Copy

NIEUWSBRIEF
Mei 2019 nummer 33

Welkom bij de nieuwsbrief van het FietsForum Tilburg. In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor World Bicycle Day, de aankondiging van het thema van de jaarlijkse fietsfotowedstrijd en diverse bijzondere meldingen.

Op 3 juni is het World Bicycle Day en dat vieren we samen met Tilburg Fietst! en Cinecitta. Voor deze dag is een filmprogramma samengesteld met bijzondere korte en lange fietsfilms. En als Fietsnetwerker kun je vrijkaartjes winnen voor deze filmavond. Lees hieronder hoe je mee kan doen.

Veel leesplezier in deze nieuwsbrief. En gaan we je zien op 3 juni?

Fietsfilm avond

Op 3 juni vieren we samen met Tilburg Fietst! en Cinecitta World Bicycle Day. Vanaf 19.00 uur ben je welkom om een mooi filmprogramma te zien, bestaande uit de volgende films:
 • Father & Daugther (Oscar winnaar 2001)
 • Cycle
 • Le Tour Utrecht - Bon Voyage!
 • Gewoon Fietsen
 • Engel (Voorpremière)


Als fietsnetwerker kan je kaartjes winnen! De eerste 13 fietsnetwerkers die de volgende vraag goed beantwoorden krijgen een vrijkaartje voor deze speciale avond.

Hoeveel zadels zijn er te zien op het plaatje van deze pagina op de website van FietsForum Tilburg?

Stuur je antwoord naar info@fietsforumtilburg.nl o.v.v. Fietsfilmavond 3 juni 2019.

Heb je niet gewonnen, maar je wilt wel graag naar deze voorstellingen? Reserveer dan snel je kaartjes via de website van Cinecitta. Het is een special-deal maar let op: op=op!

We hopen je te zien op deze bijzondere avond.
 
Lees meer

Op zoek vrijwilligers


We zijn  op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het kernteam kunnen versterken. Wil je iets betekenen voor de mobiliteit in de stad? Heb je een warm hart voor voetgangers en fietsers in het algemeen? Wil je mee helpen met het oplossen van mobiliteitsvraagstukken die aan het Fietsforum worden voorgelegd? We zijn specifiek op zoek naar een verkeerskundige.

Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Dus heeft u interesse of vragen, neemt u dan contact op via info@fietsforumtilburg.nl.


 
Lees meer

Fotowedstrijd 2019


Ook dit jaar organiseren we een fotowedstrijd. Thema van dit jaar is: De blije Tilburgse fietser.

De foto's kunnen tot 15 september 2019 digitaal worden ingestuurd, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en een eventuele toelichting. Inzenden naar  info@fietsforumtilburg.nl o.v.v. Fiets Fotowedstrijd 2019.

Dus pak je camera en je fiets, wees blij en doe mee.

Meldingen van onze fietsnetwerkers

De afgelopen tijd is er weer het nodige gemeld door onze fietsnetwerkers. Als FietsForum Tilburg gaan we ons inzetten om deze meldingen opgelost te krijgen en bespreekbaar te maken met de diverse partijen. Voor een completer overzicht verwijzen we naar onze website.

Wij van FietsForum zouden het zeer op prijs stellen, als u op meldingen van deze lijst wilt reageren, ter verduidelijking of uitbreiding. Zijn alle meldingen nog actueel of zinvol? Hebt u nieuwe meldingen: mail dan naar fietsnetwerkers@fietsforumtilburg.nl

 • Het Bels Lijntje heeft 3 verschillende kruisingen, maar alle 3 met de zijstraatnaam Oude Rielsebaan. Dat geeft verwarring en onduidelijkheid. Suggesties nieuwe namen: Kaaistoep, Kwaden Hoek.

 • Rond de milieustraat (Albionterrein) is alle infrastructuur ingericht voor auto's en vrachtwagens. Steeds meer mensen brengen afval met vrachtfietsen (prima!). Er moet dus ook voldoende ruimte en veiligheid zijn voor fietsers.

 • De benoeming van de fietsroute langs het kanaal tussen het Tweestedenziekenhuis en de fietsbrug Dongen-Zuid is verwarrend. Steeds andere namen. Voorstel: de hele route van de toekomstige Snelfietsroute benoemen met “Kanaaldijk-Zuid”.

 • Het benkske op het Radiopleintje staat onhandig in de fietsroute Kapelhof – Nieuwlandstraat. Het zou makkelijk een stukje verplaatst kunnen worden.

 • Op de Cityring staan sommige verkeerslichten voor fietsers en voetgangers veel te lang op rood (Schouwburgring/Schoolstraat en Bredaseweg/ Noordhoekring).

 • De Postelse Hoeflaan is/wordt opnieuw ingericht. De bushaltes staan nu op de fietssuggestiestroken. Voorstel: het fietspad achterlangs de vernieuwde bushaltes leggen.

 • Er komt nu een gemeentelijke enquete naar nut en noodzaak van een Leijparkfietsroute tussen Leyhoeve en Ringbaan Zuid. Het FietsForum zou de fietsroute graag gerealiseerd zien.

 • Nog veel fietspaden (o.a. langs de Ringbaan West) zijn voorzien van tegels. Die fietspaden zouden snel geasfalteerd moeten worden.

 • Bij veel studentenflats en -huizen staan veel fietsen los en chaotisch. Makkelijk te stelen. FietsForum pleit voor veel meer fietsbeugels op die plekken.

 • Langs het hele traject vanaf de Ringbaan West tot aan de universiteit zou het apart liggende fietspad de straatnaamborden “Iepenpad” moeten krijgen in plaats van de borden “Prof. Cobbenhagenlaan”.

 • Er is nog steeds een gevaarlijke fietssituatie bij de Ringbaan Zuid (408) waar auto's met grote snelheid vanaf de Ringbaan de tweerichtingenventweg op schieten.

 • Waar moet de Snelfietsroute Breda – Tilburg door de Reeshof precies komen: via Heyhoef, Reeshofpark of Kronenbergstraat?

 • Wanneer wordt het als fietsroute bestemde Castorpad (industrieterrein Vossenberg) aangelegd tussen de bomenrij? Al enkele jaren geleden toegezegd.

 • Aldi is verhuisd van het Bernardusplein naar het nieuwe Frans van Spaendonckplein. De winkel is nu veel groter, maar het aantal fietsbeugels is minder (eerst 22, nu 14)

 • Er bestaat een drukke en onoverzichtelijke situatie voor fietsers langs de Lage Witsiebaan bij het nieuwe Frans van Spaendonckplein. Fietsers kunnen niet oversteken, bussen halteren op de fietssuggestiestroken. Voorstel: fietspaden achterlangs de bushaltes, een middengeleider op de Lage Witsiebaan en een fietsdoorsteek vanaf het fietspad Ringbaan West naar het Aldi-terrein.

Lees meer

In de media

Hieronder een aantal artikelen die zeker het lezen de moeite waard zijn:
 
Fietsen bij onze Zuiderburen.
Copyright © 2019 FietsForum Tilburg, All rights reserved.


Onze adresgegevens:
FietsForum Tilburg
IJzerstraat 23
5038 BN TILBURG

De volgende instellingen kunnen gewijzigd worden:
voorkeur wijzigen  | nieuwsbrief niet meer ontvangen

Email Marketing Powered by Mailchimp