Copy
Kwartaalupdate Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarkting
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,

We kijken terug op een prachtige zomer, in een stad die volop bruist.
Door alle activiteiten die werden georganiseerd, voor zowel bewoners als bezoekers, hebben we na de rustige jaren weer volop kunnen genieten.

Alkmaar Ontzet staat voor de deur en tijdens de viering op 8 oktober gaat ook het jubileumjaar van start waarin we 450 jaar Alkmaar Ontzet vieren en herdenken. We worden erg blij van het enthousiasme waarmee het jaar wordt omarmd door alle organisaties en initiatieven, we gaan een fantastisch jaar tegemoet. 
 
Daarnaast werken we samen met Alkmaars Bolwerk aan een Adventskalender waarmee we lokale ondernemers en culturele instellingen onder de aandacht brengen. Ook de najaarscampagnes staan in de startblokken en we bereiden het feestje 125 jaar VVV - met daarbij de onthulling van het nieuwe concept - voor. Houd ook alvast maandagavond 28 november vrij in je agenda, dan is het volgende netwerk event.

Een prettige herfst gewenst!

Ger Welbers, 
Directeur Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing
NIEUWS

DE LAATSTE KAASMARKT VAN DIT SEIZOEN

Vrijdag 30 september vond de laatste Kaasmarkt van 2022 plaats. Na twee aangepaste seizoenen hebben we weer een volledig Kaasmarktseizoen mogen draaien, vol met bijzondere belluiders, persbezoeken, extreme warmte, extreme kou, sneeuw en regen. We hopen volgend jaar op weer zo'n succesvol en gezellig kaasmarktjaar! Noteer 'm alvast, de eerste kaasmarkt van 2023 staat gepland op vrijdag 31 maart.

Bekijk hier de resultaten van de Kaasmarkt campage, die we dit jaar hebben gevoerd.

125 JAAR HARTELIJK WELKOM DOOR VVV ALKMAAR

De VVV Alkmaar is al 125 jaar hét startpunt van een bezoek aan Alkmaar en de regio. De VVV staat als merk voor het verstrekken van betrouwbare en onafhankelijke informatie.
Sinds 1920 vindt de bezoeker het informatiepunt in De Waag. VVV Alkmaar is één van de grootste van Nederland, met meer dan 300.000 bezoekers per jaar. Als onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland is het een belangrijke pijler van de city marketing van Alkmaar en de regio.

We hebben al bij dit feestelijke feit stilgestaan door het luiden van de bel op de laatste kaasmarkt, binnenkort wordt het jubileum nog uitgebreider gevierd!

ALKMAAR OP TV 📺

Vrijdag 5 augustus werd het programma ‘Björn Freitach kocht grenzenlos köstlich’ uitgezonden op WDR (DUI) met een bereik van 2 miljoen kijkers. Onze ondernemers Sophie van SOEPP en Brian van NEDER spelen een grote rol in de uitzending, met natuurlijk ook de kaasmarkt en de mooie kust van Egmond. 

Bekijk de tv-uitzending

NIEUWE COLLEGA: AAFKE

Wij stellen graag ons nieuwste teamlid aan je voor: Aafke van Tent Beeking. Aafke is op 15 augustus gestart als PR en media specialist. Ze gaat zich voor Hart van Noord-Holland onder andere richten op influencer marketing en free publicity, zowel nationaal als internationaal. Wil je in contact komen? Aafke is te bereiken via aafke@alkmaarmarketing.nl

 
CITYMARKETING

ALKMAAR PRACHTSTAD MAGAZINE & LEZERSONDERZOEK

De herfst- en winter editie van het Alkmaar Prachtstad magazine 2022 is uit! De gloednieuwe editie is inmiddels huis aan huis verspreid in regio groot Alkmaar. Ook ligt het magazine in diverse winkels, horecagelegenheden, hotels en andere hotspots, in een totale oplage van 110.000 stuks. Deze editie staat weer bomvol tips voor de herfst en winter in Alkmaar, zoals het Alkmaar Ontzet, Midwinterfeest Graft-De Rijp en de Warme Wintermaanden. Het Alkmaar Prachtstad magazine is ook online te lezen.

We maken het Prachtstad Magazine met heel veel liefde en hopen dat het met net zoveel plezier gelezen wordt. We horen graag wat jij belangrijk vindt. Help ons door het lezersonderzoek in te vullen. Zo kunnen we het magazine nog beter afstemmen op onze lezers.

UPDATE ALKMAAR ONTZET 450 JAAR

Op 8 oktober wordt op het Canadaplein het startsein gegeven voor Alkmaar Ontzet 450 jaar. Burgemeester Anja Schouten en Frits Westerkamp, voorzitter 8 October Vereniging onthullen samen een kunstwerk en geven het startsein voor het feest- en herdenkingsjaar.

Sinds deze week kan er ook subsidie worden aangevraagd voor initiatieven en/of evenementen in het herdenkings- en vieringsjaar via www.alkmaarontzet450jaar.nl. Heb je een idee? Meld deze dan nu aan!

DUITSE TRAVELTRADE MET NBTC

Volgend jaar (29 april t/m 3 september 2023) toont het Stedelijk Museum Alkmaar de mooie tentoonstelling van Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School.

Om de Duitse Travel Trade hier alvast over te informeren is deze tentoonstelling meegenomen door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen in hun nieuwsbrief richting Duitse partners. Mooie samenwerking!

