Copy
Dit heeft Alkmaar Marketing het afgelopen kwartaal gedaan.
Bekijk e-mail in browser
Alkmaar Marketing - Update Q2 2019 
 
Met trots presenteren we hierbij onze tweede kwartaalupdate van dit jaar. Een flink uitgebreide, want we hebben weer alles behalve stilgezeten de afgelopen drie maanden.

Zo is het kaasmarktseizoen succesvol van start gegaan met volop aandacht voor onze kaasmeisjes en -jongens. Het EK Wielrennen staat binnenkort voor de deur en vroeg om een vernieuwing van onze website www.visitalkmaar.com. In het verlengde van dit bijzondere evenement gaan we ons met de zomercampagne richten op het promoten van recreatief fietsen in de prachtige omgeving van Alkmaar. 

In deze nieuwsbrief vind je een beknopt overzicht van wat Alkmaar Marketing het afgelopen kwartaal heeft gedaan.
NIEUWS
Succesvolle start kaasmarktseizoen

Op 29 maart opende Alkmaar als eerste stad van Nederland het kaasmarkt-seizoen. Oud-wielrenner en ploegleider Cees Priem had de eer de bel te luiden. Er was veel aandacht vanuit de media voor de kaasmeisjes en vooral -jongens, die dit jaar voor het eerst ingezet werden. 
EK Wielrennen 

Van 7 tot en met 11 augustus strijden wielrenners uit alle Europese landen om de titel tijdens het EK Wielrennen. Zowel de individuele tijdritten als de wegwedstrijden zullen plaatsvinden met Alkmaar als decor. Als Alkmaar Marketing nemen we een groot deel van alle communicatie rondom dit mooie, sportieve evenement op ons. Op onze speciale EK-pagina vind je alle informatie over dit evenement.
CITYMARKETING
Visit Alkmaar-website is vernieuwd
 
We hebben de afgelopen weken visitalkmaar.com vernieuwd. Je vindt er nu nóg meer Alkmaar-inspiratie: de handigste tips voor een bezoek aan Alkmaar en een overzicht met de leukste evenementen voor toeristen in het Engels, Duits en Frans.  
Alkmaar Prachtstad-magazine 
 
Ons zomermagazine van is weer verschenen. Daarin lees je alles over o.a. het EK Wielrennen en Victorie Sail Alkmaar, maar ook inspiratie en informatie rondom winkelen, eten & drinken, voorstellingen en evenementen. Uiteraard ontbreekt in dit nieuwe nummer ook een extra uitgebreide uitagenda niet. 

Wil je redactionele aandacht in het nazomermagazine, dat 26 augustus verschijnt? Neem dan contact op met Kim.
Onderzoek & ontwikkeling

NBTC Holland Marketing heeft Perspectief 2030 gelanceerd, een nieuwe visie op de bestemming Nederland. Nederland verwacht richting 2030 een groei van 50% van het aantal internationale toeristen. Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waarbij het doel is dat alle Nederlanders profiteren van toerisme, dus zowel bewoners, bezoekers als bedrijven.
Alkmaar Marketing is uw partner voor onderzoekzoeksgegevens, trends en ontwikkelingen. Op onze pagina is een overzicht van de laatste trends en onderzoeken te vinden. Meer info? Neem dan contact op met Melanie.
AlkmaarPas toeristenpas
 
De AlkmaarPas is er niet alleen voor de (regio)bewoners. Ook (inter)nationale bezoekers kunnen met de pas gratis of met korting naar diverse musea en krijgen korting bij vele winkels en restaurants en bijv. fiets- en bootjesverhuur in Alkmaar en omstreken.
De AlkmaarPas is verkrijgbaar bij de VVV. Heb je interesse in deelname als bedrijf? Informeer bij Linda naar de mogelijkheden.
Groeten uit Alkmaar-nieuwsbrief 
 
Elk half jaar informeren wij de 3000 abonnees voor herhaalbezoek en verhogen wij de doorklik naar de websites.
Voor de Nederlandse versie: https://bit.ly/2QVzdoM 
Voor de Engelse versie: https://bit.ly/319qSSV  
Voor de Duitse versie: https://bit.ly/2XviMBN   
 
Instawalk Alkmaar  

Op zondag 12 mei heeft Alkmaar Marketing i.s.m. King’s Inn Ho(s)tel en fotograaf Marcel Witte een ‘Instawalk’ door Alkmaar georganiseerd. Tijdens deze wandeling werden de deelnemers aangemoedigd om de mooiste foto’s te maken en deze te delen op Instagram met vaste hashtags. 
Na deze succesvolle eerste Instawalk zal Alkmaar Marketing inzetten op een volgende editie in het najaar. 
Gastcollege Hogeschool Inholland

Alkmaar Marketing gaf een gastcollege over citymarketing aan de studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar. Genoeg creativiteit, inspiratie en frisse ideeën van jongeren. Werk aan de winkel!
Blog-event Bureau Toerisme Laag Holland

Voor de site www.ilovenoordholland.nl heeft Alkmaar Marketing meegewerkt met een blog-event. Daaruit kwam alvast deze video met een fantastisch beeld van Laag Holland en het Land van Leeghwater met o.a. De Rijp. De komende maanden komen er nog meer mooie blogs online. 
 
