Copy
Update Q4 Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,
 

En dan is het alweer bijna 2021. Wat is het jaar - ondanks corona - voorbijgevlogen. Hierbij presenteren we onze vierde en tevens laatste kwartaalupdate van 2020. 

Een editie waarin we terugblikken op het laatste kwartaal van dit bijzondere jaar, maar ook onze plannen voor 2021 onthullen. 

Voor nu wensen we iedereen met onze kerstgroet veilige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2021. Alkmaar en haar regio zijn alle seizoenen even prachtig, maar uiteraard nog mooier als de winkels, horeca en culturele instellingen open zijn en er weer evenementen plaats mogen vinden. We kijken uit naar een hopelijk 'normaler' jaar dat ons veel moois gaat brengen.

Ger Welbers,
namens Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland
NIEUWS

MARKETINGPLAN 2021

Een nieuw jaar voor de boeg betekent een nieuw marketingplan. Hierin lees je alles over het doel, de ambitie en doelstellingen van Alkmaar Marketing & VVV Hart van Noord-Holland voor het komende jaar. Ook staat ons activiteitenplan beschreven voor 2021. Op Issuu kun je het volledige marketingplan digitaal inzien. 

WINNEN TOERISTISCHE AANBESTEDING CASTRICUM & BERGEN

Ontzettend mooi nieuws: Alkmaar Marketing mag de komende jaren de toeristische marketing van de gemeenten Castricum en Bergen doen - samen met bureau Reclame aan de Kust. Dat is de uitkomst van de Europese aanbesteding die werkorganisatie BUCH uitschreef en waarvoor zeven partijen een voorstel indienden. De combinatie Alkmaar Marketing en Reclame aan de Kust kreeg de opdracht met name op grond van kennis en kwaliteit. Lees hier meer.

STICHTING HART VAN NOORD-HOLLAND

Per 1 januari 2021 zullen Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland fuseren en samen verdergaan onder het overkoepelende merk ‘Stichting Hart van Noord-Holland, regio- en citymarketing’. De fusie is een logisch gevolg omdat beide organisaties in praktijk al intensief met elkaar samen-werken. In de nieuwe organisatie is het mogelijk de verschillende activiteiten nog beter op elkaar af te stemmen, waardoor de volledige customer journey in iedere fase volgens een integrale benadering wordt ingevuld. De consumentenmerken Alkmaar Prachtstad en VVV blijven bestaan als afzonderlijke merken.

NIEUWE CONTENT MANAGER ROBIN PUSCH

Per 4 januari verwelkomen wij content manager en projectleider Robin Pusch in ons team. Zij neemt de werkzaamheden van Kim van Weering - die na drie jaar afscheid neemt van Alkmaar Marketing - over. Robin is als copywriter en content manager werkzaam geweest bij o.a. Treatwell en TravelBird en is een geboren en getogen Alkmaarse. Binnen Alkmaar Marketing zal ze onder meer de (eind)redactie van het Alkmaar Prachtstad magazine op zich nemen, evenals de invulling van onze social mediakanalen en websites en als projectleider draagt ze de verantwoordelijkheid voor o.a. de stadsplattegrond. Kennismaken of een communicatiepakket voor 2021 afstemmen? Robin is te bereiken op robin@alkmaarmarketing.nl
CITYMARKETING

ALKMAAR PRACHTSTAD-MAGAZINE

Begin december viel het laatste Alkmaar Prachtstad-magazine bij 100.000 huishoudens in de stad en regio op de mat. Een editie die in het teken staat van o.a. de Warme Wintermaanden, de campagne 'Ontdek je eigen stad', wonen en werken in Alkmaar. En uiteraard de uitgave waarin we onze waarnemend burgemeester Emile Roemer - die het eerste exemplaar overhandigd kreeg - van harte welkom heten. Naast de huis-aan-huis-verspreiding is het magazine ook bij tientallen hotels, winkels en horeca-ondernemingen in de stad bezorgd, zodat ook bezoekers het blad open kunnen slaan voor tips. Deze editie nog niet gelezen? Via deze link is het magazine ook online in te zien.

GROEI VAN ONZE ONLINE KANALEN

In dit bijzondere jaar groeide Alkmaar Prachtstad harder dan ooit tevoren op social media. In de maand juni bereikte het aantal volgers van onze Facebookpagina de mooie mijlpaal van 20.000 volgers. Inmiddels gaan we al richting de 22.000! Ten opzichte van het volgersaantal van vorig jaar realiseerden we een groei van bijna 15%. Op Instagram was dat maar liefst 47%. Wekelijks verblijden we 8500 volgers met de mooiste plaatjes van Alkmaar en de regio. 

GROETEN UIT ALKMAAR-NIEUWSBRIEF

Na het succes van de Groeten uit Alkmaar-nieuwsbrieven van vorig jaar, stuurden we begin oktober een nieuwe editie uit naar een mailbestand met enkele duizenden adressen - zowel Nederlanders als Duitsers. Deze update zat vol Alkmaar-inspiratie en een leuke winactie van Golden Tulip Hotel Alkmaar, waarmee we inzetten op een herhaalbezoek aan onze stad in de koudere maanden. Ook diverse hotels versturen deze nieuwsbrief aan (oud)-gasten om hen te verleiden nogmaals naar Alkmaar te komen. 

ONLINE TRAVEL TRADE EVENT

Halverwege november vond het online Travel Trade Event van het NBTC Holland Marketing plaats. Onze stad en regio werden goed vertegenwoordigd door onze collega Miranda Tonkes. Zij maakte mooie afspraken met Duitse reisorganisaties, die zeer geïnteresseerd waren in Alkmaar. Zodra het weer kan, verwelkomen we de Duitse gasten uiteraard met open armen.

SAMENWERKING IT=ALKMAAR

Samen met IT=Alkmaar en de Gemeente Alkmaar zetten we met een toffe campagne de Alkmaarse IT-sector in de spotlight. Alkmaar blinkt uit in deze wereld en dat gaan we gezamenlijk niet alleen vertellen, maar met name laten zien. Op die manier willen we talenten in de regio die een uitdagende job zoeken beter informeren over alle mooie kansen die er in de stad liggen. Je kunt de campagne in online video's voorbij zien komen, op billboards langs de weg, op Tweakers, in een uitgebreid interview in het RAM-magazine en op nog veel meer plekken.

PODCASTSERIE 'KOFFIE VOOR 2'

Onze podcastserie 'Koffie voor 2' is na de zomer live gegaan en inmiddels een razend succes te noemen. In de 13 afleveringen die te beluisteren zijn, spreekt Alkmaar Marketing-directeur Ger Welbers met ondernemende mensen uit verschillende branches in de stad. Waar halen zij hun inspiratie en energie vandaan, en waar zien zij kansen? Van nachtburgemeester Robert-Jan Wille tot Stedelijk Museum Alkmaar-directeur Patrick van Mil en van Els Schipper van Karavaan tot stadsgids Alexandra Honings: via deze link kun je alle afleveringen beluisteren. 
CAMPAGNES

BEZORGEN IN ALKMAAR MET DE FEESTDAGEN

Toen de stad begin dit jaar voor het eerst 'op slot' ging, lanceerden we samen met het Alkmaars Bolwerk en de gemeente www.bezorgeninalkmaar.nl, om de lokale ondernemers te steunen. Op dit platform vindt de consument in één oogopslag alle winkels, horeca en andere dienstverleners die thuisbezorgen of waar je kunt bestellen en afhalen. In het kader ‘als je niet naar de stad kunt, komt de stad wel naar jou’. De website is inmiddels aangevuld met allerlei kerstmenu's en -acties. Ondernemers kunnen zich nog altijd (kosteloos!) aanmelden

ALKMAARPAS-CAMPAGNE

De AlkmaarPas 2021 is verkrijgbaar! Ter promotie van de kooppas hebben we de afgelopen maanden flink campagne gevoerd, middels Facebook en displayadvertenties. Fotograaf Rick Akkerman heeft afgelopen jaar voor nieuwe, verfrissende beelden gezorgd van de pas. De AlkmaarPas is voor € 15,- verkrijgbaar bij o.a. de VVV en Primera en uiteraard ook online

ALKMAAR ONTZET(TEND ANDERS)

Al jaren verzorgt Alkmaar Marketing de regiocampagne voor de Victoriefeesten en Alkmaar Ontzet. Dit jaar waren er vanzelfsprekend minder festiviteiten dan voorgaande jaren, maar diverse partijen (o.a. de 8 October Vereeniging, horeca, musea en stadsgidsen) hebben een alternatief programma opgezet dat op de kanalen van Alkmaar Prachtstad onder de aandacht is gebracht. Onder meer op social media, in ons magazine, met een complete landingspagina, in een speciale Ontzet-nieuwsbrief, MUPI's, 2-sings, vlaggen en een Facebook-campagne. ONTZETtend anders dan voorgaande jaren, maar daardoor niet minder geslaagd.

