Copy
Update Q2 Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,


De zomer is officieel begonnen! Na lang wachten zijn de horeca-ondernemingen en culturele instellingen gelukkig weer open. De hoogste tijd om de campagne 'Ontdek je eigen stad' te herlanceren.

In deze update vind je een overzicht van het nieuws en de campagnes die we de afgelopen maanden zijn gestart en de komende weken gaan voeren.

Wens jullie een fijne zomer!

Ger Welbers,
Directeur Alkmaar Marketing en VVV Alkmaar
(onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing)
NIEUWS

EVEN VOORSTELLEN

Per 1 mei is Mandy Duijvelshoff bij ons begonnen als Senior Marketeer voor de toeristische marketing van Bergen, Egmond, Schoorl en Castricum. Mandy is hiervoor als marketing en communicatie professional werkzaam geweest bij de Rabobank voor o.a. regio Alkmaar, Bergen en Castricum.
Kennismaken? Mandy is te bereiken op mandy@bergenmarketing.nl

NICOLETTE VAN DAM & BAS SMIT IN ALKMAAR

Actrice Nicolette van Dam en haar man Bas Smit hebben de afgelopen maanden een ontdekkingsreis door de twaalf provincies gedaan. Op 22 april brachten ze natuurlijk ook een bezoek aan Alkmaar waarin ze o.a. een kijkje namen in het Kaasmuseum. Alles wat zij in Nederland hebben beleefd, is nu gebundeld in het vakantieboek 'Nederland heeft Alles'.

TERRASSENTOUR 'HEF JE GLAS'

Op 19 mei waren Alkmaarder Marco Borsato en Rolf Sanchez in Alkmaar te vinden op de terrassen van o.a. Cafe Berries, Eetcafé Pluim en Café de Eenhoorn. Het bezoek was onderdeel van de terrassentour door Nederland ter promotie van hun nieuwe single 'Hef je glas'. De heren brachten flink wat colaatjes, vaasjes en bitterballen rond om samen met te proosten op de nieuwe single.  
CITYMARKETING

ODE AAN HET LANDSCHAP

In 2021 staat het Nederlandse landschap in de schijnwerpers tijdens het themajaar 'Ode aan het Landschap'. Zo ook in Noord-Holland, en dus in onze regio. Terecht. Want je kunt in de omgeving van Alkmaar letterlijk én figuurlijk, alle kanten op. Op Nationale Molendag, is bij de Museummolen het officiële startsein gegeven voor het themajaar. Er worden tal van mooie projecten georganiseerd. 

Een van de projecten is 'Fluisterende Molens'. Door middel van een prachtige podcast in samenwerking met Roos Schlikker word je langs de vele molens meegenomen in Noord-Holland. Deze video neemt je alvast mee in de sfeer. 

Daarnaast hebben we de fietsroutes Land van Leeghwater en de Pontjesroute vernieuwd (zie foto). Onderweg kom je alles te weten over het ontstaan van de verschillende landschappen die je passeert. Ook werd in het FietsActief magazine onze Haring & Henneproute opgenoemd (i.s.m. Bureau Tourisme Laag Holland & Marketing Zaanstreek). 

In onze podcast 'Koffie voor 2' was Ellen Klaus te gast. Ze is de aanjager van Ode aan het Landschap vanuit Provincie Noord-Holland. Ger sprak haar over wat we kunnen verwachten in het bijzondere themajaar, haar rol en welke landschappen er binnen de gemeente centraal staan. 
CAMPAGNES

VOORJAARSCAMPAGNE

Vanaf eind april zijn we de voorjaarscampagne gestart om (meer)daagse bezoekers te verleiden om naar de groene, ruimtelijke en verrassende omgeving van Alkmaar (het Land van Leeghwater) te komen om te fietsen, wandelen en varen en om de cultuurhistorische stad Alkmaar te ontdekken. 

Dit hebben we gedaan middels artikelen in o.a. het Plus Magazine, de FietsActief en MAGGS Bergen. Daarnaast hebben we een social media campagne ingezet. Met deze campagne hebben we een bereik gerealiseerd van 1.379.000.

ONTDEK JE EIGEN STAD

Half mei werden er versoepelingen aangekondigd, wij zijn dan ook weer van start gegaan met de campagne Ontdek je eigen stad; eet, drink, winkel en beleef lokaal. De banieren in de stad werden weer opgehangen, de landingspagina werd geüpdate en er werd een Facebookcampagne opgetuigd. Op deze manier stimuleren we de bewoners om lokaal te shoppen en de stad te ontdekken. De resultaten zijn te vinden op onze website

ALKMAARS KANAAL

Vanaf 20 mei zijn we samen met Gemeente Alkmaar de campagne voor Alkmaars Kanaal gestart, het grootschalig woningbouwproject langs het Noordhollandsch Kanaal. Via social media, online banners, Billboard, landingspagina en ons magazine verhogen we de bekendheid van het project onder onze (regio)bewoners. Meer informatie kun je vinden op de website Alkmaars Kanaal.
PARTNERS

STERA NIEUWE PRACHTPARTNER

Evenementenorganisatie STERA (Stichting Top Events Regio Alkmaar) heeft zich aangesloten bij de netwerkclub van Alkmaar Marketing en is daarmee het nieuwste lid van de PrachtstadClub. Met een fotomoment in de Alkmaarse binnenstad hebben directeur Ger Welbers en Ron Huiberts het partnerschap officieel beklonken. “Een logisch gevolg van een reeds succesvolle samenwerking”, aldus Ger. Lees hier het hele persbericht.
 
Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.

HORECA SYMPOSIUM

Op 10 mei vond in het AZ-stadion het Horeca Symposium plaats voor de regio Alkmaar. Het Horeca Symposium is een regionaal evenement waarbij horecaondernemers, marktpartijen en de gemeente Alkmaar samen komen en gezamenlijk de nodige stappen zetten om de horeca in Alkmaar zo snel mogelijk te laten herstellen van de coronacrisis. Alkmaar Marketing gaf een presentatie over trends en de middelen en campagnes die zij inzetten voor het herstel van de horeca.

PODCAST 'KOFFIE VOOR 2'

De regio Alkmaar zit vol met ondernemende mensen. Met die mensen gaan wij in gesprek. Waar halen ze hun inspiratie en energie vandaan en waar zien zij kansen? Je hoort het in de nieuwe afleveringen van de podcastserie Koffie voor 2. Ger Welbers heeft al met veel gasten koffie gedronken. Van museumdirecteur Patrick van Mil tot nachtburgermeester Robert-Jan Wille en van stadsdichter Joris Brussel tot wethouder Elly Konijn. De podcasts zijn te beluisteren via Stadstreek Centraal en Spotify. Bekijk hier alle podcasts

VVV ALKMAAR

De winkel van VVV Alkmaar op het Waagplein is weer dagelijks tot 17:00 uur geopend.

Vakantie in eigen land, wandelen en fietsen zijn populair. Wil je drukwerk (stadswandelingen, fietsroutes, etc.) inkopen om toe te voegen aan je arrangement of om zelf te verkopen? Mail dan naar miranda@vvvweb.nl.

MEDIAPAKKETTEN 2021

Wil jij jouw organisatie via Alkmaar Prachtstad in de schijnwerpers zetten? Dat kan. Van nieuwsbrieven tot social media en van billboards tot het Alkmaar Prachtstad Magazine - de mogelijkheden zijn eindeloos! Lees hier meer over onze Mediatarieven 2021.

BEELDBANK

Wist je dat wij ook een beeldbank hebben? Op onze website kun je veel verschillende, mooie foto's van Alkmaar en omgeving gratis downloaden voor redactioneel gebruik. 

Plaats je de beelden ter promotie van onze prachtstad online? Link dan ook naar de website www.alkmaarprachtstad.nl voor informatie en inspiratie over Alkmaar.
ALKMAAR IN DE MEDIA

Bioscoop-Sint komt dit jaar aan in De Rijp - NHD (22 juni 2021)

Noord-Holland tips: dit zijn de tofste hotspots - Lara Reist (16 juni 2021)

-  Alkmaar hip én historisch - MAGGS Bergen magazine Pagina 96 en 97 (zomereditie 2021)

STERA Prachtpartner Alkmaar Marketing – Alkmaars Nieuwsblad Pagina 13 (28 mei 2021) 

Vernieuwde Leeghwater en Pontjesroute voor themajaar ‘Ode aan het Landschap’ – Alkmaars Nieuwsblad Pagina 5 (21 mei 2021) 

Hip & historisch Alkmaar – Vakantiemagazine Wat gaan we doen? (17 mei 2021)

Speurtocht Alkmaar voor volwassenen - Rodi Media (6 mei 2021)

Ode aan het Land van Leeghwater – FietsActief Pagina 18-22 (14 april 2021)

Theesommelier Linda Appelman (Mevrouw Cha) deelt de theetrends van dit moment - Koffietijd (30 april 2021)

Terrassen weer open, Jeugdjournaal bij Heeren van Sonoy - NOS Jeugdjournaal (28 april 2021) vanaf 10.10 min.

ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
 
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.