Copy

Heel veel nieuws over alle activiteiten 2e kwartaal 2020

Vriendennieuws 2 - 2020

Beste vrienden,
 
We zijn het jaar goed begonnen met een bijeenkomst van de werkgroep coördinatoren op 18 januari. Alle vergaderlocaties waren bezet, maar op Mariënwaerdt is altijd een plekje te vinden en dit keer hebben we gebruik gemaakt van het dagelijks kantoor van het landgoed en zo voelden wij ons één dag de leiders van het landgoed.
In de ochtend werd gesproken met alle coördinatoren over alle activiteiten die op de jaaragenda 2020 staan en aangevuld moe(s)ten worden . en in de middag - na de lunch -aansluitend een bestuursvergadering; we waren er tenslotte toch.
 
ALV èn Vriendendag op zaterdag 4 april a.s.
De ALV is voorbereid. De agenda vindt u op de "homepage" van onze website http://www.vriendenvanmarienwaerdt.nl.
Wij verwachten u op 4 april vanaf 09.30 uur in De NIeuwe Refter. Om organisatorische redenen is het prettig wanneer u zich vooraf wilt aanmelden via secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl . Aan de ALV zijn geen kosten verbonden. De koffie/thee is voor rekening van de vereniging.

Om 10.00 uur beginnen we met de ALV waarin we onder andere afscheid nemen van 4 bestuursleden. Het mooie aan onze vereniging is dat alle 4 actief blijven in de diverse werkgroepen. Op dit moment hebben we contact met één aspirant bestuurslid maar we hopen op nog meer want er is nog veel te doen op het landgoed. Schroom niet u aan te melden! “Vele handen maken licht werk” luidt het gezegde.
 

VRIENDENDAG

Frans en Nathalie zagen we de afgelopen weken steeds op de TV (Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan). Heel erg leuk;  u kunt ze 4 april in levende lijve op de ALV ontmoeten en aanspreken over de onderwerpen welke u interesseren.
In de ochtend is het officiële gedeelte over het reilen en zeilen van de vereniging en na een uitgebreide lunch gaan we onze jaarlijkse vriendendag vieren. Dit jaar is het thema heraldiek, oftewel wapenkunde. Frans van Verschuer gaat de wapens van Mariënwaerdt met ons bespreken en geeft ons een inkijkje in de boeken van de bibliotheek over de familiewapens in Nederland. Heeft u al een familiewapen? Breng het mee en vertel er over! Heeft u nog geen wapen? Maak er dan gezamenlijk met ons een. Vriendelijk verzoek zelf stiften, kleurpotloden en eventuele schaar plus ideeën voor/over uw wapen mee te brengen!!

Inschrijven voor de lunch (in De Stapelbakker) en Vriendendag in De NIeuwe Refter (€ 27,50 p.p.) gaat via onze website. Volg de instructies daar of bel, wanneer u er niet uit komt, met ons secretariaat: 06 – 5206 5173. 

Andere activiteiten
Afgelopen weken heeft het erg hard gewaaid en dat is te zien in het bos. Heel veel bomen zijn omgewaaid. Ze liggen kriskras over elkaar heen en de boswachter is afgelopen week begonnen met het zagen van het (openhaard) hout. Hiervoor is een extra houtkloofdag ingelast op zaterdag 25 april. Komt u allen helpen het bos weer toegankelijk te maken en laad uw kofferbak vol met haardhout voor de komende winter. Aanmelden via landgoedgroep@vriendenvanmarienwaerdt.nl of kijk op de website.
 
De klusgroep is actief met het restaureren van de kelder onder het koetshuis; hier is de grafsteen van Petrus van Suyren te zien tijdens een rondleiding op Mariënwaerdt. (Zie bovenstaand foto). Niet alleen zijn de Vrienden actief; ook de timmerman is erg actief op het landgoed: aan de Hoge Sluis aan het begin van de Appeldijk restaureert hij een 6 roeden hooiberg (zie bovenstaande foto links onder).  Interessant om te weten is dat al nieuwe hout afkomstig is van het landgoed Mariënwaerdt. Als deze hooiberg klaar is, gaat de timmerman de hooibergen van de Mouwe aan het begin van de Notendijk restaureren (zie bovenstaande foto rechts onder).

NOG EVEN UW AANDACHT!

Zaterdag 14 maart gaan we het zwerfvuil opruimen. Dit doen we in hetzelfde weekend als NL-Doet waar we ons ook bij aangemeld hebben en door worden ondersteund. Aanmelden kan nog via landgoedgroep@vriendenvanmarienwaerdt.nl tot en met 11 maart a.s..

Twee weken later, op zaterdag 28 maart, is een workshop rozensnoeien in de tuin van het Grote Huis. Heeft u tijd en interesse?  Meld u aan voor een van de activiteiten via José de Bruin: tuingroep@vriendenvanmarienwaerdt.nl .

De laatste activiteit in het tweede kwartaal is de gratis voorjaarsexcursie op zaterdag 16 mei. Er is een botanische wandelroute uitgestippeld waarbij een gids deskundige uitleg geeft. De wandeling start bij De Stapelbakker om 10.00 uur. Honden zijn aangelijnd toegestaan. De excursie eindigt om 12.00 uur. Na afloop is gelegenheid om gezamenlijk iets te drinken of te eten bij De Stapelbakker. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Vanaf dit jaar is het niet meer mogelijk om de lunch vooruit te betalen. 
U kunt zich aanmelden bij Carolien Franken: wandelen@vriendenvanmarienwaerdt.nl. Vrienden en familieleden meebrengen mag! Ook Vriend maken is nog beter ;) .
 
Met vriendelijke groet,
namens het Bestuur van de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt,

Cees Bassa, voorzitter.
 
 
 

Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp