Copy

NIEUWSBRIEF
Mei 2017 nummer 28

De nieuwsbrief van het Fietsforum Tilburg is vernieuwd!

Heb je opmerkingen, vragen of suggesties?
Stuur dan een mail naar info@fietsforumtilburg.nl

Veel leesplezier.
 

Veilig oversteken

Je bent oud, loopt niet meer zo snel en durft daarom de gevaarlijke kruising niet over? De gemeente Tilburg test een voetgangers-app die stoplichten langer op groen zet. Daarmee heeft de gemeente een Nederlandse, waarschijnlijk ook Europese, primeur te pakken.

Lees meer

Tour de Force Innovatieprijs

Heb je een goede ideeën over fietsen? Dan kan je mee doen door een idee aan te melden voor de Tour de Force Innovatieprijs.

Indienen kan tot 15 juni.De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Nationaal Fietscongres in de schouwburg van Tilburg op 21 september.

Meer informatie is te vinden op de website van het Nationaal Fietscongres.

Lees meer

Op zoek naar een nieuwe voorzitter m/v

In verband met verhuizing van de huidige voorzitter naar elders zijn wij op zoek naar een opvolger. De voorzitter bereidt de vergaderingen voor en leidt deze. Hij/zij is woordvoerder van het FietsForum en onderhoudt de contacten met de gemeente (ambtelijk en bestuurlijk). Heeft u interesse of vragen, neemt u dan contact op met de huidige voorzitter Peter Luijten via voorzitter@fietsforumtilburg.nl.

Lees meer

Evenementen

Meldingen van onze fietsnetwerkers

De afgelopen tijd is er weer het nodige gemeld door onze fietsnetwerkers.
Voor een completer overzicht verwijzen we naar onze website. Enkele bijzondere meldingen zijn:

  • Er komt een fietstunnel onder de Ringbaan-Zuid die Stappegoorweg en Trouwlaan op een veilige manier voor fietsers met elkaar verbindt. Waarom gaat dit pas in 2019 gebeuren? Denkt de gemeente ook aan een goede oplossing voor fietsers die langs de Ringbaan-Zuid fietsen?
  • Problemen met fietsparkeren, o.a. op het Pieter Vreedeplein; waar mag men wel parkeren en waar niet? De gemeente is wel bezig met een duidelijker fietsparkeer- en ruimingsbeleid. Soms is uw fiets terug te vinden bij AFAC in de Koopvaardijstraat 19a.
  • Op veel plaatsen in de binnenstad is plaats voor meer beugels voor fietsparkeren. Ook bij grote winkels (AH Piusstraat, Jumbo OLVrouweplein en winkelcentra Westermarkt-Bernard Loderstraat, Wagnerplein.
  • Het Bels Lijntje wordt verbreed. Een kilometer tussen Riel en Tilburg heeft al de nieuwe breedte van 3,50 meter. Jammer dat het zo lang duurt voordat het gedeelte vanaf de Zwartvenseweg gereed is.
  • Een wandelpad ten zuiden van de Baroniebaan wil graag ook fietspad worden. De gemeente heeft gemeld dat dit inderdaad gaat gebeuren, ook in 2019. Even geduld dus, fietsers.
Wandelpad Baroniebaan
  • Fietsrouteborden en straatnaamborden ontbreken nog steeds op veel plaatsen. We hebben begrepen dat deze borden geen prioriteit hebben bij de gemeente Tilburg. Een voorbeeld: het fietstunnelpad bij het Elisabeth Ziekenhuis heeft geen straatnaamborden aan beide uiteinden (en ook geen eigen straatnaam). Iets verderop is er geen enkel straatnaambord voor fietsers die vanaf de Lage Wal bij de Hilvarenbeekseweg komen.
Straatnaambord Hilvenbeekseweg
Film over Fietsen in Tilburg in het programma Tracks en Trails van SBS6; voor het
onderdeel GoCycling. Wordt herhaald op op zondag 25 juni
Copyright © 2017 FietsForum Tilburg, All rights reserved.


Onze adresgegevens:
Fietsforum Tilburg
IJzerstraat 23
5038 BN TILBURG

De volgende instellingen kunnen gewijzigd worden:
voorkeur wijzigen  | nieuwsbrief niet meer ontvangen

Email Marketing Powered by Mailchimp