Copy

Vriendennieuws Zomer 2021

Beste Vrienden,
De zomer komt eraan en het weer is ons goed gezind. We zien veel wandelaars op het landgoed en de horeca gaat langzaam weer open richting normaal. 

PR-acties
In het vorige Vriendennieuws hebben we uitgebreid laten zien wat wij als Vrienden aan PR-activiteiten hebben gedaan. Dit is een succes, veel wandelaars bezoeken nu onze site, het aantal sitebezoekers is met 1800% gestegen vergeleken met vorig jaar. Ook hebben veel wandelaars zich aangemeld als Vriend. Onze dank hiervoor en welkom bij de Vrienden van Mariënwaerdt.

Landgoedfair
Op 1 juni was de deadlinie go-no go voor het landgoed om te beslissen of de landgoedfair dit jaar door kan gaan of niet. Helaas heeft het landgoed moeten besluiten dit jaar ook geen fair te kunnen organiseren vanwege de coronasituatie en de onzekerheid die volgt uit de regels. Die coronaregels en de daarbij behorende beperkingen bieden onvoldoende houvast om een groot evenement zoals de fair te kunnen organiseren. Een moeilijk besluit voor de familie Van Verschuer en we kijken samen met hen uit naar betere tijden en de zomerfair van 2022.

Verenigingsjubileum in 2022
Januari 2002 is onze vereniging opgericht, dus komend jaar is het 20 jaar geleden dat de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt is opgericht. Geen echt jubileum, maar we gaan wel iets speciaals doen. Denkt u mee? Aanleveren van ideeën, foto's, boekjes, verhalen van de afgelopen 20 jaar, alles is welkom. Mailen kan naar secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl

Zwerfvuil ruimen op NL DOET-dag
Op 29 mei hebben wij met 27 volwassenen en twee kinderen zwerfvuil opgeruimd. Dit jaar kregen we assistentie van de Lionsclub uit Geldermalsen met 8 personen en van de Zwerfvuilbrigade uit Beesd met 6 leden. De grootste zwerfvuilgroep tot nu toe! Met dit mooie aantal deelnemers hebben we op alle wegen en wandelpaden van het landgoed het zwerfvuil, waaronder zelfs autobanden, kunnen opruimen. Volgens de coronaregels werd iedereen in zijn eigen ‘bubbel’ ingedeeld in groepen van maximaal 2 personen. Met een lekkere buitenlunch bij ‘t Karnhuis hebben we de ochtend gezellig nakletsend afgerond. Dank aan alle deelnemers!

Tuingroep op NL DOET-dag
Ook de tuingroep is op 29 mei weer gestart, deze keer met 13 personen en met inachtneming van de coronaregels. Per tweetal in een rozenperk en op voldoende afstand van elkaar. Na een ochtend onderhoud hebben de rozen weer alle ruimte om het komende seizoen voluit te bloeien. Tijdens de koffiepauze en de lunch zoemde het weer van alle tuinverhalen.
Kortom, 29 mei was een fantastisch zonnige NL DOET-dag met een recordaantal van 40 vrijwilligers!

TV serie Noord Zuid Oost West: "In het hart van ons landgoed"

Wekelijks uitgezonden bij omroep MAX op NPO2 op maandagavonden 18.20u, met in juni een paar afwijkende data. Onder andere was daar al te zien dat de klusgroep van de Vrienden 500 vogelhuisjes (er zijn al 85 stuks klaar) voor koolmezen mag maken ter bestrijding van de eikenprocessierups. Ook de restauratie van Aeltje is een rode draad in deze docu. Dit schip wordt na grondige restauratie bij een scheepswerf ingezet voor groepsrondvaarten op de Linge. Blijf het volgen voor meer beelden over de Vrienden!


Vogelspotroute; een nieuw initiatief van de Vrienden
Met uw (klein)kinderen vogels spotten op het landgoed? Dat kan waarschijnlijk al in de herfstvakantie. Vanaf de Stapelbakker loopt een Vogelspotroute van ca. 3 km waarlangs in een aantal bomen metalen vogels (Metalbirds) zijn bevestigd. Op een Vogelspotkaart kruis je de gevonden vogels aan en leer je meer over de landgoedvogels. Een leuke gezinsactiviteit voor kinderen tot groep 8 en hun ouders en opa’s en oma’s. 

Bestuurskandidaten gezocht
Het bestuur hoopt dit najaar op 30 oktober ‘s ochtends, op dezelfde dag als de St. Hubertusjacht, de Algemene LedenVergadering (ALV) te kunnen houden.
Uw aandacht wordt gevraagd voor het aandragen van kandidaten voor het bestuur.
Cees Bassa neemt na een termijn van ruim 8 jaar afscheid als voorzitter van onze vereniging. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de bestuurstaken en mogelijkheden? Mail dan naar voorzitter@vriendenvanmarienwaerdt.nl

Vriendendag(picknick) gecombineerd met wandeling
Vorig jaar bleek het een schot in de roos om de Vriendendag in de vorm te gieten van een picknick met daaraan voorafgaand een mooie wandeling met een gids. Dat vraagt om een herhaling, noteer 25 september maar vast in de agenda!

Activiteiten 3e en 4e kwartaal
  • Zaterdag 25 september: Najaarswandeling in combinatie met Vriendendag (picknick) (tijd en locatie volgt)
  • Zaterdag 30 oktober: ALV vergadering + start St. Hubertusjacht 
    09.30 uur ALV in de Jachtkamer
    Aansluitend, om ca. 12.30 uur, start van de St. Hubertusjacht voor het Grote Huis
  • 18 december Winterwandeling (tijd en locatie volgt)
  • 18 december Houtkloven
    09.15 verzamelen bij ‘t Karnhuis

Kijk op onze website voor de geplande activiteiten 2021. Wijzigingen door bijvoorbeeld corona ziet u daar ook.
Op de Facebookpagina van Vrienden van Mariënwaerdt staan regelmatig foto’s en wetenswaardigheden:
www.facebook.com/vriendenvanmarienwaerdt


Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt


Cees Bassa, Voorzitter


 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp