Copy
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,
 

Wat had ik graag een ander soort mailing verstuurd. Een waarin we trots hadden kunnen terugkijken op de succesvolle start van het kaasmarktseizoen, op de vele campagnes die inmiddels hadden gedraaid, het eerste magazine van 2020 dat was uitgekomen...

Helaas heeft het coronavirus voor onze stad en haar regio zeer ingrijpende gevolgen. Het raakt ons allemaal hard. Maar ondanks dat het stil is in de stad, zitten de ondernemers alles behalve stil. En Alkmaar Marketing evenmin.

Wij vinden het belangrijk dat je weet dat Alkmaar Marketing op de achtergrond hard aan het werk is om - als het licht straks weer op groen staat - campagnes te starten die de (regio)bewoners weer naar onze mooie stad zullen trekken. In deze update vind je een overzicht van het nieuws en de campagnes die we de afgelopen weken zijn gestart. 
 
We wensen jullie allemaal veel sterkte in deze onwerkelijke tijd en laten we met elkaar in verbinding blijven!

Ger Welbers,
namens Alkmaar Marketing
NIEUWS & CAMPAGNES

BEZORGEN IN ALKMAAR

Een kleine maand geleden lanceerden we in samenwerking met het Alkmaars Bolwerk en met steun van Gemeente Alkmaar www.bezorgeninalkmaar.nl, om de lokale ondernemers te steunen in deze zware tijd. Op dit platform vindt de consument in één oogopslag alle winkels, horeca en andere dienstverleners die thuisbezorgen of waar je kunt bestellen en afhalen. In het kader ‘als je niet naar de stad kunt, komt de stad wel naar jou’. De ondernemers hebben het initiatief met open armen ontvangen: binnen enkele dagen meldden meer dan 150 ondernemers zich aan, en zij kunnen dat nog altijd kosteloos doen.
Wat begon als een spontaan initiatief, groeide al snel uit tot een drukbezocht platform. Inmiddels telt 'Bezorgen in Alkmaar' ruim 55.000 bezoeken. En om ervoor te zorgen dat ook de komende weken zo veel mogelijk bewoners de lokale ondernemers blijven steunen, voeren we volop campagne. Zo stond afgelopen week een paginagrote advertentie in het Alkmaars Nieuwsblad en de Alkmaarse Courant, vind je 'Bezorgen in Alkmaar' onder meer op onze digitale borden, billboards langs de ring van Alkmaar, op diverse MUPI's en banieren in de stad en loopt er een Facebookcampagne.

ALKMAARSE THUISAGENDA

Waar onze Uitagenda normaal gesproken met duizenden bezoekers per dag de meest bezochte pagina van onze website alkmaarprachtstad.nl is, gaan evenementen in de stad voorlopig helaas niet door. Om regiobewoners toch van leuke content te voorzien, hebben we een Thuisagenda in elkaar gezet met tal van leuke (Alkmaarse) dingen die je in en om het huis kunt doen. Van virtuele pubquiz tot kleurplaat van de kaasmarkt, en van online theatervoorstellingen tot Alkmaarse boeken en series. Missen we een leuk initiatief? Laat het ons weten!

HART ONDER DE RIEM-VIDEO

Om alle Alkmaarders een hart onder de riem te steken in deze gekke tijd, vroegen we verschillende bekende Alkmaarders om een boodschap in te spreken. Binnen no time stuurden talloze bekende gezichten uit de stad een videofragment op. Van burgemeester Bruinooge tot Kaasvader Willem Borst en van sporter tot ondernemer. Hartverwarmend. We maakten er een compilatievideo van. Voor Alkmaarders, door Alkmaarders.

ALKMAAR PRACHTSTAD-BINGO

Evenementen in de stad gaan voorlopig helaas niet door, maar online is natuurlijk ook van alles mogelijk. In samenwerking met de Alkmaarse nachtburgemeester Robert-Jan Wille organiseerden we daarom afgelopen week de eerste editie van onze online Alkmaar Prachtstad-bingo. Het was een overweldigend succes: binnen drie kwartier hadden we het maximale aantal deelnemers al bereikt en naderhand ontvingen we talloze positieve reacties van enthousiaste deelnemers. De prijzen voor een 'bingo' waren uiteraard cadeaupakketten en -bonnen van lokale ondernemers. 
HULP & ONDERSTEUNING