CAMPAGNES
FietsActief

Alkmaar Marketing verschijnt in het zomernummer van FietsActief (26 juli) met een speciale streekgids over Alkmaar en omstreken, inclusief een originele fietsroute.
De streekgids wordt verspreid onder de abonnees van FietsActief (15.000) en Zin (21.000). Daarnaast wordt de Streekgids ook ingestoken in het Alkmaars Nieuwsblad van 31 juli (met een oplage van 46.100 stuks) om het recreatieve fietsen in de omgeving te stimuleren naar aanleiding van het EK Wielrennen. Volg hiervoor #alkmaarfietst.
NS Spoordeelwinkel

Na een succesvolle actie van vorig jaar hebben we dit jaar ook een mooie samenwerking met NS voor de nationale bezoeker. In de maanden mei en juni kunnen bezoekers voor 18 euro vanuit heel Nederland een dagretour kopen naar Alkmaar. Daar zit ook een toegangsbewijs voor het Kaasmuseum bij. 
Winkelcampagne

Alkmaar is een heerlijke en veelzijdige winkelstad. De stad is in 2017 niet voor niets verkozen door ZOOVER als leukste winkelstad van Nederland. Met onze winkelcampagne willen we Alkmaar in de regio Noord-Holland profileren als gezellige winkelstad met een divers aanbod aan grote en kleine unieke winkels.
De campagne zal deze zomer te zien zijn op Facebook, banners op de website van NH Media, digitale schermen en in het Alkmaar Prachtstad Magazine. 
Campagne Uitagenda

In de maand mei hebben we succesvol de campagne Uitagenda AlkmaarPrachtstad ingezet. Doelstelling van deze campagne was om bij (regio)bewoners en bezoekers de uitagenda van AlkmaarPrachtstad onder de aandacht te brengen. De boodschap van de campagne was dan ook: Wie wil weten wat er in Alkmaar te doen is, kijkt op AlkmaarPrachtstad.nl. Tijdens deze campagne hebben we verschillende middelen ingezet: zie onze website.
 
Komende campagnes

Wie Alkmaar zegt, zegt de kaasmarkt. Maar Alkmaar heeft veel meer te bieden, zoals cultuurhistorische pareltjes en prachtige evenementen zoals Kaeskoppenstad en Victorie Sail Alkmaar. Daarnaast is het de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie kust en het buitengebied.
We zijn momenteel druk bezig met de zomercampagne, kustcampagne en natuurlijk de campagne rondom het EK Wielrennen. Meer details daarover lees je in de volgende nieuwsbrief.

 
PARTNERS
Thema bijeenkomst Bereikbaarheid

Alkmaar Marketing heeft met Alkmaars Bolwerk op 6 mei j.l. een bijeenkomst georganiseerd rond het thema 'Bereikbaarheid' voor zowel bewoners als bezoekers. Anouk Susan van NBTC Holland Marketing gaf een inzichtelijke presentatie over het consumentengedrag van de Duitse bezoeker.
Partner bijeenkomst A meets Z

De business club van Alkmaar en Zaanstreek kwam op 23 april j.l. samen. Lex Kruijver van Respons / Marketing Zaanstreek sprak over wat topsport-evenementen voor je stad doen. Wethouder Pieter Dijkman nam daarna het stokje over met over met een verhaal over het EK Wielrennen.
Nieuw bestuurslid Alkmaars Bolwerk

Namens Alkmaar Marketing is Eduard Pieter Oud aangetreden als bestuurslid van Alkmaars Bolwerk. Zo kan zij als één sterke partij van eigenaren en ondernemers nog effectiever werken aan de aantrekkelijkheid en promotie van de stad. V.l.n.r.: Rein de Wit, Arjan Groot, Petra Zijlstra, Eduard Pieter Oud en Axel de Groot. Missend op de foto: Lida Mathot en Jeroen van Duin.
Ook PrachtPartner worden? 

Het ambassadeurschap is een van de partnerschapsvormen die Alkmaar Marketing met ingang van 2019 kent. Als PrachtPartner ondersteun je enerzijds de marketingorganisatie en profiteer je anderzijds van allerlei voordelen die partners ontvangen. Wil je meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.
ALKMAAR IN DE MEDIA
Ook de pers wist Alkmaar de afgelopen maanden weer goed te vinden. Een greep uit alle publicaties:

Alkmaar wil eigen kaas - Editie NL (juni)
Kaasjongen Thijs in het Straatjournaal (mei)
Travelbook Alkmaar best of - Fashionchicks (30 mei)
Vier het leven - Telegraaf (24 mei)
't Fnidsen Alkmaar, slapen in sfeer - Misset Horeca Special (10 mei)
Kaeskoppenstad op NH Radio (mei)
Discover Benelux – Inflightmagazine (KLM, British Airways, Brussels Airlines, Luxair) (mei)
Alkmaar Prachtstad, meer dan alleen dé kaasmarkt - Bourgondische Beleving (23 april)
One perfect day in Alkmaar, a cheesy day trip from Amsterdam -
Wanderlustingk
 (11 april)
Alkmaar Cheese Market: What to know before your first visit - 
Wanderlustingk
 (10 april)
Alkmaar, Hollandser wordt het niet – Wat gaan we doen Magazine (april)

 

Twitter
Facebook
Instagram