gewijzigd worden:
voorkeur wijzigen  | nieuwsbrief niet meer ontvangen

Email Marketing Powered by Mailchimp
FietsForumTilburg
FietsForumTilburg
Email