Copy
Update Q4 Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,


De feestdagen staan voor de deur, een mooie tijd om te reflecteren. Helaas zitten we sinds zaterdag wederom in een lockdown. Voor ondernemers, culturele instellingen, horeca en verblijfsaccomodaties weer een zware klap. 

Ondanks alles hebben we afgelopen jaar veel mooie campagnes mogen draaien en hebben we publiciteit voor Alkmaar gegenereerd. Denk aan het project Alkmaars Kanaal, de voorjaar- en najaarscampagnes en de podcast Koffie voor 2. Daarnaast hebben we veel nieuwe Prachtpartners mogen verwelkomen, biedt de fusie mooie nieuwe kansen en zit Alkmaar Prachtstad nu ook op TikTok! 

Vanuit Alkmaar Marketing proberen we jullie ook komend jaar weer te ondersteunen waar mogelijk. Wij kijken uit naar het komende jaar en de mooie plannen die in het vooruitzicht liggen. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Ik wens jullie hele fijne dagen en alvast een heel mooi, warm en vooral gezond 2022!

Ger Welbers, 
Directeur Alkmaar Marketing en VVV Alkmaar
(onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing)

INHOUDSOPGAVE

NIEUWS

NIEUWE COLLEGA: DORIEN

Vanaf 1 januari verwelkomen wij onze nieuwe collega: Dorien Modderman-Berkhout. Ze gaat bij ons aan de slag als content manager, ter vervanging van Robin Pusch die verder gaat als fulltime ZZP'er. Dorien heeft veel ervaring met tekstschrijven en marketingprojecten. Ze gaat o.a. aan de slag met het schrijven van het Alkmaar Prachtstad Magazine, de social media kanalen, stadsplattegrond, persberichten, etc. Kennismaken? Dorien is bereikbaar op dorien@alkmaarmarketing.nl

MARKETINGPLAN 2022

Ook voor het jaar 2022 staan weer veel mooie activiteiten en campagnes op stapel. In het marketingplan lees je over de ambities en doelstellingen, de verschillende doelgroepen, campagnes en plannen voor het nieuwe jaar die wij voor de gemeente Alkmaar hebben. Plannen waarbij wij ook voortdurend een plan B voorhanden hebben.

Lees hier het marketingplan.

ARTIKEL IN TELEGRAAF

Eind november stond er een mooie reportage in de VRIJ bijlage van de Telegraaf over verrassend en divers Alkmaar. Of zoals journaliste Sigrid Stamkot het omschrijft in de titel ''Alkmaar Aangenaam!'' 

Een fijne samenwerking met Simone van der Vlugt, Hotel Luttik, Restaurant Turfmarkt, De Eendracht en Het Grote Pietenhuis.
CAMPAGNES

BEZORGEN IN ALKMAAR, SHOP LOKAAL

Na diverse maatregelen en sluitingstijden de afgelopen periode, werden half december de winkels en horeca helemaal gesloten. Veel ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten en halen weer alles uit de kast voor het afhalen en/of bezorgen van kleding, accessoires, lunch- en dinerboxen. Voor kerstdagen zet de horeca ook wederom in op kerstboxen.

In december zijn wij daarom weer van start gegaan met de campagne Bezorgen In Alkmaar. Veel winkels en horecagelegenheden hebben zich opnieuw aangemeld. Neem een kijkje op www.bezorgeninalkmaar.nl en steun ook in deze tijd onze lokale ondernemers! 

RESULTATEN NAJAARSCAMPAGNE

In de maanden september t/m november heeft onze landelijke najaarscampagne gelopen om (meer)daagse bezoekers te verleiden om Alkmaar en omgeving te ontdekken. 

De najaarscampagne heeft in print en online media totaal een bereik genereerd van 1,2 miljoen. Meer details over de campagne kan je vinden op onze website.

RESULTATEN WINKELCAMPAGNE

In de maanden september en oktober hebben we samen met Alkmaars Bolwerk (winkeliersvereniging binnenstad) de winkelcampagne 'Alkmaar Prachtstad' gelanceerd. De commercial wordt getoond in Regio Alkmaar via onze socialmedia-kanalen en online bij onze partner NH Media. een succesvolle campagne met een bereik van in totaal 245.000. Meer details over de resultaten lees je hier.
EVENEMENTENDESK

NIEUWSBRIEF ORGANISATOREN

Onze evenementendesk geeft organisatoren van evenementen advies over de data, locatie, marketing en planning van het evenement. Daarnaast wordt ondersteuning geboden bij het vergunning- of subsidietraject.

