Copy
Kwartaalupdate Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarkting
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,

Het eerste kwartaal ligt alweer achter ons. Wij zijn ontzettend blij dat de stad weer bruist als voorheen. Alle terrassen staan weer uit, winkelstraten zijn weer gezellig druk en de UITagenda stroomt weer vol. Op 25 maart hebben we het Hollandse Kaasmarkt seizoen weer geopend met onze eigen Kaasmarkt. 

Onze organisatie is ook weer op volle sterkte, de nieuwe collega's stellen we in deze nieuwsbrief aan je voor. We hebben op maandag 21 maart met een groot deel van onze partners het toeristische seizoen geopend tijdens onze Toeristische Aftrap bij Podium Victorie. Daar hebben we het nieuwe Toeristische Magazine voor 2022 onthuld, en afgelopen week viel het nieuwe Prachtstad magazine bij de gehele regio op de deurmat. Ook zijn we met de PrachtstadClub op partnerreis geweest naar Groningen om inspiratie op te doen en het netwerk te versterken.

Een allerlaatste punt waar wij ontzettend trots op zijn is dat de Vaandeldrager van Rembrandt naar Alkmaar komt. In de maand juli is dit meesterwerk, dat aangekocht is door de Overheid, te zien in het Stedelijk Museum Alkmaar.
 
Een prettig voorjaar gewenst!

Ger Welbers, 
Directeur Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing

INHOUDSOPGAVE

ALKMAAR PRACHTSTADCLUB REIS - GRONINGEN
Afgelopen donderdag 7 en vrijdag 8 april hebben we met de leden van de PrachtstadClub een bezoek gebracht aan Groningen. Onder leiding van onze voorzitter, burgemeester Anja Schouten, hebben we inspiratie opgedaan over het Merk Groningen, bezochten we het Forum en het Groninger Museum en hebben de partners van de PrachtstadClub elkaar nog beter leren kennen. Wat mooi dat de PrachtstadClub inmiddels een representatieve afspiegeling is van partijen die Alkmaar mooi maken!
NIEUWS

NIEUWE COLLEGA'S: JURGEN & BRITT

Vanaf 14 februari is onze collega Jurgen van Dorp gestart als online marketeer. Jurgen heeft eerder bij Jopenbier en Haarlem Marketing gewerkt en gaat zijn marketingkennis nu inzetten bij Alkmaar Marketing. Onder zijn hoede vallen o.a. de websites, de nieuwsbrief, de AlkmaarPas en diverse projecten. Jurgen is bereikbaar op jurgen@alkmaarmarketing.nl.

Vanaf 1 maart hebben wij nog een nieuwe collega mogen verwelkomen: Britt van der Heijden. Ze gaat bij ons aan de slag als junior marketeer. Ze gaat o.a. aan de slag met citydressing, de website, ondersteuning bij projecten en evenementen. Britt is bereikbaar op britt@alkmaarmarketing.nl

AFTRAP KAASMARKT SEIZOEN

Op vrijdag 25 maart om 10:00 uur luidde de kaasbel na twee jaar afwezigheid weer als aftrap van het Hollandse Kaasmarkt seizoen. Daarmee wordt de 429 jaar oude traditie weer in ere hersteld. Deze keer waren de eerste belluiders oud-profvoetballer Evgeniy (Lev) Levchenko en actrice Victoria Koblenko. Tijdens de eerste Kaasmarkt werd dan ook stil gestaan bij de oorlog in Oekraïne. De opening van de Kaasmarkt is opgepakt door diverse landelijke media.

Ter promotie van de Kaasmarkt hebben wij een campagne opgezet. Zo hebben we een uitgebreide landingpage op onze website en een landelijke Facebook campagne opgezet. Daarnaast plaatsen we advertorials in o.a. Landal Magazines en samen met Holland Boven Amsterdam benaderen we de Duitse en Vlaamse markt. Ook zetten we een aantal lokale middelen in zoals billboards langs de ring.

TERUGBLIK TOERISTISCHE AFTRAP

Op maandag 21 maart hebben we succesvol het toeristisch seizoen afgetrapt in Podium Victorie met onze ondernemers uit de gemeente Alkmaar, Bergen en Castricum. Tijdens deze bijeenkomst hebben we onze jaarplannen gepresenteerd, vertelt hoe waardevol de Duitse toeristen zijn voor dit gebied en hoe je ze het beste gastvrij kunt onthalen, zodat het terugkerende bezoekers worden.

ONDERNEMERSFONDS ALKMAAR

Stichting Ondernemersfonds Alkmaar is een feit! Per 1 januari 2022 heeft Alkmaar een ondernemersfonds. Het Ondernemersfonds is bedoeld om de collectieve bestedingen van ondernemers en organisaties in de gemeente Alkmaar te financieren en de bedrijvigheid in en rond Alkmaar te stimuleren. Kijk voor meer informatie op www.ondernemersfondsalkmaar.nl
 
CITYMARKETING
MARKETINGPLANNEN 2022
Ook voor het jaar 2022 staan weer veel mooie activiteiten en campagnes op stapel. In de marketingplannen lees je over de ambities en doelstellingen, de verschillende doelgroepen, campagnes en plannen voor het nieuwe jaar die wij voor de gemeente Alkmaar en Bergen hebben:
MAGAZINES

Vanuit hotels kwam de vraag voor een magazine voor de bezoeker op handig formaat met daarin een compleet overzicht van het aanbod in Alkmaar. Tijdens de toeristische aftrap introduceerden we het Toeristisch Magazine. Deze is verspreid onder de horeca in de regio.

Ook het Alkmaar Prachtstad magazine is afgelopen week verschenen Hierin vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is dit voorjaar en deze zomer. Dit magazine wordt huis aan huis verspreid in de gehele regio.

