Copy
Kwartaalupdate Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarkting
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,

De zomer is deze week officieel begonnen. Met een aantal heerlijke zomerse dagen achter ons is het heerlijk genieten in de regio Alkmaar. De terrassen zitten gezellig vol, het bruist van de evenementen en de VVV is weer goed gevuld met bezoekers. 

We draaien met onze organisatie op volle toeren. We zijn druk bezig met de komst van De Vaandeldrager naar Alkmaar in juli, natuurlijk World Living Statues Festival (oktober) en het Alkmaar Ontzet 450 jaar. 

Ook zijn we goed zichtbaarheid in de media. Na een fantastische publicatie in de Lonely Planet, hebben we deze week ook de Duitse WDR op bezoek. Zij maken een culinaire reisreportage over Alkmaar en de regio. 
 
Een prettige zomer gewenst!

Ger Welbers, 
Directeur Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing

INHOUDSOPGAVE

NIEUWS

ALKMAAR IN DE LONELY PLANET

Het nieuwste Lonely Planet magazine NL is uit met daarin een prachtreportage van maar liefst 6 pagina's over Alkmaar en haar omgeving! Ook online staat er een mooi artikel. We willen alle fantastische ondernemers die hebben meegeholpen bedanken: El Kombi Sup Alkmaar, De Eendracht Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Miss Central, Alexandra Honings, Boutique hotel Luttik en Paviljoen Noord.

Het magazine heeft een totale oplage van 30.000 exemplaren in Nederland met een bereik van 120.000. De reiswebsite van Lonely Planet heeft maandelijks zo'n 100.000  bezoekers en ruim 50.000 volgers op de Nederlandse social media kanalen. 
Lees het artikel

WDR IN ALKMAAR

Deze week filmde WDR in de regio Alkmaar voor het culinaire reisprogramma "Björn Freitag kocht grenzenlos köstlich".

Vrijdag 5 augustus om 17:45 uur wordt het programma uitgezonden op WDR met een bereik van 2 miljoen kijkers. Onze ondernemers Sophie van SOEPP en Brian van NEDER spelen een grote rol in de uitzending, met natuurlijk ook de kaasmarkt en de mooie kust van Egmond.

NIEUWE COLLEGA: SYLVIA

Wij stellen graag ons nieuwste teamlid aan je voor: Sylvia Sierhuis. Sylvia is op 1 juni gestart als onze office manager, zij is de spin in het web hier op kantoor en nu al onmisbaar.

Naast haar werkzaamheden als office manager is ze ook de rechterhand van onze directeur en ondersteunt ze onze financiële afdeling.  
Sylvia werkt van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 13:00u en is bereikbaar op sylvia@alkmaarmarketing.nl.
CAMPAGNES

KAESKOPPENSTAD BANNERCAMPAGNE

Kaeskoppenstad is een van onze etalage evenementen, omdat dit evenement het verhaal van Alkmaar vertelt. Daarom hebben wij Kaeskoppenstad extra ondersteund met citydressing (banieren, billboard, abri door de hele stad), aandacht in het Alkmaar Prachtstad Magazine, onze nieuwsbrief, online, op onze socials en een bannercampagne bij onze partner NH Media.

LENTE- EN ZOMERCAMPAGNE

Vanaf april zijn we de lente- en zomercampagne gestart om (meer)daagse bezoekers te verleiden om naar de omgeving van Alkmaar te komen om te fietsen, wandelen, winkelen en om de cultuurhistorische stad Alkmaar te ontdekken. Dit hebben we gedaan met artikelen in o.a. het Lonely Planet Magazine, Landal Magazine en MAGGS Bergen. Daarnaast zetten we ook een landelijke social media campagne in en onze “Groeten uit Alkmaar” nieuwsbrief.

DE VAANDELDRAGER

De Vaandeldrager is de hele maand juli te bewonderen in het Stedelijk Museum Alkmaar. Samen met het museum zetten we een grote mediacampagne op, om de nationale, maar vooral de regiobezoeker naar Alkmaar te trekken. Dit doen we met buitenreclame, advertenties in regionale kranten, NH media en een katern in het NRC. Ook is De Vaandeldrager zichtbaar op de banieren, billboards en het spandoek op de Karperton.

ALKMAAR ONTZET 450 JAAR

Op 8 oktober 2023 is het 450 jaar geleden dat de Alkmaarders de Spanjaarden versloegen en de Victorie werd uitgeroepen. Daarom viert en herdenkt Alkmaar - van 8 oktober 2022 tot en met 8 oktober 2023 - een jaar lang het 450-jarig Alkmaar Ontzet! Voor het jaar heeft Alkmaar Marketing het concept en het logo ontwikkelt en verzorgt zij de totale marketing. Meer nieuws volgt snel..
CITYMARKETING

FRONT OFFICE MEDEWERKERSDAGEN

Gemeente Alkmaar
Op 20 juni hebben onze collega's Britt & Rosemaryn de Front Office Medewerkers van alle hotels in de gemeente Alkmaar rondgeleid. Het was een geweldige dag, waarin de Front Office Medewerkers werden geïnformeerd en geïnspireerd over wat er allemaal in Alkmaar en het buitengebied dit jaar op stapel staat en wat er voor bezoekers allemaal te beleven is.

