Copy
Update Q3 Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,


Afgelopen zomer kon er gelukkig weer iets meer in onze mooie stad. De komende maanden zien er ook veelbelovend uit met een najaar vol activiteiten. Om dit onder de aandacht te brengen bij onze bewoners en bezoekers lanceren we een regionale winkelcampagne en een landelijke najaarscampagne. 

Ook hebben wij een landelijke primeur. Alkmaar is de namelijk de eerste stad in Nederland met een heuse TikTokTour. De TikTokTour leidt je langs 5 hightlights in de stad. Zo proberen we jongeren te enthousiasmeren om Alkmaar te ontdekken en stiekem ook iets van onze culturele historie te laten mee pikken. Maar natuurlijk mogen "ouderen" ook aan deze unieke wandeling deelnemen. 

Wens jullie een heel fijn najaar & TikTokse!

Ger Welbers,
Directeur Alkmaar Marketing en VVV Alkmaar
(onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing)
NIEUWS

KAASMARKT ALKMAAR

Blije gezichten in Alkmaar vanmorgen: de eerste -en meteen de laatste- kaasmarkt van het seizoen was een feit. Het plein lag vol met 20.000 kilo kaas, er waren kaasdragers, zetters, handelaars en kaasmeisjes. De bel werd geluid door voormalig burgemeester Emile Roemer.

De kaasmarkt trok zowel regionaal als landelijk de aandacht. In het tv-programma 'Goedemorgen Nederland' kwam Alkmaar ieder uur voorbij.
 

10.000 VOLGERS OP INSTAGRAM

Wat een mijlpaal! In augustus behaalden wij de 10.000 volgers op Instagram, en daar zijn wij best heel trots op! 

Op ons Instagram kanaal delen wij de mooiste plaatjes van Alkmaar en omgeving. Gemaakt door bewoners en bezoekers van de stad. Ook kunnen we nu gebruikmaken van de swipe-up functie binnen Instagram. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om Alkmaar onder de aandacht te brengen bij onze volgers.

DUURZAME BANIEREN

Afgelopen maanden hingen er gelukkig weer mooie banieren in de stad van onze partners, waaronder TAQA Theater De Vest en de Grote Sint LaurensKerk. Nieuw is dat we vanaf deze zomer alleen werken met banieren op gerecycled materiaal, dat ook na de betreffende tentoonstelling/campagne nieuw leven krijgt als bijvoorbeeld boodschappentas of hangmat. 

250 GEVELTUINTJES IN DE STAD

Voor eind oktober wil een groep Alkmaarders 250 geveltuintjes aanleggen in de stad! Niet alleen leuk voor de bewoners, maar ook het langslopende publiek, de afwatering en de insecten hebben er plezier van. Het Alkmaars Bolwerk heeft eerder dit jaar de Alkmaarse Prachtstraatjes vergroend en ook het kantoor van Alkmaar Marketing is een geveltuin rijker! Hier wordt iedereen blij van. Hulp of ideeën nodig, kijk dan op Groenemorgen.nl
 
CITYMARKETING

CITYFILMS ALKMAAR

Cityfilm: Vakantie naar Alkmaar
Met trots hebben we in september twee cityfilms gelanceerd, een voor de doelgroep Plezierzoekers en een voor de doelgroep Inzichtzoekers. Doel van de films is (toekomstige) bewoners en bezoekers van Alkmaar kennis te laten maken en te enthousiasmeren door het tonen van mooie en unieke beelden van Alkmaar en haar regio. De onderscheidende waarden (USP's) van Alkmaar en omgeving worden hierin extra uitgelicht: cultuurhistorie, diversiteit (in landschap) en winkelen. 

De cityfilms worden getoond op de website van Alkmaar Prachtstad, bij de VVV, in hotelkamers, op social media, in de najaarscampagnes en worden kosteloos ter beschikking gesteld aan gemeente, partners en bedrijven. De cityfilms worden komende tijd uitgebreid met evenementen. Mocht je interesse hebben in de video's, neem dan contact op met info@alkmaarmarketing.nl.

Bekijk Cityfim Vakantie naar Alkmaar bekijk Cityfilm Alkmaar Cultuurstad.

TIKTOKTOUR ALKMAAR

Alkmaar heeft vanaf dit najaar de primeur met de allereerste TikTokTour van Nederland! Geen 'saaie' wandeling, maar een TikTok tour langs 5 highlights om jongeren te enthousiasmeren Alkmaar te ontdekken en stiekem ook iets van onze culturele historie mee te pikken. De culturele highlights zijn: Molen van Piet, de Accijnstoren, de Sint Jacobstraat, de Appelsteegbrug (d' Oude Stad) en de visbanken.

Download de plattegrond op onze website en volg ons op TikTok via @AlkmaarPrachtstad. De plattegrond is ook te vinden bij de VVV en diverse horecazaken langs de TikTokTour.

ALKMAAR PRACHTSTAD MAGAZINE

Begin oktober valt het Alkmaar Prachtstad magazine weer bij 100.000 huishoudens in regio Alkmaar op de deurmat! In het herfst/winter magazine vind je de nieuwe hotspots, alles over Alkmaar Ontzet, Het Grote Raam en veel andere leuke tips.

Het magazine is -samen met de stadsplattegrond- eind september ook verspreid bij winkels, horecagelegenheden, hotels en andere plekken in regio Alkmaar.

Wil je een stapel magazines en/of plattegrondjes hebben? Mail dan naar info@alkmaarprachtstad.nl.

ALKMAAR PRACHTSTAD NIEUWSBRIEF

Elke maand mailen we naar bijna 10.000 (regio)bewoners de Alkmaar Prachtstad nieuwsbrief. In de nieuwsbrief geven we de tips van de maand, lees je leuke blogs en spelen we in op het seizoen.

Lees hier de nieuwsbrief van september. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.
 
CAMPAGNES

LANDELIJKE NAJAARSCAMPAGNE

Vanaf september zijn we de najaarscampagne gestart om (meer)daagse bezoekers te verleiden om Alkmaar en omgeving te ontdekken. 

De najaarscampagne bestaat uit twee commericals gericht op de doelgroepen Plezierzoekers en Inzichtzoekers.. Via social media zetten we deze commercials in. Na twee weken heeft de campagne 200.000 mensen bereikt en ruim 4.000 mensen hebben gezocht naar meer info op de speciale landingspagina. De campagne loopt t/m 31 oktober.

REGIONALE WINKELCAMPAGNE

Om het funshoppen in onze stad te stimuleren hebben we samen met  Alkmaars Bolwerk (winkeliersvereniging binnenstad) de winkelcampagne 'Alkmaar Prachtstad' gelanceerd. De commercial wordt getoond in Regio Alkmaar via onze socialmedia-kanalen en online bij onze partner NH Media.
PARTNERS

NIEUWE PRACHTPARTNERS

In de afgelopen periode hebben we enkele nieuwe prachtpartners mogen verwelkomen: Golfbaan Sluispolder en Inholland Alkmaar zijn prachtpartner geworden van Alkmaar Marketing. Vers van de pers: ook AZ heeft het partnerschap officieel getekend.

Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur dan een e-mail naar Sandra.

PARTNERBIJEENKOMST

Jaarlijks worden met de PrachtstadClub diverse bijeenkomsten georganiseerd. Op 30 september stond er een bijeenkomst voor partners bij Golfbaan Sluispolder gepland.

Na het welkomstwoord van voorzitter en burgermeester Anja Schouten, gaf Menno Cabooter van gemeente Alkmaar een presentatie over het grootschalige project Alkmaars Kanaal. De partners zijn met elkaar het gesprek aan gegaan over dit mooie project. Daarna werd er uiteraard ook een balletje geslagen op de baan. 

PODCAST 'KOFFIE VOOR 2'

Ger Welbers heeft voor onze podcastserie Koffie voor 2 de afgelopen periode weer met veel gasten koffie gedronken! Hij interviewt in de nieuwste aflevering onze eigen Marketing Manager Melanie Goudsblom. Samen bespreken ze de missie en visie van Alkmaar Marketing en de toekomst van citymarketing. 

Daarnaast kun je genieten van burgermeester Anja Schouten tot kinderburgermeester Livia Balder en van Alkmaar Sport directeur Vincent Thijssen tot El Kombi Sup eigenaresse Nanda van den Ham. Er komen nog een aantal hele leuke afleveringen aan met als knaller de afsluiter en tevens 50e aflevering! 

De podcasts zijn te beluisteren via Stadstreek Centraal en Spotify. Bekijk hier alle podcasts
VVV ALKMAAR

GEEF DE VVV CADEAUKAART & ALKMAARPAS CADEAU

Wil je als bedrijf de AlkmaarPas cadeau doen aan jouw personeel? Je kunt de pas in grotere aantallen met een mooie korting bij ons bestellen. Met de AlkmaarPas krijg je het hele jaar korting bij winkels, horecagelegenheden, musea en uitjes in Alkmaar. Lees meer

Daarnaast is er de welbekende VVV Cadeaukaart die je kunt besteden bij duizenden winkels, webshops en aan uitjes en goede doelen. Altijd een goed cadeau! Bestel deze bij VVV Alkmaar.

ALKMAAR PRACHTSTAD MEDIAPAKKETTEN 2021

Wil jij jouw organisatie via Alkmaar Prachtstad in de schijnwerpers zetten? Dat kan. Van nieuwsbrieven tot social media en van billboards tot het Alkmaar Prachtstad Magazine - de mogelijkheden zijn eindeloos! Lees hier meer over onze Mediatarieven 2021.
ALKMAAR IN DE MEDIA

- 5x in TV-uitzending 'Goedemorgen Nederland' over de Kaasmarkt, vanaf 5.45 min (1 oktober 2021)
Praten over prachtstad Alkmaar: wonen en werken langs het kanaal - Rodi Media (1 oktober 2021)
Op TikTokTour door Alkmaar - Alkmaars Nieuwsblad Pagina 9 (1 oktober 2021)
Roemer opent eerste en laatste kaasmarkt - Alkmaars Nieuwsblad Pagina 5 (1 oktober 2021)
Eerste herfst-/wintermagazine Alkmaar Prachtstad voor Robert Eenhoorn - Alkmaars Nieuwsblad Pagina 3 (1 oktober 2021)
Alkmaar Prachtstad presenteert eerste TikTok Tour van Nederland - NoordHollands Dagblad (30 september 2021)
Oud Burgemeester Emiel Roemer opent eerste en enige kaasmarkt van 2021 - NH Nieuws (28 september 2021)
This place in Alkmaar, the Waagplein, symbolises for me the beginning of my inner search for my identity - Visit Netherlands (5 september 2021
- Visit Netherlands op Instagram - Pride 2021 (september 2021) 
- Tour de Frans - door Alkmaar met Angela Groothuizen - RTL 4 (augustus 2021) 
- 5x leuke plekken om te suppen - NS Favourites - (juli 2021)
Kaasdragers hun wei in, dankzij 'De Avondetappe' - NHD (19 juli 2021)
- TV-uitzending NOS De Avondetappe (17 juli 2021)
Top 5 mooiste steden op riviercruise door Noord-Holland en Friesland - Cruisereiziger.nl (13 juli 2021)

 

ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
 
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.