Ook gaven wij, samen met de BIZ Schoorl, het Duindorp Schoorl Magazine uit. In dit magazine word je geïnspireerd om op ontdekking te gaan in het prachtige gebied, waar je zee, strand, open duin, bos én gezellige dorpskernen vindt. 

 

UITAGENDA CAMPAGNE

We zijn in maart weer gestart met de Uitagenda campagne onder het motto 'Alkmaar Bruist Weer'. De stad komt weer als vanouds tot leven en dat mag iedereen weten! Om bewoners en bezoekers uit de regio te inspireren hebben we daarvoor de meest complete Uitagenda van Alkmaar.

Voor deze campagne zetten we de billboards en abri's in en hebben we een social media campagne gestart gericht op de bewoners in regio van Alkmaar.

KONINGSDAG 2022

Verder zijn we druk bezig met het verzamelen van het complete aanbod aan Koningsnacht en Koningsdag activiteiten in Alkmaar. Het is voor het eerst in twee jaar dat we de verjaardag van onze Koning weer echt uitbundig kunnen vieren. Om alle activiteiten onder de aandacht te brengen voeren we een campagne op de abri's, via www.koningsdag-alkmaar.nl en sociale media.

ALKMAARPAS 2022

De AlkmaarPas is vernieuwd! De afgelopen periode is er ingezet op digitalisering, een mooie stap voor de AlkmaarPas die sinds 2009 bestaat. Er is een nieuwe website ontwikkeld, het gebruik van de pas wordt inzichtelijker en het afboeken van tegoeden gaat gemakkelijker. Daarnaast is de app in ontwikkeling en gaan we aan de slag met het lokale cadeautegoed op de pas. De nieuwe (online) campagne voor regiobewoners is vanaf januari weer gestart.
EVENEMENTENDESK

UPDATE EVENEMENTEN 2022

Onze evenementendesk geeft organisatoren van evenementen advies over de data, locatie, marketing en planning van het evenement. Daarnaast wordt ondersteuning geboden bij het vergunning- of subsidietraject.

Om de organisatoren goed te informeren sturen we twee keer per jaar een nieuwsbrief. In maart hebben we het inhoudelijk o.a. gehad over de openstelling van de subsidieregeling Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen en het Stimuleringsfonds. Beide maatregelen ondersteunen organisatoren na twee moeilijke jaren.
NIEUWE PRACHTPARTNERS

NIEUWE PRACHTPARTNER: ALKMAAR SPORT

Onze PrachtstadClub breidt zich uit met Alkmaar Sport. Directeur Alkmaar Sport Vincent Thijssen: "Bij Alkmaar Sport kijken we ernaar uit om samen met Alkmaar Marketing en de PrachtstadClub verder te bouwen aan het imago van een sportieve stad in de regio. Een divers aanbod aan sportevenementen draagt daaraan bij: het maakt de stad aantrekkelijk voor de (regio)bewoners.''

NÓG EEN NIEUWE PRACHTPARTNER: NOORDWEST ZIEKENHUISGROEP

Naast Alkmaar Sport breidt onze PrachtstadClub zich uit met nog een partner: Noordwest Ziekenhuisgroep

Jurgen Sernee, lid van Raad van Bestuur van Noordwest: “Wij zijn blij dat we aansluiten bij de Prachtstadclub van Alkmaar Marketing. Het is een unieke club, waarin we gezamenlijk met andere organisaties in Alkmaar – zoals bijvoorbeeld AZ en de gehele culturele sector, ons kunnen laten inspireren en elkaar kunnen versterken”.
OPROEP VVV
Het VVV kantoor op het Waagplein 2 heeft een groot assortiment lokale producten, maar er is nog plek voor meer. Onlangs is het assortiment al uitgebreid met onder andere Klepper drop van de Alkmaarse markt, Hortus honing, Alkmaarse thee, Sancti Adalberti bier en Biermuseum bier. Heb jij leuke lokale producten en wil je deze in het VVV kantoor aanbieden? In het VVV kantoor komen jaarlijks ruim 300.000 nationale en internationale bezoekers. Naast lokale producten is er ook de mogelijkheid om ticketverkoop door middel van vouchers via de VVV te laten verlopen.

Geïnteresseerd of meer weten? Neem dan contact op met de VVV.
ALKMAAR IN DE MEDIA

Kunst en cultuur in het Land van Leeghwater - Laag Holland (11 april 2022)

- Schoorl is meer dan het klimduin - Rodi (7 april 2022)

Toeristisch magazine voor bezoekers Alkmaar - Alkmaars Nieuwsblad (april 2022)

Victoria en Evgeniy luiden eerste kaasbel in Alkmaar - AD (25 maart 2022)

Evgeniy Levchenko en Victoria Koblenko openen kaasmarkt in Alkmaar - RTL Boulevard (25 maart 2022)

Victoria Koblenko luidt de kaasbel, Evgeniy Levchenko spreekt zijn gevluchte landgenoten moed in. - Noordhollands Dagblad (25 maart 2022)

Regio klaar voor nieuw toeristenseizoen en rekent op Duitsers - Alkmaars Nieuwsblad (25 maart 2022)

Het experiment met de onderzeeboot - NPO Jekels Jacht (12 maart 2022)

Verhaal van Nederland - Geuzen & Papen (9 maart 2022)

- Dijkstra & Evenblij ter Plekke - NPO Radio 1 (21 februari 2022)

Alkmaar in Nachtdieren - NPO Nachtdieren (12 januari 2022)

I love Holland, Alkmaar - Libelle (7 januari 2022)

ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
Website
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden?
Stuur dan een e-mail naar Sandra.
 
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.