Om de organisatoren goed te informeren sturen we 2x per jaar een nieuwsbrief. In november hebben we het inhoudelijk o.a. gehad over de evenementen van 2022, de statiegeldbekers en hulp bij vergunningaanvragen. Lees meer.
VVV ALKMAAR

GEEF DE VVV CADEAUKAART & ALKMAARPAS CADEAU

Wil je als bedrijf de AlkmaarPas cadeau doen aan jouw personeel? Je kunt de pas in grotere aantallen met een mooie korting bij ons bestellen. Met de AlkmaarPas krijg je het hele jaar korting bij winkels, horecagelegenheden, musea en uitjes in Alkmaar. Lees meer

Daarnaast is er de welbekende VVV Cadeaukaart die je kunt besteden bij duizenden winkels, webshops en aan uitjes en goede doelen. Altijd een goed cadeau! Bestel deze bij VVV Alkmaar.
PARTNERS

PARTNERDAG

Begin oktober vond onze bijeenkomst plaats voor al onze Prachtpartners. Voorzitter en burgemeester Anja Schouten gaf een inleiding waarna het woord werd overgenomen door Menno Cabooter, die ons meenam in de ontwikkeling van het grootschalige project Alkmaars Kanaal.

Het was een constructieve bijeenkomst waarin diverse invalshoeken vanuit onze partners belicht werden. Conclusie: maak gebruik van elkaars expertise waardoor plannen voor de stad nog beter en sterker worden. Wordt vervolgd! 

HOTELOVERLEG

In oktober vond het hoteloverleg van Alkmaar plaats, daarin zijn bijna alle Alkmaarse hoteliers vertegenwoordigd. Ook dit keer was de opkomst groot. Nog steeds staan we voor een grote uitdaging, maar we houden de moed erin met mooie plannen in het vooruitschiet!

TRAP VOOR TRAP BIJ AZ

Op zaterdag 6 november vond de Trap voor Trap in het AZ-stadion voor Spieren voor Spieren plaats.

Deelnemers lieten zich sponsoren door vrienden, familie, buren of stadsgenoten, en trotseren de trappen van het stadion tijdens een uitdagend parcours. Ook het team van Alkmaar Marketing heeft sponsorgeld opgehaald en het parcours in het stadion gelopen. Uiteindelijk haalde de organisatie ruim 50.000 euro op. Voor herhaling vatbaar!

REGIO SAFARI

Op 10 november mochten onze collega's Miranda Tonkes en Melanie Goudsblom de workshop 'Duitse gast, Herzlich willkommen!' geven tijdens de druk bezochte Regio Safari Alkmaar. Ook namen we ruim 40 toeristische ondernemers mee op een stadstour door Alkmaar. Leuk om zoveel positieve reacties te horen over onze prachtige stad! Mochten jullie de presentatie en tips willen ontvangen dan kan je contact opnemen met Miranda@vvvweb.nl.

PODCAST 'KOFFIE VOOR 2'

Ger Welbers heeft voor onze podcastserie Koffie voor 2 de afgelopen periode weer met verschillende gasten koffie gedronken. In een van de nieuwste afleveringen interviewt hij Simone van der Vlught. Simone woont al bijna 30 jaar in Alkmaar en is een van Nederlands grootste bestseller auteurs van thrillers en historische romans.

Naast deze podcast van Simone kun je genieten van verschillende afleveringen van o.a. Tim Obdam van IT-bedrijf Betty Blocks, Nico Berger over de TelefoonCentrale en AZ-directeur Robert Eenhoorn. De podcasts zijn te beluisteren via Stadstreek Centraal en Spotify. Bekijk hier alle podcasts

ALKMAAR PRACHTSTAD MEDIATARIEVEN 2022

Wil jij jouw organisatie via Alkmaar Prachtstad in de schijnwerpers zetten? Dat kan. Van het Alkmaar Prachtstad Magazine, onze website tot de nieuwsbrieven - er zijn verschillende mogelijkheden. Lees hier meer over onze mediatarieven 2022.
ALKMAAR IN DE MEDIA

Hotel van de Week - Telegraaf VRIJ (18 december 2021)

Alkmaar in reclame Staatsloterij - Oudejaarstrekking Fritsie, Deel je geluk (10 dec 2021)

Alkmaar, aangenaam - Telegraaf Vrij (28 november 2021)

Luttik Oudorp in 10x leukste conceptstores van NL - NS favorites  (november 2021)

Alsmaar Alkmaar: winkelen, borrelen, culinair dineren en overnachten – JAN Magazine (november 2021)

Alkmaar Monumentenwandeling - Libelle (6 oktober 2021)

Dagje uit in Laag Holland - Bureau Toerisme Laag Holland / Rodi Media Pagina 21(5 oktober 2021)

- 5x in TV-uitzending 'Goedemorgen Nederland' over de Kaasmarkt, vanaf 5.45 min (1 oktober 2021)

Praten over prachtstad Alkmaar: wonen en werken langs het kanaal - Rodi Media (1 oktober 2021)

Op TikTokTour door Alkmaar - Alkmaars Nieuwsblad Pagina 9 (1 oktober 2021)

Roemer opent eerste en laatste kaasmarkt - Alkmaars Nieuwsblad Pagina 5 (1 oktober 2021)

Eerste herfst-/wintermagazine Alkmaar Prachtstad voor Robert Eenhoorn - Alkmaars Nieuwsblad Pagina 3 (1 oktober 2021)

ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
Website
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden?
Stuur dan een e-mail naar Sandra.
 
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je ook graag zelf ons nieuws ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Let op: vergeet niet om ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.