CAMPAGNE FIETSEN EN WANDELEN

In het najaar hebben we een online fietscampagne gevoerd om de regiobewoner en nationale bezoeker te enthousiasmeren om te komen fietsen in de omgeving van Alkmaar. Op onze landingspagina inspireerden we de bezoekers met verrassende fietsroutes en afstapplekken bij ons ondernemers. 
EVENEMENTEN

NIEUWSBRIEF EVENEMENTENORGANISATOREN

Vanuit de evenementendesk van Alkmaar Marketing hebben we in november een nieuwsbrief naar alle organisatoren gestuurd. Naast alle lof voor de creativiteit en het continue snelle schakelen stond de update ook vol nieuws. Onder meer over de vernieuwde aanmeldpagina voor evenementen, het Stimuleringsfonds en de uitvraag voor een internationaal straattheaterfestival in 2021. Laten we hopen op een mooi evenementenseizoen in 2021.

ONDERZOEK EVENEMENTENORGANISATOREN

De evenementendesk van Alkmaar Marketing denkt bij het organiseren van een evenement in de stad mee, adviseert in data, locatie en planning én ondersteunt bij het vergunning- of subsidietraject. Om in kaart te brengen hoe de evenementendesk van Alkmaar Marketing de ondersteuning voor evenementenorganisatoren kan optimaliseren, is in november een enquête uitgegaan. Daarin hebben we partners gevraagd hoe zij onze steun ervaren. De resultaten en aanbevelingen zullen we in een volgende editie delen.
PARTNERS

NHNEXT TOERISME TOUR

Samen met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en regionale kennis-partners is het inspiratieplatform NHNext opgericht. Tijdens het overkoepelende item Toerisme Tour mocht Alkmaar Marketing aanschuiven als gesprekspartner voor de onderwerpen “Bekend maakt bemind” en “Toerisme in balans”. Kijk hier de verschillende afleveringen terug.

PRACHTPARTNER WORDEN?

Sinds de oprichting van de Prachtstadclub in 2019 telt het gezelschap al vele leden. Uiteraard verwelkomen we graag nieuwe bedrijven en instanties. PrachtPartners willen actief zijn binnen het Alkmaar Marketing-netwerk, ingevuld door de PrachtstadClub, die onder voorzitterschap staat van onze burgemeester. Een club die onze partners de mogelijkheid biedt om geregeld, zowel formeel als informeel, met elkaar het gesprek aan te gaan. Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.

PARTNERPAKETTEN 2021

Als PrachtPartner ondersteun je enerzijds onze marketingorganisatie en profiteer je anderzijds van allerlei voordelen die partners ontvangen. Meedoen is mogelijk voor partijen die bereid zijn tenminste € 2500,- per jaar te investeren én zich actief willen inzetten binnen het netwerk. Lees hier meer over onze PrachtPartnerpakketten 2021.
ALKMAAR IN DE MEDIA

Alkmaar Prachtstad spoort inwoners aan vooral lokaal en digitaal aankopen te doen – Alkmaar Centraal (15 december 2020)

'Sexyness' van Alkmaarse IT-sector als magneet voor jong en oud talent - RAM (11 decenber 2020)

Wandelen langs de horizon op tentoonstelling over weids Noord-Holland - NRC (7 december 2020)

Alkmaar bike tour - Liselotte / @journalofwonders (6 december 2020)

Eerste Alkmaar Prachtstad-wintermagazine - Alkmaars Nieuwsblad (3 december 2020)

VVV Hart van Noord-Holland en Alkmaar Marketing bedanken NWZ-personeel met 50 tulpen - NH Nieuws (27 november 2020)

Eerste Alkmaars kookboek uitgereikt aan Gerard Joling: "Zonder horeca geen reuring" - NH Nieuws (12 oktober 2020)

Alkmaars eerste LHBTI-verkeerslicht een feit - NH Nieuws (10 oktober 2020)

Alkmaarders vieren anders Ontzet: "Al 2500 Victorientjes gemaakt" - NH Nieuws (8 oktober 2020)

Kijk hier naar Alkmaar Ontzet door de jaren heen & lees wat er vandaag te doen is - NH Nieuws (8 oktober 2020)

ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Let op: vergeet niet ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.