Copy

NIEUWSBRIEF
September 2017 nummer 29

Welkom bij de nieuwsbrief van het Fietsforum Tilburg. De vakanties zijn voorbij, de scholen zijn weer begonnen en de TOP week laat zien wat een echte fietsenzee is. Maar we gaan nog een beetje nazomeren! Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Tilburg fietsfestival.

Verder gaat het Fietsforum Tilburg een discussieavond organiseren tijdens de Social Innovation Week, onderdeel van het Fietslab. En als klap op de vuurpijl wordt in Tilburg het Nationaal Fietscongres georganiseerd, waar o.a. de Tour de Force-prijs uitgereikt gaat worden naar vernieuwende mobiliteitsvraagstukken. 

Kortom, er gebeurt veel in Tilburg en omgeving op het gebied van mobiliteit. 

Veel leesplezier.
 
Fietsenzee tijdens de TOP week

Mobiliteitslab 013

Het Fietsforum Tilburg is aanwezig op het Mobiliteitslab 013 en verzorgt op 25 september een discussieavond. Als voorafje presenteren we een aantal stellingen, die ook tijdens deze avond aan de orde zullen gaan komen.

De stellingen gaan over diverse mobiliteitsonderwerpen, zoals  het fenomeen cityring, gedeelde ruimte en parkeren in en om de stad.

Stelling #1 - De maximum snelheid op de cityring moet 30 km per uur worden.

Stelling #2 - In binnensteden verzieken fietsers vaak door hun gedrag het verblijf in de openbare ruimte.

Stelling #3 - In de binnenstad zouden parkeerplaatsen voor auto's moeten worden omgevormd tot parkeerplekken voor fietsen.

Stelling #4 - Binnen afzienbare tijd worden in steden alle brieven en pakketjes verspreid en bezorgd door inzet van high-tech transportfietsen.

We nodigen je van harte uit om aanwezig de zijn tijdens deze avond op de Spoorzone Hal 79.

Lees meer

Uitreiking Tour de Force Innovatieprijs

Tijdens het Nationaal Fietscongres in de schouwburg van Tilburg op 21 september wordt de Tour de Force innovatieprijs uitgereikt..

Op de website van het Nationaal Fietscongres worden deze innovaties gepresenteerd. Er zijn inspirerende ideeën .

Lees meer
Wandelpad Baroniebaan

Fietsfoto wedstrijd

FietsForum Tilburg organiseert deze zomer een fotowedstrijd met het thema Kind en Fiets in Tilburg. De beste inzendingen worden geëxposeerd in de Spoorzone tijdens de tweede editie van het Tilburg Fietst Festival op zondag 17 september.

Leden van het FietsForum maken een voorselectie uit de inzendingen. De bezoekers van het Tilburg Fietst Festival, dat van 11:00 uur tot 17:00 uur plaatsvindt in zowel de Koepelhal als de Wagenmakerij, kiezen de winnende foto. De winnaar ontvangt een leuke prijs.

Insturen kan tot en met 10 september naar info@fietsforumtilburg.nl.

Lees meer

Actief worden voor het Fietsforum Tilburg?

Het Fietsforum Tilburg is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je iets betekenen voor de mobiliteit in de stad? Heb je een warm hart voor voetgangers en fietsers in het algemeen? Wil je mee helpen met het oplossen van mobiliteisvraagstukken die aan het Fietsforum worden voorgelegd?

Als je een van deze vraag met ja kunt beantwoorden, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.  Verder kunnen we op 17 september tijdens het Tilburg Fietsfestival extra hulp gebruiken. Dus heeft u interesse of vragen, neemt u dan contact op via info@fietsforumtilburg.nl.

Evenementen

 

In de media

Hieronder een aantal artikelen die zeker het lezen de moeite waard zijn:

Meldingen van onze fietsnetwerkers

De afgelopen tijd is er weer het nodige gemeld door onze fietsnetwerkers.
Voor een completer overzicht verwijzen we naar onze website. Enkele bijzondere meldingen zijn.

Fietsbeugels
Er komen af en toe meldingen binnen met het verzoek een of meer fietsparkeerbeugels te plaatsen. Uitstekende meldingen: iedere inwoner kan de gemeente vragen om ergens een of meer beugels te plaatsen, al wordt niet elke vraag gehonoreerd. Op veel plaatsen zijn er geen of te weinig. Bijvoorbeeld op verschillende plaatsen rond het winkelcentrum Westermarkt. Naast bakkerij Van Iersel is wel plaats voor 20 fietsbeugels. Ook bij Bernard Loderstraat 39 en de naastgelegen winkel: 20 fietsbeugels. Ik miste heel wat fietsbeugels bij het Anna Paulownahof, aan de binnenzijde van het hof en aan het Koningsplein.

Extra asfaltering
Een andere melding: er zijn nog steeds veel (sternet-)fietsroutes die om asfaltering vragen (zoals in het Fietsplan 2005-2015) beloofd. Nu zijn het vaak hobbelige tegelpaden. Denk aan Goirkestraat, Veldhovenring, Broekhovenseweg, Bosscheweg.

Snelfietsroute naar Oosterhout
Het Moersepad langs het Wilhelminakanaal is verbreed, maar waarom niet tot aan de gemeentegrens met Dongen? Het zou een mooie ontwikkeling zijn naar een echte snelfietsroute naar Oosterhout. Het Moersepad is nu al zo druk, dat er eigenlijk een halfverhard pad langs zou moeten lopen voor wandelaars, hondenuitlaters en kinderfietsjes.

Straatnaambordjes
Wij zouden graag zien dat op alle kruisingen straatnaambordjes te zien zijn en fietsverwijsbordjes naar bestemmingen zoals winkelcentrum, sportterrein, wijkcentrum (MFA).

Parkeren
Het is erg jammer dat er geen (beperkte) fietsenstalling komt bij het toekomstige busstation aan de zuidzijde van het spoor. Fietsers die met de bus verder willen reizen moeten eerst naar de fietsenstalling ingang WillemII-passage en bestemmingen zoals winkelcentrum, sportterrein, wijkcentrum (MFA).

 

Wandelpad Baroniebaan
Foto Hilvarenbeekseweg
Heer in het verkeer: deel 1
Een film over gedrag en verkeer. Blijft een actueel onderwerp.
Copyright © 2017 FietsForum Tilburg, All rights reserved.


Onze adresgegevens:
Fietsforum Tilburg
IJzerstraat 23
5038 BN TILBURG

De volgende instellingen kunnen gewijzigd worden:
voorkeur wijzigen  | nieuwsbrief niet meer ontvangen

Email Marketing Powered by Mailchimp