Copy

Najaarsactiviteiten
september 2021

Beste Vrienden,
De herfst staat voor de deur, maar met hopelijk nog voldoende mooie dagen. Want zoals aangekondigd staat op 25 september a.s. de Najaarswandeling gecombineerd met de Vriendendagpicknick gepland. Vorig jaar bleek het combineren van deze twee activiteiten een gouden greep, dus dit jaar in de herhaling en nog wel met een leuke twist tijdens de wandeling!
Het wordt weer een dag vol leuke ontmoetingen en uitwisseling van nieuwtjes en ideeën, culinaire versnaperingen en dat alles in een mooie landgoedomgeving. 
Hieronder staat alles over programma, kosten en aanmelden voor de wandeling en voor de picknick (s.v.p. aanmelden en bestellen vóór 17 september).

Natuurlijk is het mogelijk om óf alleen te kiezen voor de wandeling óf enkel voor die verrukkelijke picknick, maar de hele beleving maakt het natuurlijk wel af. Want wat is er gezelliger dan iets actiefs en culinairs te doen met Vrienden?


Tot slot nog even aandacht voor de nog steeds geldende algemene richtlijnen van het RIVM tijdens onze activiteiten:
- geen handen schudden;
- 1,5 meter afstand houden van elkaar;
- thuisblijven bij koorts, verkoudheid of niet lekker voelen.

Zijn er nog vragen: bel gerust of stuur een mailtje naar secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl

Wij kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet, 
namens het bestuur van de Vrienden van Mariënwaerdt

Cees Bassa, voorzitter

Twee activiteiten op 25 september: wandeling en Vriendendagpicknick!

Najaarswandeling op het landgoed
De Wandelgroep heeft voor deze wandeling een verrassing voor ons in petto waarbij kennis over Mariënwaerdt heel goed van pas komt en er voor de winnaar van de quizvragen een traktatie klaarstaat. Komt u al jaren op Mariënwaerdt of hebt u de serie “Bij ons op het landgoed” bekeken (of gokt u uitermate goed), dan kan het zomaar zijn dat u een traktatie wint. Maar ook zonder prijs is dit natuurlijk een heerlijke ochtend.
De wandeling begint en eindigt bij de Stapelbakker, duurt 1,5 á 2 uur en is ook toegankelijk voor mindervalide Vrienden en introducees. Ook honden zijn welkom. 
Aanmelden s.v.p. vóór 17 september: stuur een mail met het aantal deelnemers naar secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl
Verzamelen om 10.45u bij het parkeerterrein van de Stapelbakker
Vertrek 11.00u
Aansluitend aan de wandeling is er nog een leuke activiteit waaraan u kunt deelnemen: de Vriendendagpicknick van 13.00-15.00u. 


 

Vriendendagpicknick bij de Stapelbakker
We zijn blij dat wij u in deze lastige tijd de mogelijkheid kunnen bieden om het landgoed te bezoeken, te ondersteunen en elkaar te ontmoeten tijdens deze Vriendendagpicknick op zaterdag 25 september van 13.00 tot 15.00 uur. 
Op gepaste afstand (we hebben tenslotte plaats genoeg) kunt u met familie of vrienden genieten van een heerlijke picknick aan picknicktafels of op een kleed. Daarna mag u natuurlijk nog zo lang als u wilt blijven op het Landgoed. 
Aan alle weersomstandigheden is gedacht: bij mooi weer picknicken we aan 13 picknicktafels op het grasveld naast het terras van de Stapelbakker. Is het minder weer dan nemen we plaats onder de tent op het terras van de Stapelbakker. Is het slecht weer dan picknicken we in de schuur van de Abtsbouwing of Kapschuur. 
Kosten picknick € 19,50 p.p. (geen borg voor de mandjes)
Aanmelden vóór 17 september: stuur een mail met het aantal deelnemers naar 
secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl
Bestel uw picknick hier  
Ophalen picknick vanaf 12.45u bij wat sinds corona de uitgang van de Stapelbakker/Landgoedwinkel is (de vroegere hoofdingang van de Stapelbakker).


 
Mezenkasten en Insectenhotels

En bent u toch op het landgoed op 25 september, dan volgt hier nog een tip.
Door de klusvrienden werden in het verleden al bouwpakketten gemaakt voor zelfbouw van insektenhotels. En heel bijzonder: met hout afkomstig van het Landgoed!
In verband met de bestrijding van de processierupsen maakten de klusvrienden dit jaar ook mezenkasten. Wellicht zag u de beelden dit voorjaar in de tv-serie over Landgoed Marienwaerdt  "In het hart van ons landgoed".
Wilt u zelf ook graag een insektenhotel (bouwen) of mezenkast kopen? Dat kan via de Landgoedwinkel in Beesd. De kosten bedragen € 10,- per kast of hotel.
Dit zijn natuurlijk ook heel bijzondere cadeautjes voor de komende Sinterklaas of kerstdagen. 

Activiteiten oktober 2021
Zaterdag 30 oktober ALV vergadering + St. Hubertusjacht:

  • 09.30u ALV in de Jachtkamer

  • Aansluitend (om ca. 12.30u) start van de Hubertusjacht vóór het Grote Huis

Kijk op onze Jaaragenda voor de overige geplande activiteiten 2021. Wijzigingen door bijvoorbeeld corona ziet u daar ook. Op de Facebookpagina van Vrienden van Mariënwaerdt staan regelmatig foto's en wetenswaardigheden.

Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp