Copy
Jaarverslag 2019 - Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,
 

Het voelt wat vreemd om - na alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd - nu nog naar het succesvolle jaar 2019 terug te blikken. Maar we willen jullie de hoogtepunten die we gezamenlijk hebben beleefd toch niet onthouden.

2019 gaat bij ons de boeken in als het jaar waarin we flinke landelijke publiciteit kregen door het introduceren van de kaasjongen op de kaasmarkt. We haalden hiermee zelfs het NOS-journaal. Maar ook was 2019 het jaar van het EK Wielrennen, dat ons de gelegenheid gaf om Alkmaar internationaal onder miljoenen kijkers voor het voetlicht te brengen.

Daarbij was 2019 voor ons het jaar van citydressing in de stad. Door het plaatsen van banieren, billboards langs de ring van Alkmaar en het ophangen van een groot spandoek aan de Karpertongarage creëerden we de mogelijkheid om de stad voor lange termijn op 'ooghoogte' te informeren en inspireren wat er in de stad gebeurt. En we voerden natuurlijk onze on- en offline activiteiten (met als resultaat een flinke groei op alkmaarprachtstad.nl in unieke bezoekers van 48% evenals op onze social mediakanalen (+ 16%)) en campagnes uit.

We hebben uiteraard de ambitie verder te groeien naar een integrale citymarketingorganisatie voor de domeinen wonen, werken en bezoeken. Dat doen we vanuit onze eigen kennis en strategie, maar natuurlijk wel in nauwe samenwerking met de VVV Hart van Noord-Holland, de gemeente, (culturele) instellingen en het bedrijfsleven. Ook vinden we het belangrijk om duidelijk te maken wat we doen voor (de regio) Alkmaar, haar bewoners, bezoekers en bedrijven. Dit jaarverslag draagt daar zeker aan bij.
 
Laten we met elkaar in verbinding blijven!

Ger Welbers,
namens Alkmaar Marketing
JAARVERSLAG 2019
ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Let op: vergeet niet ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.