Lees hier de nieuwsbrief

KUSTBUS WIJST BEZOEKER OP TOERISTISCH AANBOD

Op 16 juli startte de zomervakantie in onze regio en vertrok de eerste shuttlebus naar Bergen en Castricum aan Zee. Om alle bezoekers te inspireren om nog meer uit hun bezoek te halen én hen te wijzen op het uitgebreide aanbod van Bergen en Castricum, hebben wij in samenwerking met de gemeentes de bussen laten bestickeren.

NIEUWSBRIEVEN ALKMAAR, BERGEN & SCHOORL

Elke maand mailen we naar bijna 10.000 (regio)bewoners de Alkmaar Prachtstad nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief vind je - naast heel veel tips - natuurlijk ook een uitagenda. Verder verwijzen we naar leuke blogs en spelen we in op het seizoen. Ontvang je hem nog niet? Meld je hier aan.

Ook Bergen en Schoorl hebben sinds dit jaar eigen nieuwsbrieven. Ieder kwartaal worden de abonnees op de hoogte gehouden van alles wat er in en om Bergen en Schoorl te doen is. Schrijf je ook in voor deze nieuwsbrieven om te ontdekken wat er in daar te doen is!
CAMPAGNES

NAJAARS-  EN WINTERCAMPAGNE

In onze landelijke najaars- en wintercampagne verleiden we meerdaagse bezoekers (doelgroep Hans & Roxanne) om in Alkmaar te genieten van het najaar (cultuur, winkelen, horeca) om zo seizoenverlenging te stimuleren. In de campagne vermelden we onze gezamenlijk actie met de hotels: bij een boeking van minimaal twee nachten krijgt de bezoeker in de maanden januari/februari een Alkmaars pakket ter waarde van 40 euro cadeau.
De campagne is al gestart en loopt door tot eind februari 2023.

EVALUATIE VOORJAARS- EN ZOMERCAMPAGNE

In de maanden maart t/m juni heeft onze landelijke voorjaars- en zomercampagne gelopen om (meer)daagse bezoekers te inspireren om Alkmaar en omgeving te ontdekken. 

De voorjaars- en zomercampagne heeft in print en online media in totaal een bereik genereerd van bijna 1 miljoen. Meer details over de campagne kan je vinden op onze website.

EVALUATIE UITAGENDA CAMPAGNE

Ook voor avondjes uit en weekendtips, is AlkmaarPrachtstad.nl dé aangewezen site, met de meest complete Uitagenda van de stad. Om dit onder de aandacht te brengen bij (regio) bewoners hebben we een Uitagenda campagne opgezet. De campagne was zichtbaar op MUPI's, billboard langs de ring, via online banners en een social mediacampagne.  
PARTNERS

OP BEZOEK BIJ DE VAANDELDRAGER

Op uitnodiging van Patrick Van Mil (directeur Stedelijk Museum Alkmaar en lid van de Prachtstadclub) zijn de Prachtstadpartners uitgenodigd voor een exclusieve bezichtiging van De Vaandeldrager, afgelopen juli. Rembrandts meesterwerk reist het hele land door, voor het permanent tentoongesteld wordt in het Rijksmuseum.

LAATSTE KANS STIMULERINGSFONDS

Heb jij een mooi initiatief op het gebied van ondernemen, cultuur of sport? Dan is dit jouw laatste kans om ondersteuning aan te vragen bij het Stimuleringsfonds. Stuur daarom je aanvraag vóór 1 november in via de website.

Heb je behoefte aan advies, ondersteuning, inspiratie of hulp bij jouw aanvraag? Stuur dan een mail naar stimuleringsfonds@alkmaar.nl.

 
VVV ALKMAAR

NIEUWE REGIO FIETSROUTES

Fietsliefhebbers opgelet; bij de VVV’s in de regio zijn twee nieuwe routes verschenen: de Stad, Dijk en Waardroute en de Bos en Polderroute. Deze fietsroutekaart voert langs bijzondere natuurplekjes en erfgoed door de gehele regio. 

Onze collega Miranda Tonkes, manager VVV Alkmaar, reikte het eerste exemplaar van de Fietsroutekaart Stad, Dijk en Waardroute en Bos en Polderroute uit aan wethouders Rob Opdam (gemeente Heiloo), Falco Hoekstra (gemeente Dijk en Waard) en Robert te Beest (gemeente Alkmaar) bij Landgoed Willibrordus.
Lees het persbericht

ALKMAAR PAKKETTEN VOOR DE FEESTDAGEN

Voor echte Alkmaarpakketten (feestdagen tip!) moet je bij VVV Alkmaar zijn. Ook is er dit jaar een samenwerking met de jongens van Alkmaar in a Box, het is nu dus mogelijk om bij de VVV Alkmaar in a Box pakketten bestellen voor je bedrijf. 
 
De AlkmaarPas is natuurlijk ook een topcadeau voor je werknemers! Nóg een goede tip: de VVV Cadeaukaart, die zowel online als in winkels verzilverd kan worden. Meer weten? Neem dan contact op met VVV Alkmaar.
ALKMAARPAS

ALKMAARPAS NIEUW AANBOD: FILMHUIS

Vanaf begin oktober bevat je AlkmaarPas een gratis toegangskaartje voor het Filmhuis. Het Filmhuis heeft een mooi breed programma goede publieksfilms, arthouse films en interessante documentaires. We zijn dan ook erg blij met deze toevoeging aan het al brede aanbod! Interesse in een AlkmaarPas? Bestel 'm dan hier.

Voor de AlkmaarPas sturen we iedere maand een nieuwsbrief met interessante acties, uitjes en het nieuwste aanbod naar 7.000 unieke abonnees. 
IN DE MEDIA
OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
Website
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden?
Stuur dan een e-mail naar Sandra.
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.