Copy
Update Q1 Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,


De kop is eraf. Het voorjaar breekt aan - en daarmee hopelijk betere tijden!

Ondanks de maatregelen in het eerste kwartaal, hebben we met zijn allen de schouders eronder gezet. Hierbij de eerste kwartaalupdate van 2021, met daarin o.a. meer over de fusie van Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland, het eerste Alkmaar Prachtstad-magazine, de Toeristische Aftrap, de Voorjaarscampagne (die binnenkort van start gaat) en de vernieuwde fietsroute in het Land van Leeghwater.

Hopelijk tot gauw,

Ger Welbers,
namens Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland
NIEUWS

STICHTING HART VAN NOORD-HOLLAND

Per 1 januari 2021 zijn Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland gefuseerd. Samen gaan we verder onder het overkoepelende merk 'Stichting Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing’. De fusie is een logische stap, omdat beide organisaties al lange tijd intensief met elkaar samenwerk(t)en. Hierdoor kunnen we onze activiteiten voor alle doelgroepen nog beter afstemmen en uitvoeren. De consumentenmerken Alkmaar Prachtstad en VVV blijven als afzonderlijke merken bestaan.

KAASMARKT ALKMAAR

Op 26 maart zou de eerste Kaasmarkt van het seizoen plaatsvinden. Dat was vanwege COVID-19 niet mogelijk. Gelukkig kunnen we de Alkmaarse Kaasmarkt dankzij deze video van Ed van de Pol toch een beetje herbeleven! De video is gedeeld op onze Facebookpagina's en heeft ruim 176.000 mensen bereikt in Nederland, Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. 

JAAROVERZICHT 2020

2020 was een bijzonder jaar, waarin we vanaf half maart te maken kregen met het coronavirus. Ondanks de beperkingen zijn we trots op onze activiteiten en de behaalde successen. In dit jaaroverzicht lees je alles over de campagnes die we hebben gevoerd in 2020.
CITYMARKETING

ALKMAAR PRACHTSTAD-MAGAZINE

Afgelopen week viel het Alkmaar Prachtstad-lentemagazine bij 100.000 huishoudens in de stad en regio op de mat. Boer Tom ontving uit handen van hoofdredacteur Robin Pusch het eerste exemplaar. Het magazine staat in het teken van Ode aan het Landschap, vernieuwing in de stad (waaronder het Alkmaars Kanaal) en - hoe kan het ook anders - tulpen! Lees het magazine hier.  

STADSPLATTEGROND

Begin dit jaar is er een herziene versie verschenen van de stadsplattegrond. De plattegronden worden net als het magazine in Alkmaar en de regio verspreid. Bezoekers mogen deze gratis meenemen. De afgelopen tijd hebben we het magazine en de plattegronden op zoveel mogelijk relevante plekken bezorgd. Heb je niets ontvangen of zijn ze op? Neem contact op via info@alkmaarprachtstad.nl.

GROETEN UIT ALKMAAR-NIEUWSBRIEF

Na het succes van de Groeten uit Alkmaar-nieuwsbrieven van vorig jaar, houden wij deze er ook dit jaar in. De eerste wordt binnenkort verstuurd, zodra het toerisme weer enigszins op gang komt en wij onze voorjaarscampagne lanceren. Ook diverse hotels versturen deze nieuwsbrief aan (oud)-gasten om hen te verleiden nogmaals naar Alkmaar te komen. 

VERNIEUWDE FIETSROUTE LAND VAN LEEGHWATER

VVV Hart van Noord-Holland, VVV De Rijp, Alkmaar Marketing en Gemeente Alkmaar hebben samen de fietsroute door het Land van Leeghwater vernieuwd. Aan de ene kant staat de Leeghwater-fietsroute, waarbij je o.a. door Schermerhorn, Zuidschermer, De Rijp en Graft fietst. Op de andere kant vind je de bekende Pontjesroute, die om het Alkmaardermeer loopt. De routes vind je samen op één kaart, die voor €2,50 verkrijgbaar is bij de VVV (Alkmaar en De Rijp) en de informatiepunten in de Beemster en Castricum. Ook is de fietsroute binnenkort online verkrijgbaar via de webshop
CAMPAGNES

BEZORGEN IN ALKMAAR BLIJFT ACTUEEL

In maart 2020 lanceerden we de landingspagina bezorgeninalkmaar.nl. Op dit platform vindt de consument in één oogopslag alle winkels, horeca en andere dienstverleners die thuisbezorgen of waar je kunt bestellen en afhalen. In januari heeft er een Facebookcampagne gedraaid, waarmee we bijna 20.000 mensen in (regio) Alkmaar hebben bereikt. Deze week wordt er op de pagina een nieuw filter toegevoegd, wat zoeken makkelijker maakt. Offline vind je de uitingen over Bezorgen in Alkmaar op de banieren rondom het centrum, billboard langs de ring en natuurlijk in het Alkmaar Prachtstad Magazine.