Gemeente Bergen & Castricum
Op 27 juni organiseerden we ook een dag voor alle Front Office Medewerkers van gemeente Bergen & Castricum. Met onder andere bezoeken aan het Huis van Hilde, bezoekerscentrum de Hoep, een rondje langs alle kunst, cultuur en erfgoed in Bergen, een tour met de zonnetrein in Schoorl en een busrit door Egmond ontdekken de front office medewerkers de gehele regio.
 

ALKMAARPRACHSTAD UITAGENDA FLYER

De nieuwe AlkmaarPrachtstad Uitagenda flyer is uit van de maand juli/augustus. Deze wordt verspreid op prominente plekken (hotels, horeca, theater, musea, bibliotheken, etc), zowel in Nederlands als in het Duits. Zo weet elke bezoeker wat er te doen is in de gemeente Alkmaar.

UPDATE BERGEN, EGMOND & SCHOORL

Op de websites Bergen, Egmond, Schoorl en Castricum staan nu duidelijk een link voor de pers en de beeldbank. Zo wordt het makkelijk voor de pers om ons te vinden. Voor Alkmaar bestond deze al.
PARTNERS

LOPEN VOOR JEUGDFONDS SPORT ALKMAAR

Op woensdag 25 mei liepen we met een team van collega's van Hart van Noord-Holland de Alkmaar City Run by Night, van onze partner Le Champion, voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar. Met alle deelnemers haalden we samen 3000 euro op. Hierdoor kunnen kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouder(s) een minimum inkomen hebben, lid worden van een sportvereniging en lekker in beweging komen. Doe jij volgend jaar ook mee?

BEZOEK LAND VAN LEEGHWATER

Donderdag 9 juni brachten we met ons hele team een bezoek aan het buitengebied van Alkmaar. We zijn gastvrij ontvangen door het bestuur van de stichting Land van Leeghwater voor een rondleiding door ons mooie buitengebied met de pittoreske dorpjes De Rijp, Graft, Schermerhorn en Grootschermer. Wat hebben we toch een fantastisch gebied!
 

NIEUWE PRACHTPARTNER: STADSWERK072

Onze PrachtstadClub breidt zich uit met Stadswerk 072. Stadswerk072 is gespecialiseerd in beleidsvorming, beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Het doel is om te zorgen voor een groene, schone en veilige leefomgeving. 250 Stadswerkers zetten zich hier elke dag voor in. Sinds 2014 is Stadswerk072 een zelfstandige NV. Wij verwelkomen Stadswerk 072 aan ons PrachtPartner netwerk.

NIEUWE PRACHTPARTNER: STAD ALKMAAR

Onze PrachtstadClub verwelkomt als eerste nieuwe PrachtPartner dit kwartaal Stad Alkmaar. Stad Alkmaar is een echt familiebedrijf en bestaat al sinds 1878. Ze zijn gespecialiseerd in transport, logistiek en warehousing door Nederland en heel Europa. Ze werken op een hele innovatieve, slimme manier en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn zeer blij met de toevoeging van Stad Alkmaar aan ons PrachtPartner netwerk.
VVV ALKMAAR

MOBIEL VVV PUNT

De VVV heeft nu beschikking of een mobiel VVV punt. Deze info on the go bakfiets is overal inzetbaar om de bezoeker van informatie en inspiratie te voorzien.

De VVV zet het mobiele punt voor het eerst in bij het Stedelijk Museum Alkmaar. Om zo de bezoekers van De Vaandeldrager ook te verleiden om nog meer van Alkmaar te zien.

NIEUWE VVV PRODUCTEN

De VVV heeft weer een aantal nieuwe leuke Alkmaarse producten beschikbaar. Hier zitten bijvoorbeeld mokken bij met de skyline van Alkmaar, een koksschort of een mooie linnen tas. Maar ook voor de allerkleinste Alkmaar fans kun je nu een rompertje of slabbetje krijgen bij de VVV. Interesse in een van deze producten? Neem dan contact op met Miranda Tonkes, manager van de VVV Alkmaar.
IN DE MEDIA

17x de beste ijssalons van Nederland - Kekmama (8 juni 2022)

Een perfect weekend Alkmaar - Lonely Planet (7 juni 2022)

- Alkmaar, Bergen, Egmond & Schoorl (pagina 30/31/37/48/49) - Bergen gids (10 juni 2022)

Overnachten in de watertoren van Castricum - Telegraaf (27 mei 2022)

Ontdek (naast Egmond) ook Bergen en Schoorl (pagina 35/36 en 46/47) - Egmondkrant (mei 2022)

De 21 mooiste dorpen (waaronder De Rijp) van Nederland op een rij - Columbus Travel (6 mei 2022)

- Alkmaar, hollandser wordt het niet - Landal Magazine (april 2022)

De 5 fijnste strandtenten van Nederland - Vogue (24 april 2022)

Toeristisch aanbod Bergen, Egmond en Schoorl goed zichtbaar door lancering drie nieuwe websites - Flessenpost uit Bergen (22 april 2022)

Ontdek Alkmaar, Bergen, Egmond, Schoorl en Castricum  - Wat gaan we doen (22 april 2022)

@bijzonderplekje tipt een bezoek aan Bergen - Instagram (influencer) (21 april 2022)

 

OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
Website
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden?
Stuur dan een e-mail naar Sandra.
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.