LANDELIJK HERSTELOFFENSIEF TOERISMESECTOR

Het coronavirus raakt de Nederlandse toerismesector ongekend hard. Een landelijk beoogd hersteloffensief is daarom voor de lange termijn noodzakelijk. Samen met partners werkt de NBTC aan de aanpak voor zo’n offensief, met als doel een maximale samenhang te creëren tussen provinciale en lokale initiatieven. Zodat - zodra Nederland daar weer klaar voor is -, we weer toeristisch bezoek kunnen aantrekken. Ook monitort het NBTC wekelijks de impact van de coronacrisis op het toerisme. Hier vind je de laatste update. Wij zijn in de tussentijd continu bezig om via onze social mediakanalen de Nederlanders te laten zien hoe mooi Alkmaar en omstreken is. 

CORONA & (CULTURELE) ONDERNEMERS

De ondernemers worden momenteel hard getroffen door de effecten en maatregelen om het coronavirus te bedwingen. Momenteel zijn er diverse regelingen van kracht of ontstaan er nieuwe regelingen ter ondersteuning van de ondernemers. Gemeente Alkmaar heeft veel gestelde vragen en aangeboden regelingen neergezet, evenals handige links voor (culturele) ondernemers. Ook heeft de gemeente inmiddels de 3e editie van de nieuwsbrief over ondernemen en corona in Alkmaar verstuurd. Deze kun je hier teruglezen. En hier kun je je inschrijven om deze nieuwsbrief voortaan ook te ontvangen.

CORONA CALCULATOR VAN ALKMAARS BOLWERK

Afgelopen week is de Corona Calculator gelanceerd voor ondernemers om zo meer inzicht te verkrijgen in de steunmaatregelen. Met deze calculator, ontwikkeld door VNO/NCW en MKB Nederland, kunnen organisaties berekenen welke effecten de steunmaatregelen hebben op de financiële positie van hun organisatie. De tool geeft o.a. op basis van de ingevoerde SBI-code een weergave van relevante regelingen en een indicatie van de hoogte van mogelijke tegemoetkomingen.

HULP VAN ALKMAAR MARKETING

In de tussentijd doen we als Alkmaar Marketing ook wat we kunnen en ondersteunen we partners graag waar dat mogelijk is. Loop je ergens tegen aan op het vlak van communicatie of vind je het fijn als ons team met je meedenkt over bijvoorbeeld een nieuwe datum voor je evenement? Ben je een fantastisch initiatief gestart of tegengekomen dat nog ontbreekt op onze site? Mail ons dan op info@alkmaarmarketing.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.
PARTNERS

LE CHAMPION

De PrachtstadClub van Alkmaar Marketing is twee fantastische partners rijker. Le Champion heeft zich in januari als PrachtVriend aangesloten. De in Alkmaar gevestigde sportvereniging en evenementen-organisatie organiseert in Nederland jaarlijks ruim 60 toonaangevende fiets-, hardloop- en wandelevenementen, waaronder twee grote evenementen in Alkmaar. In januari hebben Eduard Pieter Oud (directeur a.i. Alkmaar Marketing) en Ron van der Jagt (algemeen directeur Le Champion) de samenwerking officieel beklonken.

RABOBANK ALKMAAR E.O. 

In februari mocht Alkmaar Marketing Rabobank Alkmaar e.o. als nieuwste lid van de netwerkclub verwelkomen. Volgens kersverse directeur Ger Welbers een 'zeer natuurlijke samenwerking'. Ook Gideon Nijemanting, directeur bedrijven van Rabobank Alkmaar e.o. noemt het partnerschap een logische zet. "Onze organisaties werken allebei aan het verder helpen ontwikkelen van Alkmaar en omstreken tot een topregio om te wonen, werken, ondernemen, studeren en recreëren. Hierbij zetten we natuurlijk ook ons netwerk en onze kennis van de regio in. Zo leggen we als coöperatieve bank verbindingen tussen de verschillende partners en helpen we mee om onze mooie regio gezamenlijk te profileren.” 

OOK PRACHTPARTNER WORDEN?

Het ambassadeurschap is een van de partnerschapsvormen die Alkmaar Marketing sinds 2019 kent. Als PrachtPartner ondersteun je enerzijds onze marketingorganisatie en profiteer je anderzijds van allerlei voordelen die partners ontvangen. Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.
 
ALKMAAR IN DE MEDIA
ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Let op: vergeet niet ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.