VOORJAARSCAMPAGNE EN ONTDEK JE EIGEN STAD

In de voorjaarscampagne richten we ons op de regiobewoner en de nationale bezoeker. We nodigen ze uit te komen fietsen in de omgeving van Alkmaar door middel van een online campagne, gratis fietsrouteboekje en een inspirerende landingspagina. Ook verscheen er onlangs een artikel in het Plus Magazine (bereik 900.000, 50+ers) met zes pagina's over Alkmaar, boordevol tips en verhalen over onze mooie regio. Daarnaast verschijnt Alkmaar binnenkort in FietsActief (i.s.m. Bureau Toerisme Laag Holland) de nieuwe edities van BERGEN en Wat Gaan We Doen en staat Alkmaar in het fiets- en wandelboekje en op de Regiokaart van Holland Boven Amsterdam.

Zodra er versoepelingen aangekondigd worden, gaan we ook weer van start met de campagne Ontdek je eigen stad; eet, drink, winkel en beleef lokaal. 

ALKMAARPAS-CAMPAGNE

De AlkmaarPas is voor € 15,- verkrijgbaar bij o.a. de Primera, de Boer Lederwaren en via de website. Het hele jaar door loopt er een online campagne om de verkoop van de pas te stimuleren. Om de AlkmaarPas nog beter te laten aansluiten bij de behoeften van de consument en de ondernemers zijn we bezig met een onderzoek. In de volgende nieuwsbrief vertellen we hier meer over.
PARTNERS

TOERISTISCHE AFTRAP

Eind maart vond in TAQA Theater de Vest de toeristische aftrap plaats. De aftrap was online te volgen voor genodigden. Jos Klerx (Rabobank), Melanie Goudsblom (Alkmaar Marketing) en Milo Berlijn (Trainmark) spraken over de toekomst van de sector, over de uitdagingen waar we mee te maken hebben en over wat we samen kunnen doen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Kijk de webinar hier terug. 

INTERNATIONALE TOERISMEBEURS

Hart van Noord-Holland nam in de tweede week van maart deel aan de ITB NOW, de grootste Travel Trade Show wereldwijd. De toerismebeurs - die ieder jaar in Berlijn wordt gehouden - vond dit jaar online plaats. Miranda Tonkes (Manager Gastheerschap en Informatievoorziening bij de VVV) vertelde over al het moois wat Alkmaar en de regio te bieden hebben.

PERSBOEK

Om alle pers met interesse in Alkmaar van de juiste informatie te voorzien, hebben wij een Nederlands, Engels en Duits persboek. Deze zijn recentelijk vernieuwd en kunnen via onze website gedownload worden. 

MEDIAPAKKETTEN 2021

Wil jij jouw organisatie via Alkmaar Prachtstad in de schijnwerpers zetten? Dat kan. Van nieuwsbrieven tot social media en van billboards tot het Alkmaar Prachtstad Magazine - de mogelijkheden zijn eindeloos! Lees hier meer over onze Mediatarieven 2021.

DRUKWERK VVV

VVV Alkmaar is vooralsnog geopend op vrijdag en zaterdag - voor click and collect. Zodra er versoepelingen komen, gaat de winkel weer open. Wil je drukwerk (stadswandelingen, fietsroutes, etc.) inkopen om toe te voegen aan je arrangement of om zelf te verkopen? Mail dan naar miranda@vvvweb.nl

PRACHTPARTNER WORDEN?

Sinds de oprichting van de Prachtstadclub in 2019 telt het gezelschap al vele leden. Uiteraard verwelkomen we graag nieuwe bedrijven en instanties. PrachtPartners willen actief zijn binnen het Alkmaar Marketing-netwerk, ingevuld door de PrachtstadClub, die onder voorzitterschap staat van onze burgemeester. Een club die onze partners de mogelijkheid biedt om geregeld, zowel formeel als informeel, met elkaar het gesprek aan te gaan. Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.
ALKMAAR IN DE MEDIA
ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
 
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.